Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 8 February 2013

Cepat baiklah DIK...

OKje ni memang tak kuat.....
Macam Ceqgulah...... tak kuat nak menghadap result darah.......

Sebenarnya 'malas' nak share cerita yang merisaukan hati ni....... Tapi semakin ditelan semakin perit dan menyesakkan jiwa raga rasanya......
Dan sebagai menjawab persoalan-persoalan yang bermain di minda KZAtie dan MFM....

TLBD masih tak sihat lagi, risaulah........ Ubat demam dan antibiotik dah makan dah ikut time..... tapi masih turun naik panas dia........ sangat risau ni! Macamana ni Dr Pinkycat ........ kalau dekat, boleh OKje bawak check dengan PC! Jap lagi nak gi ambik darah, tunggu Arjuna half day......

Tengoklah tu..... berselubung! mana tak risau...
Benda macam ni pernah berlaku 2x kat TLBD dua tahun sudah....... sekali pasal pneumonia, sekali lagi pasal jangkitan dalam air kencing. Yang malasnya bila kena admit tu dengan OKje-OKje sekali duk dalam wad........

Bila menjaga orang sakit ni, diri sendiri pulak yang rasa macam nak demam.....
Semoga cepat baiklah dik....

 2 tahun sudah berlalu....

40 comments:

  1. Alahh..risau lah plak klu dh macam ni Kak.. baik check kt hospital.. lagi bagus klu ambil darah.. sbb dr result tu boleh tau sakit apa.. harap2 semua lah normal.. (kak, atie ni kerja hsopital, klu dh demam on off tu baik check darah)..
    cepat2 sembuh ya TLBD.. harap semua nya OK..amin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg risau ni Atie...
      Nak tunggu result tu yg takut....
      Harap semuanya ok

      Delete
  2. Pneumonia memang biasa kena duduk wad siap cucuk di tangan masuk antibiotik. Kena bawa hospitallah hainom. Kesian bila melepek macam ini kalau kakak pun tak senang hati.

    psst: Kami adik-beradik memang kalau yg tua panggil adik bawah adik. Kakak pun panggil adik kakak adik juga. SO abang kakak panggil kami adik-adik memang adik. Kakak sebenarnya bahasakan diri 'kakak' dlm keluarga walau abang kakak panggil kakak -adik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg tu dulu KZ....la ni batuk tak de cuma sakit tekak ....ni dah macam seme pulak...

      Delete
  3. aishhh klao anak2 sakit ni memang cepat sangat risaunya.. tapikan, kalo demam memang nak kena berselubung ekk...bukan lg panaske..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya badan dia panas....tapi rasa sejuk...tu yg beselubung tu....

      Delete
  4. semoga cepat sembuh............in shaa Allah!

    ReplyDelete
  5. uish bahayanya, moga cpat sembuh yer sayang..:)

    ReplyDelete
  6. akakpun doakan semoga cepat sembuh...
    memang kalau anak sakit kitapun rasa sangat sedih dan tak bermaya.. tapi kena kuat untuk diaorangkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq CZ....betul tu kita pun jadi mcm longlaikan.... Adus..mmg kena just tuk diaorg....

      Delete
  7. ohh..yeke..
    harap kali ni tak apa²...
    moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  8. Huhuhu.....cikgu doakan adik cpat sembuh....cepat bertindak itu yg terbaik.

    ReplyDelete
  9. owh dah pernah jadi ker. Moga cepat sembuh yer sayang. harap takder apa yg

    ReplyDelete
  10. la...makin teruk ke demam die...cpt bw pg check...bagusla pg ambil darah, at least blh tahu jangkitan virus ke bacteria....bykkan sabor ye okje...mmg penat skit time anak sakit ni...insyaAllah sihat nnt. okje pun kena jg diri jgk tau:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq PC....
      bukan setakat fizikal je PC...mental sekali penat!

      Delete
  11. Adus... Ni yang bengang ni, pjg berjela saya taip sekali line tenet ni lembap mengalahkan siput BAB 1 tu menyebabkan komen saya tersangkut... Haru tul...

    Hehe, sambung balik.. So harap2 result darah tu nanti ok. Merisaukan jugak bila keadaan camni. Betul cakap PC tu, OKje kena jaga diri gak, makan tau jgn sampai tak makan, nak tolong renehkan sup cendawan pun tak leh gak sebab jauh sangat.. (haha, macam tekak TLBD tu boleh telan masakan saya ni... ). Moga TLBD cepat sembuh, ni dah cuti sekolah, so rehat dgn bersungguh2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg sakit hatikan MFM...... Dah penat menaip tiba tiba lembab. Bestnya kalau ada org renehkan sup....hehe

      Delete
  12. Semoga Adik cepat sembuh..doa banyak-banyak ya OKje...and yang penting kena sabar banyak-banyak nanti darah naik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Raudzah....
      Betul tu....tak pasal pasal kang darah naikkan... .

      Delete
  13. salam hainom ...
    klu agak2 serious,
    hantar jer ke hospital ... kt sana banyak bijak pandai yg boleh menolong anak kita bila di timpa dgn masaalah kesihatan .. semoga TLBD cepat semboh ..
    sore mau, anak ku Jee dilanggar motor ngarep sekolah .. nguruskay anak ku tekan pokol 10 mbengi kaymau ..

    ReplyDelete
  14. OKje bawak pegi jumpa doktor pakarlah...ala cian anak aunty yang sorang ni... get well soon sayang...

    ReplyDelete
  15. moga cepat sembuh...bersabar yer...

    ReplyDelete
  16. alolo..ciannya..masih tak kebah yer...samalah kita dik..masih berkelubung,..mg TLBD cepat sembuh...mmg risolah kalau anak dmm lama sangat...

    ReplyDelete
  17. oh...kesiannya. boleh bagi minum air zam2 and niatkan untuk turunkan panas kot. Insya Alah, berkesan. Speedy recovery ye.

    ReplyDelete
  18. owh..TLBD rupanya..get well soon budak kecik..:)

    ReplyDelete
  19. gett well soonnnn adikkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  20. owhhhhhhhhh entry neh berkait dengan entry kat atas. huhu baca yang atas tadi dulu kak. huhuhu. aku neh dah mcam H pulak. huhuhuhu blurrrrrr. semoga TLBD sihat2 lepas neh! :)

    ReplyDelete
  21. Inilah kesnya..kena tahan wad.
    Nasib baik bukan denggi.

    ReplyDelete
  22. mujurlah takde pape dokte kata kan. Alhamdulilah

    ReplyDelete
  23. sama mcm sy la...kalo bab2 ambik darah nak nak melibatkan anak anak memg sy tak kuat n otomatik akan menangis

    ReplyDelete
  24. Allah Maha Pengasih...jika anak sakit ibu akan sihat...dan bila ibu pula sakit anak akan sihat...Allah tidak akan menyusahkan hambaNya..

    ReplyDelete