Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 1 February 2013

Panas Berdenting....

Esok dah weekend ........ Yeay..... mood happy bagi pihak Arjuna! he..he...

Biasanya esok memang jarang orang berblogwalking........ dari pengalaman OKje menjadi seorang 'blogger' ( yelah sangat tu...... hu..hu... ) esok, bloggers akan berehat, dunia bloggers akan sunyi, sepi seketika sehinggalah berjumpa  balik pada hari Isnin minggu hadapan......

( Jangan percaya bulat-bulat ramalan Blogger Cap Ayam ni he...he... )

Perasan tak cuaca sekarang ni.........PANAS BERDENTING ( ada ke bahasa ni? )....... memanglah you all tak rasa, sebab duk dalam aircond, OKje ni yang menghadap hari-hari tau le...... terbakaq kulit ......... sebab tu pakai 'glove pink'           ( hik...hik...) ....

 credit gambar dari delour8
Sebagai bukti, cer tengok pokok bunga keladi OKje ni.......


Nampak tak bagaimana panasnya cuaca kat luar sekarang ni......... sampai hangus terbakar cam tu ( ni baru panas dunia! ).....

Memang le OKje ni jarang menyiram....... he..he.... kalau salah OKje sebab tak menyiram pun, takkan sampai hangus gitu..... itu sebab cuaca panas tu.......  ( nak menguatkan reason kenapa beli 'glove pink' tu he..he...)

Banyakkan minum air, kalau tak mo jadi macam pokok keladi tu! he...he....

49 comments:

  1. salam ziarah n follow.selamat berhujung minggu =)

    ReplyDelete
  2. kak...ore dtg sini.meme pns terik.subahanallah dah la iman balik keje naik motor skali terkena pancaran sportlight asli muka terus jdi ketam bakar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...siannya...pakai sun block tebal tebal tau iman...
      Tp ketam bakar sedap jugak....hehe...

      Delete
  3. Sekarang memang agak panas cuaca.
    Huhu, kesian pokok tuu. Macam terbakar.

    ReplyDelete
  4. panas ceng !! kata izan...hahaha..berdenting tuu bunyi duit syiling jatuh ke simen...hahha baru buat ujikaji tadi..kahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi...dah terer meloyar buruk nmpk....hehe...

      Google jugak tadi...denting tu tuk wayar yg tegang... Tp ada jugak org guna istilah tu...hehe jgn marah....

      Delete
  5. Replies
    1. Betul...main layang layang mesti naik tinggi..

      Delete
  6. ha'aaa ler.. lama tak guna perkataan "panas berdenting"..

    ReplyDelete
  7. huhu...aah panas kn skg nih...org klate sebut panas ceng...hehe...kalo kuar umh pon pkai bju lengan panjang...nati nk beli glove gk la...ahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he...beli..beli...ok tau...sebab rasa sejuk je kat dalam...

      Delete
  8. Bila tengok tajuk ni..teringat ada kawan tu suka guna perkataan ni..asal dari mana ya Okje..sebab jarang kan orang guna perkataan ni..anyway memang panas sekarang ni..kulit cepat aje tent kalau keluar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..entahlah Raudzah...okje main sebut je pun...
      Betul tu.. .lagilah kulit cerah mcm Raudzah...

      Delete
  9. Sebelum cuti hujung minggu, jengok dulu. Entri yang menarik.

    ReplyDelete
  10. betul hari minggu memg jarang org bw.. malam2 br rancak.. semalam hujan pastu panas balik

    ReplyDelete
  11. betul. sekarang ni memang panas sangat2.. bila hujan tu, alhamdulillah

    ReplyDelete
  12. Salam....kat sini pun panas jugak...

    ReplyDelete
  13. btul laaa okje, memang kalau sabtu ahad dunia blogging akan slow sikit. su pun nampak macam tuh jugk. huhuhu. dan sekang memang waktu panas. malam pun panas jugak sangat2 huhuh.

    ReplyDelete
  14. kat sini pun panas berdenting.duk dlm ekon pun berpeloh..

    ReplyDelete
  15. Okje, panas berdering la...bukan berdenting! ni versi terengganu la..huahuahua;p

    ReplyDelete
  16. keluar rumah dah kena pakai cermin mata gelap ni , panas , dan silau sangat

    ReplyDelete
  17. Dah pungut tisu yang dicampak situ that day? hehehe
    Pokoknya..... perlu disiram :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dahlah....takkan nk buat kajian pulak MJ hehe..
      Mmg le siram....tp ikut mood tukang siram ha...ha...sesuka hati dia...

      Delete
  18. Panas pun nikmat allah swt jugakan

    ReplyDelete
  19. singgah hr saturday..hihihi..buat apa tuu okjer

    ReplyDelete
  20. OKJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE RINDU !!!!!
    bnykk ni entryy Na nk kena baceeeee woot woot!!!!
    MISSSS YOUU SO MUCH KAKAKKUH!
    *muax!

    ReplyDelete
  21. ha a tau, kay kedah skrg, if cuci baju kul 8, kul 10 dah kering...panas sungguh...untunglah sapa biz Dobi ngn laundry

    ReplyDelete
  22. lately dah masuk musim panas balik...panas terik x selesa duk umah...makanya start keta balik kg...salam kenal dear...follow u dah...

    ReplyDelete
  23. Sana panas sgt ye Kak?? Sabah ni lah ni dok hujan.. boleh kata hari2..kipas no 1 pun dah sjuk gaban..haha...ermm btl tu kak, time panas2 ni kena rajin minum air kosong..bagus utk kesihatan..
    happy weekend kak! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Out...ye ke Atie....yelah nama pun di bawah bayu....mmg nyaman jelah ...

      Delete
  24. Wahh ramai jugak yg mengpmen walau pun hari minggu...tak leh pakai la ramalan okje tu hihi...tp kalau utk blog cikgu...memang kena dgn ramalan tu hihi

    ReplyDelete
  25. mmg panas sgt skarang ni. malam pun sama kan. berpeluh-peluh gak la.

    selalu nya mcm tu la. ramai blogger time weekend ni la kuar. so jrg la online

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mlm on aircond pun tak rasa sejuk...

      Delete
  26. Nak dekat tahun baru memanglah panas...tahun varu cina...hihihi

    ReplyDelete
  27. musim panas harus banyak minum air...

    ReplyDelete
  28. dunia skarang mmg panas sgt..huhu

    ReplyDelete
  29. Semalam panas giler, hari ni dari pagi mendung... Sidai baju pun tak kering.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah MFM....hujan gerimis tu pun mcm jadi tak jadi...

      Delete
  30. selalunya memg time cuti kurang blogger inline..aah sakng cuaca panas

    ReplyDelete
  31. cuaca skang xmenentu, memasing kena jaga pandai jaga diri. kira bukan weekend je hilang asal ada cuti je ilang la jugak kihkihkih

    ReplyDelete
  32. bila cuaca panas berdenting.....pokok-pokok akan kekeringan....betapa bersyukurnya pokok-pokok bila hujan turun membasahinya nanti...sekarang ni pula dah musim tengkujuh...sana-sini banjir...Innnalilla..

    ReplyDelete
  33. cuaca skrg mmg tersangat lh panas..

    ReplyDelete