Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 1 March 2013

Tak makan malam......

Malam tadi punya cerita......

'Abang dah tak mo makan malamlah ...... tengok ni perut ( sambil tunjuk perut yang dah boroi come tu....hehe..)'

Apa??????  

Wahhh! Akak memang suka bila Arjuna kata cam tu...... akakkk tak yah le kena masak beria.... ( tak beria mana pun sebenarnya, sempoi je Arjuna tu..... bagi apa pun, dia ngap je )! hehe...
Kalau hidang depan mata macam pic kat bawah ni, jangan kata dia......... dengan OKje, OKje sekali bulau biji mata.....

credit utk hazmanfadzil

Sebenarnya....... bagus jugak kalau dia dah insaf.... hehe....
Bukan apa, OKje pun naik risau gak, dia tu selalu sampai rumah pukul 9 malam........ Sampai je terus makan malam, bini dia pulak, masak berminyak sokmo! Senam jangan ceritalah....... memang jarang yang amat! haha....

Sebenarnya kalau dia diet, OKje suka jugak....... boleh join sekali. Ada kawan....... barulah menjadi planning diet OKje ni.

Bila umur dah meningkat kertu ni...... ( gelakkanlah tue......) serba serbi nak kena jaga. Kitaorang ni,...... kesedaran tu memang selalu ada, tapi cuma tindakan je kadang-kadang terbabas!    

Nak tengok sampai bila 'TAK MAKAN MALAM' ni boleh tahan? hehe....


22 comments:

  1. eh makan malam penting . kalau tak nanti perut dancing waktu tido . hehe . makan sikit2 je :)

    ReplyDelete
  2. tak nak makan malam??
    sy ada dengar kalau nak diet kena makan waktu malam... makan dalam kuantiti yang sedikit... sebab kalau tak makan langsung, lagi cepat berat badan naik...
    itu apa yang sy dengarlah...
    sy tak pernah diet.. jadi tak berapa pasti juga tentang hal ni...

    ReplyDelete
  3. okje...lelaki yg buncit perutnya penuh dengan kasih sayang tau...hahahaha..sebab apa saja yg isteri dia masak,..dia ngap saja....

    err..makan laa sebelum magrib...ekekekke..masa makan malam kami tuu...

    ReplyDelete
  4. kami biasanya makan petang, malam "nehi 90%", sesekali tu layan jerlah..

    ReplyDelete
  5. salam jumaat yang indah
    semoga 1 march membawa kebahagian dlm idup
    hehe

    ReplyDelete
  6. heheh, sama laa, selalu ckp xnak makan malam tp terbabas jgk.adoi..hehe. :D

    ReplyDelete
  7. deqla mmg x tahan kalo x mkn mlm.. paling kurang pun 2x.. muahahaa

    ReplyDelete
  8. samalah ... sokmo ingat tak nak mkn mlm... tapi tak berjaya .. mesti teringat juga nak makan....

    ReplyDelete
  9. gud luck ye akak..hrap2 kekal la..:)

    ReplyDelete
  10. Kalau sama-sama kakak rasa boleh tapi kakak ni abang yg tak nak support jenis tak ada kesedaran macam Arjuna bagus... good luck!

    ReplyDelete
  11. Saya pun sekarang dah kurang makan malam..hehe..bukan nak diet tapi sebab dah sumbat makanan siap2 waktu petang.

    ReplyDelete
  12. Makan malam ni OKje kena sebelum pukul tujuh otherwise dia akan mengumpulkan segala lemak dalam badan,...so kalau nak makan best-best sebelum 6.59 k..he..he

    ReplyDelete
  13. hihi..sama2 lah kita berusaha.

    ReplyDelete
  14. hehehe, boleh goyang kaki sikit ek bila hubby tak makan malam?
    Bila merantau kat UK ni, hubby saya dah turun 10 kg... jeles betul mak... saya pulak makin naik sbb hubby yg masak, so mmg selera tu lain sikit.... ekekkek

    ReplyDelete
  15. segalanya penyet... memang terbaik...pernah makan penyet yang macam ni kat Sunway dengan betterhalf...erks...x makan malam? he he he... x banyak sikit mesti makan jugak OKje... ekekekeke...setakat ni gagal untuk x makan malam...

    ReplyDelete
  16. bagus2!PC pun tak suker makan malam...tapi bile ade makanan yg best tak tahan jugak mulut ni nak ngap...haha;p

    Kesimpulannya, jgn masak mknn yang best...blh ke?huahuahua;p

    ReplyDelete
  17. kesimpulannya, kak nom jangan la masak sedap2..kesian dia asik kena makan banyak2..hahaha

    ReplyDelete
  18. bila arjuna awak tak nak makan malam nanti jangan kata apa-apa dah...

    ReplyDelete
  19. okje masak sdap2 dia mkn malm balik la..:)

    ReplyDelete
  20. ohhh saya pun mau diet, tapi makin tinggi azam diet tu maka makin bertambahlah nafsu makan tu...

    ReplyDelete