Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 22 February 2013

Peha Percik Blackout...

Menjelang maghrib........

Tiba-tiba aje BLACKOUT!....... Adoiiiii....... peha ayam tak masak lagi tu!...... Dah 2 hari berturut-turut makan peha ayam yang digoreng...... TLBD kata dia dah naik jemu! hu..hu....

Tu yang dalam gelap pun gagahkan masak jugak.......


Buat PEHA PERCIKlah pulak........ memanggang on going......

Hasilnya......

Di bawah sinaran lilin yang tak berapa nak berbaki tu.......  nak jugak OKje share dengan teman bloggers menu malam ni....


Bila tengok hasil 'snapan' kurang memberangsangkan.......( tak de niat langsung nak menyembunyikan kehangusan ayam kalau ada he..he...)  harus ada additional lighting ni! Bantuan TLBD  terpaksa diperlukan segera! Suluhan torchlight untuk kesan effect yang mantop...... hehe....

Final product..... accepted!! Walaupun tidak setanding DSLR....


Atieyusoffamily jangan silap telek yeh....... ini bukan sayap ayam tapi peha ayam...... he..he.. ( maklum le lama dah tak dengar Atie cite pasal sayap Tawau! )


41 comments:

  1. ni boleh dipanggil candle light dinner juga.... yg penting dpt makan aym panggang ye....

    ReplyDelete
  2. Wahhh komersial habis gambar ni okje. Nampak lebih menggiurkan la ayam tu. Mesti lagi best makan ala2 romantik ni, nextime boleh buat2 blackout hehee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajalah.... Nk mengejeck okje tu
      Hehe....
      Good idealah mj ....boleh jugak buat buat ala ala blackout tu...hehe

      Delete
  3. akak..candle ligh dinner ke mlm ni..
    sedapnya..pos la mai Cameron 2 ketol..hihi

    ReplyDelete
  4. Alahai..blackout lah pula..kesian akak. tapi ayam tu tetap nampak menawan..lapor.

    ReplyDelete
  5. terasa ada elemen keromantikannya di situ....ehe... makan ayam dalam cahaya lilin...jangan sampai tercekik yer okjer...wah pandai 2 beranak nie menghasilkan mutu gambar yang tahap dslr..heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho....alah pehakan tulang sebatang...susah kot nk tercekik hehe...

      Delete
  6. Dh ala2 candle light dinner la kak..effect picca pon cun juga ;) terbaek la

    ReplyDelete
  7. nampak cam makan dinner kat hotel 5 star jek kak, hahhha..sayup2 je lilin tu pya effect, lallalla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho... 5 star yeh....perli mak nampakkkk....haha

      Delete
  8. Dah macam candle light dinner.. Hihi

    ReplyDelete
  9. Candle light dinner gitu jadinya...
    Hehehehhehe...

    ReplyDelete
  10. Maaaaaaaakkkkkkkkkk....mana nak cari ayam percik kt sabah niiii..hukhukhuk..masak sendiri xreti..teeeeettttt....veli2 Lomantik ooooo..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai siannya bakal pengantin ni...neesaa senang je ...cari resepi kat tenet le...

      Delete
  11. ala2 candlelight dinner gitu OKje!
    baru romantik skittt...ni duk terang benderang je sokmo...sekali sekala makan di bawah cahaya lilin ni best jugak...tak payah candlelight dinner kat hotel, JIMAT! hehehehe;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....seumur hidup tak pernah pun pc....boleh jugak layan kat rumahkan PC..

      Delete
  12. hahha..bersusah payah tu nak tunjuk effect kesedapan paha ayam percik...mana boleh lawan klu akak masak..kamek tok hanya picisan..kihkih..
    alang2 boleh buat candle light dinner ni kak..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat bercandle light...lampu dh ada balik....hehe

      Delete
  13. mohon antar sini sikit kak. kita lapar ni =) sedap tengok walaupun dlm gelap.

    ReplyDelete
  14. Wahhh....
    Mcm reply yg lain2 juga ...
    Mmang betul punya cndle light dinner. Siap roasted chicken lg.cukup romantika. Aby wes balek knay

    ReplyDelete
  15. jangan silap masuk mulut sudah Okje...
    tahniahlah sebab teruskan memasak. kalau kak, alamat cabut lari keluar, huhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebabnya....nasi tgh hari banyak lagi tu ug terpaksa masak here..

      Delete
  16. wahhhh nampak sedap bila masak dalam gelap.... ;)

    ReplyDelete
  17. waa.. terus jadi candle light dinner la ye?haha (^____^)

    ReplyDelete
  18. sekali sekali romantika malaya dengan candle light dinner

    ReplyDelete
  19. nampak romantik pulak makan dalam gelap ni

    ReplyDelete
  20. Dinner light candle lagi..kikiki

    ReplyDelete
  21. wahhhh sedapnya tak pasal2 dapat bercandle light dinner hihihihi

    ReplyDelete
  22. Rindu kat celoteh okje smlm cikhu xsempat jln2 kesini. Baru cikgu tahu rupanya okje ni terror memasak.....terliur la okje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada ceqgu...macam terer je...hehe

      Delete
  23. klau kak zu blackout jer terus simpan semua bahan bahan yg nak masak tu...angkut anak suami cari kedai yg terang benderang...hehe

    ReplyDelete
  24. aloloooooooorrrrr, naper akak leh terlepas entri ini, nampak cam sedap jer, jika makan berdua, romantik gitu

    ReplyDelete
  25. amboi romantik gitu kan....candle light dinner la jawabnya....=D

    ReplyDelete
  26. cewah..candle light dinner gitu..hahaha

    ReplyDelete
  27. Romantika D Amos... Hehehe.... Emmm bila lah saya ni nak pandai buat ayam percik... Nak belajar tapi MALAS... Hehehe,

    ReplyDelete