Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 28 May 2013

Kreatif le SANGATTT.....

Oleh kerana minggu lepas dan minggu sebelumnya tukang karut bizi balik kampung, so bahan mentah dalam fridge pun dah habis licin.....

Yang tinggal hanya daging burger, karipap segera dan meatball........
Tengok pun..... tak bernafsu OKje! hehe........

Tapi mengenangkan ada 3 anak orang dalam rumah ni yang harus dilayan seleranya, emak orang terpaksa kreatif mencari idea untuk memenuhi kehendak mereka!

Akhirnya, lahirlah.........
NASI GORENG KAMPUNG jeeeee ( kreatif le SANGATTTT........haha.....)


Jemput makan bebbbb.....

Sat lagi nak shopping ikan kat TESCO!...... Jomlah kalau nak ikut!

47 comments:

  1. Hehe..sedap tu nasi goreng...makan masa panas2 dan kalau pedas lagi sedap hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah wardah rasanya dah byk letak cili padi....tp ttp kurang pedas!

      Delete
  2. rietta suka...nak nak klu ikan bilis dgoreng garing...pastu ada sambal belacan...fuhh...makan berselera..

    psss...farah tu adalah husna, kazen rietta yang dapat MRSM tempoh hari...syirah plak ada sepupu rietta, dah besar dah budaknya...4 thn dh skank nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....tadi buat nasi goreng tu janji lepas makan budak budak je Rietta.... Hehe

      Delete
  3. sedap nampak nasi goreng tu..saya suka wat camtu..yum yum

    ReplyDelete
  4. haah lerrr.. kreatif la sangatttt yeeee.... kohkohkoh.... tp sedap pulak tgk nasi goreng kg tu..dah lama x mkn... huhu

    ReplyDelete
  5. tak apalah asal blh makan dan kenyang heee

    ReplyDelete
  6. Kreatif aper okje nasi goreng kampung campur2 gitu..jrg2 orng dpt come out dgn idea camtuh..ingatkan nak jd spaghetti ataupun burger special tadi..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...... Nak perli okje le tu!....

      Delete
  7. Best juga nasi goreng kampung tu OKje, janji perut mereka kenyang kan :D

    ReplyDelete
  8. yummylicious...tapi malangnya... adik OKje ni allergic nasik sekarang...so setakat mampu pandang jer...kalau x memang dah mintak dah sikit...suh pos...x pun silap2 suh masak pas tu malam nanti Farah sampai sana...ekekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...mmg bernasib baiklah OKje sebab tengah duk allergic sekarang ni hehe...kalau tak jenuh nak entertained mak buyung!

      Delete
    2. he he he.... OKje... beef lasagna satu! he he he...suka suki place order kan?

      Delete
  9. hahaha sgt kreafifffff OKje

    ReplyDelete
  10. Bila dah jadi mak-mak memang kena kreatif. Yg penting semua ahli suka.
    Kalau rumah kanda nasi goreng kampung tak tolak punya...

    ReplyDelete
  11. makan panas-panas sedap jeeeeee .... :D

    ReplyDelete
  12. Terlebih kreatif ni...nampak sedap nasi goreng kampungnye :)

    ReplyDelete
  13. pebret ni kak..letak ikan bilis byk sedap..ada lagi ke tu (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu NZ..... Tp tadi mls nk goreng ikan bilis..... Hehe

      Delete
  14. sedapnya Kak... kreatif lah juga tu, dapat juga buat menu yg menarik..:)

    ReplyDelete
  15. Sodap tu OKjer.. petang2 nie laporlah pulak.. :D

    ReplyDelete
  16. sedap tu nasi goreng kampung. tabur ngan ikan bilis goreng & daun saderi...hurmmmmm....

    ReplyDelete
  17. anak acik kalau dapat nasi goreng warna mcam ni..cukup suka..mau makan tak hengat he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak okje yg sulung tu mmg suka AE....

      Delete
  18. ala, kalau mak masak tu, apa2 pun tekak boleh je menelannya.. :) cuma kalau sendiri masak tu yang susahnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mfm.........kita je yg asyik kena masak , dah tak lalu nk telan hehe....

      Delete
  19. lama x datang..rupanya blog ni dah bertukar wajah..nampak lagi kemas..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mimpi Okje ke H? Tiba tiba muncul?

      Delete
  20. tak kesah kak.. janji kenyang hihi..

    "ke tesco mana tu?"

    ReplyDelete
  21. Ala.. bakpe tak buh resepi? Masak jenis yg campak segala ada ni la yg best okje, unik rasanya. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haih...dahlah ringkas gitu... nak buh resepi malu mak!!! hehe

      Delete
  22. sudahnya jadi nasi goreng yer...ehe...selamat....

    ReplyDelete
  23. Nasi goreng kampung pon...jadik lah...mehmehhhhh...cik tolong kunyah...hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam tak berperasaan je beb....hehe

      Delete
  24. nasi goreng pun ok apa...yg pentingnya kenyang...

    ReplyDelete
  25. oooo.. kajang ye.. jauh dari saya.. hih

    *akak, meh tengok ni

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/05/cara-saya-naikkan-uv-blog.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru lepas balik tengok QR hehe,.... TQ sharing yeh

      Delete
  26. Memang kreatif.....nasi goreng kampung pun sodap apa....

    ReplyDelete
  27. nmpk sedap...rasenye mesti sedap jugak kan...psot sini skit. I malas nak masak lah hari ni yang....

    ReplyDelete