Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 9 February 2013

Teruskan berdoa .....

Doktor bagi 2 pilihan, samada nak ambik darah kat klinik dia ataupun nak referral letter?

Tak sempat lagi OKje nak jawab, doktor tu terus je get ready dengan jarum nak ambik darah dan tanya lab samada boleh dapat result hari tu jugak ataupun tak!


So akhirnya ambiklah darah semalam dan petang tu jugak dapat result!

Syukur...... bukan denggi, platelet dia pun tinggi 242k, sel darah putih dia pun OK, semua dalam range normal, so kemungkinan demam virus.... so tengok hari Ahad, macamana....

Walaupun dari segi result darah tu dah separuh melegakan..... tapi nak monitor setiap 6 jam tu memang cukup mendebarkan ....... Dah jadi macam sawan OKje ni, kejap-kejap rasa leherlah, belakang badanlah, dahilah....... Pandang bibir dia, alhamdulilah masih merah.....

Balik ambik darah semalam, carikan ketam kat AEON....... nasib baik ada! Dari hari tu dak kecik ni teringin....


Dik..... cepatlah baik eh........ nanti kita gi SNOW Genting pulak......



Sesungguhnya Allah itu PASTI akan memakbulkan doa kita...... cuma bila ..... hanya Dia yang maha mengetahui......

'Teruskan berdoa OKje...'

46 comments:

  1. nasib baik laa bukan denggi..huhu..

    betol tu..Allah pasti akan makbul kan doa hambanya..berdoa jer laa..sesungguh nya dia MAha Mendengar

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, bukan denggi....insha Allah sihat2 je dia tu nnt...

    ketam tu buat ayu terliur plak,hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah Ayumi...
      Gilah beli ketam yumi..

      Delete
  3. Alhamdulillah..syukur semua OK jugak kan Kak?? sy klu demam on off ni selalu dok terfikir denggi. Takut!.. semoga TLBD cepat sembuh ya.. makan ubat on time k.. InsyaAllah cepat sembuh coz ada ibu yg baik hati tu tolong jaga...terus kan berdoa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Atie lega sikit okje....Dah tanggungjawabkan atie...

      Delete
  4. semoga sihat selalu dan diredhaiNya ya adik...:)

    ReplyDelete
  5. Syukur result tu ok. So dia kena rehat secukupnya. Makan banyak2 budak comel. :)

    OKje kena masakkan yang best2 lah ye. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur....MFM
      Dia teringin pulak johnny's steamboat...huhu lagi senang tak yah masak...

      Delete
  6. Alhamdullilah xde ape..apepun dik get well soon..nty bole gi gentingg yeyyyyy

    ReplyDelete
  7. Rasa half lega la now takder yang serius kan, apa pun, get well soon adik. Minta jer mama masakkan sumer yg best2 ok. hehehe

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah... moga cepat sihat

    ReplyDelete
  9. alahaiiii..humm, hope adik cepat sembuh ek. dgn ikha pon kalau demam camni juga jadinya, skjp2 nak lumur air asam, skjp2 nak cek dahilah, belakang badanlah, slagi tak ok, slagi tu lah, duk dekat2. spi kita pon ikot demam...humm

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..moga terus sihat ye

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah, bukan denggi...
    moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  12. Memanglah...dah kata omak eh he..he...
    Tak pelah Cz...sabar aje le..

    ReplyDelete
  13. in shaa Allah,adik akan sembuh dan ceria!

    ReplyDelete
  14. alamak , anak okje demam lagik bahaya dari CP , betul tuh , banyakkan berdoa , insyaALLAH , semuanya baek2 jerr ...

    ReplyDelete
  15. mg cepat kebah..sementara belum kebah,..minta lah apa saja kat mama tu,...yang mahal-mahal pun tak pe..mesti mama akan belikan..hihiih...

    ReplyDelete
  16. Semoga sihat seperti biasa...banyak2xkan berdoa kepada ALLAH...

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah, lega dah rasanye...siap mkn ketam lagi tu. result darah pun ok. Tak perlu risau lagi lah okje...InsyaAllah sihat belake lah pasni:)

    kena masak mknn yg best2 la pasni sebab selera makan dia baru nak pulih tu...:)

    *PC ade buat n3 pasal demam...jemput singgah ye:)

    ReplyDelete
  19. insya Allah sis...insya Allah. layankan dia biar hati dia senang. bila confidence level meningkat, mesti dia boleh fight da fever. teruskan berdoa.

    ReplyDelete
  20. aku lost la kak..siapa yg sakit? sbb masa mula2 baca tadi, aku ingatkan kak nom yg sakit..

    ReplyDelete
  21. semoga cepat sembuh, geli juga pasal darah ni

    ReplyDelete
  22. Huhuuhu laaaa ingat kan sue jerk yang tercari2 sapa yang sakit. H pun ke?? hahahah tapi bila okje sebut dik tadi mknya mesti anak okje kan?? huhuhu tiba terharu jerk bila okje tulis mcm tuh. sob2. huhu

    ReplyDelete
  23. miss u okje, dah lama tak ke sini huhuu kakkkkk sihat ke?? bila nak meroyan macam dulu lagiiii??? huhuhu

    ReplyDelete
  24. adik belum sihat yer kak....insyaAllah tak der apa2 tu....semoga cepat sembuh...memang susah hatikan bila anak tak sihat

    ReplyDelete
  25. semoga adik cpt2 la sembuh...cian lak tgk nie...

    ReplyDelete
  26. demam virus je..semoga adik cepat sembuh..amin...

    ReplyDelete
  27. mudahan semuanya akan kembali spt biasa..amin 40x

    ReplyDelete
  28. sunyi nya Kak..rinduuu...hehe
    moga adik dah sembuh ya..:)

    ReplyDelete
  29. semoga cepat sihat dik. moga2 terus sihat dan cergas la amin

    ReplyDelete
  30. apasal menyepi aje ni.. lum abis bercuti lagi ke... boring tahap gaban ni.. :)

    ReplyDelete
  31. salam sis hainom...
    maaf lama tak tulis komen kat sini...

    Menarik Dari TiranaAduka: Cara Mengasah Pisau

    Kalau Ada Masa Dan kelapangan

    Tolong sebarkan: Cara Menegur ketika dalam solat Jumaat- TiranaAduka

    ReplyDelete
  32. eh Nom, bengkak tangan anak awak tu..

    ReplyDelete
  33. ahaa..masa scroll tadi aku nampak yg aku dah komen..hahaha..

    pengakuan jujur ni kak nom..sebenarnya aku bukan baca semua entry..

    entry pasal makanan tu aku banyak skip sebab aku tengah lapar..:p

    ReplyDelete