Penang Mari....
Baru je makan LAKSA PENANG buatan sendiri......he..he....
Yelah....'sendiri masak', tentulah 'sendiri makan' sapa lagi yang sudi nak makan?..... Tekak sendirilah yang sudi selain TLBD, sebab dia yang teringin...hu..hu...
Dari hari tu sebenarnya dia teringin...... cuma hari tu 'mood nak buat' tu belum sampai...... so tertangguh tangguh hinggalah hari ni.....
Buat yang simple mimple dimple je..... buat sikit je pun.... ( takut nanti Izan Mama Mia mintak seperiuk he..he.....)
Kenapa OKje kata simple....... sebab OKje pakai ikan 'SARDIN TIN'.......
Daun kesum pun letak sikit je, takut nak ambik banyak-banyak sebab pokok tu baru nak belajar hidup .... ( ececeh... sajalah nak bagi tau dia tanam sendiri tu! )
Kang mati pulak...he..he...
Bunga kantan langsung tak letak.... sebab tak de stok .......
Tengoklah tu ..... kosong je kan......timun, salad apa semua pun tak de...
Nasiblah TLBD...... dapat mak cam ni he...he....
Yang penting ada rasa 'PENANG MARI' sudahlah.....
Yelah....'sendiri masak', tentulah 'sendiri makan' sapa lagi yang sudi nak makan?..... Tekak sendirilah yang sudi selain TLBD, sebab dia yang teringin...hu..hu...
Dari hari tu sebenarnya dia teringin...... cuma hari tu 'mood nak buat' tu belum sampai...... so tertangguh tangguh hinggalah hari ni.....
Buat yang simple mimple dimple je..... buat sikit je pun.... ( takut nanti Izan Mama Mia mintak seperiuk he..he.....)
Kenapa OKje kata simple....... sebab OKje pakai ikan 'SARDIN TIN'.......
Daun kesum pun letak sikit je, takut nak ambik banyak-banyak sebab pokok tu baru nak belajar hidup .... ( ececeh... sajalah nak bagi tau dia tanam sendiri tu! )
Kang mati pulak...he..he...
Bunga kantan langsung tak letak.... sebab tak de stok .......
Tengoklah tu ..... kosong je kan......timun, salad apa semua pun tak de...
Nasiblah TLBD...... dapat mak cam ni he...he....
Yang penting ada rasa 'PENANG MARI' sudahlah.....
nampak cam sedap jer tu
ReplyDeleteSedapnya... saya nie mmg hantu laksa.. kalau mkn 3x tmbh :D
ReplyDeleteMmg betul betul hantu laksa kalau cam tu...hehe..
Deleteterliurrrr tgk laksa petang2 ni..kami sefamily suka laksa.. nasib atie pandai juga buat laksa.. Babah Pa'e ckp sedap! c tumpis pun suka makan..haha.
ReplyDeletelast buat masa raya haji kak..:)
Buat laksa ni kalau pakai ikan hidup leceh sikitkan Atie ....nk kena asingkan tulang....pakai sardin je senang hehe..
DeleteWalaupun bahan macam tak bape nak cukup...
ReplyDeletetetap buat yang menengoknya terliur...
Hehehhehe..
Nak2 pulak favourite AJ... =D
Ramai yg suka laksa sebab laksa ni tak muak kot Aj...
Deleteyng penting sdap..:)
ReplyDeleteKalau dapat ibu rajin dan gigih macam ini senang. TLBD minta apa aje dapat. Simple tak kisah janji rasa sedap dan kebersihan terjamin 100%.
ReplyDeleteIdak le rajin mana KZ...
DeleteMasalahnya gigihnya sesekali je...huhu...
nyum2 sedapnya
ReplyDeletelapo3~huhuhu...sy plan nt majlis kawen nak jamu laksa..almaklumlah bakal suami asal utaqa...huhu
ReplyDeleteElok jugak tu neesa...kena buat sedap sedap.
Deleteritu baru je makan laksa penang dengan suami kat tepi pantai seagate :p
ReplyDeleteMesti sedap tu kiera....pure gitu!
Deleteamboi..kedukut ler tuu..buat sikit jer...hahahahaa....simpatilah sikit kat org tgh dmm nie..huhuhu....xper nanti pas baik dmm..kita nak buat juga..tunggulah posmen hantar kat sana nanti yer...hikhihkihk
ReplyDeletehaha...bukan kudukut...sian kat posmen bawak laksa..kang kuah tumpah bau ikan haha..
DeleteLetak lombok rawit sesudu, tmbah plak otak udang ... Mmang sedap sungguh. Pngalaman orang lama duduk d penang.
ReplyDeletePetiskan otak udang tu...mmg meletop tu ...
DeleteADA LAKSA ADA DAUN KESUM..MMG SESUAI..SGT..
ReplyDeleteSEDAP TU
daun kesum mmg wajib... huhu sedapnya.
ReplyDeleteLaksa penang tu... Kita raya cina nanti baru nk masak :) hehe nampak sedap tu kak okje
ReplyDeleteDah plan dah eh...tu yang dahsyat BC ni..
DeleteCP bukak2 nampak gambar laksa , memg peberet la , nampak sedap jer , terus terliur ade la
ReplyDeleteHehe siannya Cp...sedut air liur tu Cp jgn lupa...hehe..
DeleteSedapnya time lpr ni.. Hehe
ReplyDeletegara2 n3 ni, awal2 pg lg, sblm punchcard, p cari bunga kanta & daun kesum.. nampak gaya kena buat, nak beli tak memuaskan hati
ReplyDeleteHaha...samalah umialya...kadang tu okje pun boleh terliuq walaupun nengok gambaq je...
Deletemeleleh air liur PC tau...emmm...nak jugak!
ReplyDeletefeveret PC ni:)
*PC pun pernah masak ni guna ikan sardin tin skali...cuma rasa dia lain skit la dr guna ikan segar...tp tetap sedap walau guna sardin je...cepat kan:)
Betul tu cp.... Walau ada lain sikit dari segi Rasa to tetap sedap yg penting cepat siap cepat makan...huhu..
Deletesedap tu..takde bunga kantan pon okjerrrrrr :)
ReplyDeletesedapnya...bak sikit
ReplyDeletePerghhh terer Chef OKje ni. :) sila turun ilmu ye....
ReplyDeletesedapnye laksa
ReplyDeleteaduh! saya memang hantu laksa neh mcm mana?? semua benda tingin makan laaaa mai sini. huhuhu
ReplyDeleteNom, sungguh menggoda laksamu itu...
ReplyDelete