Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 23 April 2013

PESTA BENDERA...

Assalamualaikum.......

Lama rasanya tak bertenggek kat blog sahabat semua......... mesti dah banyak cerita-cerita sahabat yang OKje tertinggal!!!........

Tak sempatlah berblogwalking 2-3 hari lepas, biasalah kalau balik dari kampung ni, macam-macam benda nak kena settlekan, dengan mendobi, menggosok baju dan macam-macam benda  ......... ohhhh..... tidak terdaya rasanya........ haha.....

Masa nak balik kampung Sabtu lepas, kecoh betul Arjuna suruh OKje berkemas cepat-cepat, takut nanti jalan jammed katanya......, PENAMAAN CALON katakan..........

Emmm.......tak jammed pun, dari highway sampai ke MUAR, smooth and steady, clear je......
Penat mak tau...... tergopoh gapah.... hehe........

Wah....... balik kali ni, memang meriah sungguh bandar MUAR, PESTA BENDERA! hehe..... penuh dengan bendera-bendera parti, biru ada, hijau ada, putih merah semua ada......


Yang tak tahan, replika kereta kebal dan roket pun ada...... haha.....



Lantak komelah ......... yang penting, walaupun  berlainan fahaman politik, ukhwah sesama Islam jangan diputuskan....


32 comments:

  1. wah balik muo... jauh tuu... ehe..lantak demelah nal buat replika bentuk apa pun..janji lepas pilihanraya..pakat2 cabut buang semua..jangan jadi tukun sampah dah ler... hahaha.. err.. jangan bertenggek sis,..jatuh kang,..nnt duduk bersimpuh elok2 yer g rumah orang...kakakakakaak....ok beb... wa x der idea arr hari nie mau merapu apa kat blog.... adoooi

    ReplyDelete
  2. tapi kan sis,..kalau nak pilihanraya jer..meti pakat2 ada idea kretif nak buat replika bagai guna bendera kan... idea 5 tahun sekali tuu..hihii..

    ialah berkempen2 tu..kutuk mengutuk tu elakkanlah..malu tgk sesama islam bergaduh...

    ReplyDelete
  3. Kakak kalau setakat perang bendara tu boleh terima lagi dan lumrah bila nak PRU tapi bila berparang dgn parang berkilat sampai jadi kes polis itu yg sedih..

    ReplyDelete
  4. sama la kt seremban nie..perang poster..perang bendera dh bermula..

    ReplyDelete
  5. Mmg meriah dan sangat kreatif....
    betul tu okje, kempen2 juga tp jgnlah sampai lupa yg kita sedara seagama kan ...

    ReplyDelete
  6. mcm nak raya pun ada kemeriahannya kan? ikatan yg terjalin jangan diputuskan..

    ReplyDelete
  7. Salam okje..seronok jgk pesta bendera camni ..mcm2 kekereatifan yg kuar kan..

    ReplyDelete
  8. Kerancakan yg perlu diraikan sebab hanya 5 tahun sekali. Cuma, jgn berkelahi walau berbeza parti politik. Dua hari lepas, saya pergi makan mee goreng di pos umno dan lepas tu pergi pulak bbq ayam kt pos Pas.

    ReplyDelete
  9. yey akk ok je dah kembali..sibuk pasang berdera rupanya..he3..
    tu la semak mata memandang..
    err..rasanya blum daftar kot..ngee

    ReplyDelete
  10. Kat Seremban ni pun sama..Hanya jangan la bergaduh kan bila pasang bendera tu..Bukan marah..nasihattt...

    ReplyDelete
  11. betul2, akak setuju ngan ok je

    ReplyDelete
  12. Betul tu Kak...
    walaupun berbeza fahaman politik janji ukhuwah jgn di putus kan...itu yg lebih penting..
    smlm dok menunggu n3 akak, hingga ke malam tak dok muncul..hehehe..
    seronok leww tu balik kg..:)

    ReplyDelete
  13. kak, yg x syok bila diorg pacak bendera tu sambil lewa ajer..ujan +angin kuat hbs bendera tu terlentang kat jln raya.. aisshh

    ReplyDelete
  14. seronok gak nanti nak bergambarler tak senangkan 4-5 tahun nanti baru ada ka...

    ReplyDelete
  15. hehe.. mmg meriah sgt kan.. tp satu je.. psang bendera jgn endah sgt sbb leh bahayakan org. smlm tgk berita dah ada mninggal sorang sbb tbelit tali bendera msa ambik ank ke sekolah

    ReplyDelete
  16. samalah kat ipoh pon sama
    hahaha
    betul tu kak
    apa2 parti yg jd pilihan suka hati lah
    asalkan ukhwah kita masih di jaga
    :D

    ReplyDelete
  17. Perang bendera dimana². Kat umah saya tu siap replika kapal terbang lagi ☺☺

    ReplyDelete
  18. kihkih. kat shah laam pon ade satu replika kete kebal kecik. siap ade roda, dgn 2 helmet lagi. nmpk real. kikiki

    ReplyDelete
  19. wowwwwwwwwwww....kete kebal,roket pon ade...best nyeeeeee...kat sini bndera2 tu sume bertengek kat tiang je..tak kreatif lahhhhhh...hahhahhhaha

    ReplyDelete
  20. apa pun, silaturahim sesama umat islam jangan diputuskan dan dikeruhkan...

    *kreatif2 diaorang ni...

    ReplyDelete
  21. Memang banyak benderakan OKje.most of the place rasanya..dah macam raya..excited nak ngundi ni...

    ReplyDelete
  22. Roket tu biasa tengok...tapi kereta kebal tu! Wah...nak bom sape tu...hehe.

    ReplyDelete
  23. suka jugak tgk, kdg2 theyall ni kreatif jugakan !

    ReplyDelete
  24. Best juga tgk pesta bendera ni hihi.tp yg x best bila banner n bendera diletak kat tempat yg x sesuai dan mhalang pandangan pemandu di jlnraya.bahaya..

    ReplyDelete
  25. perang bendera sana sini..meriah jg kat sana ye..


    ReplyDelete
  26. Meriah..
    Warna warni je pegi sana sini..
    Tapi nanti lepas pilihanraya selalunya takde pun yang nak kutip balik..

    ReplyDelete
  27. mmg happening la.. naik pening pun ada tgk.. hihhi... semlm tgk kat gombak.. perghhh smpai ssh nk nmpk jln dah!! kohkoh

    ReplyDelete
  28. Duhhh perang bendera di Muar.. kat KL pun dah cukup meriah kan OKje ;)

    ReplyDelete
  29. kat teganu ni lagi macam2 bentuk replika diorg buat....menunggu detik 5.5

    ReplyDelete