Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 22 May 2013

SEDARA Pomen

Pandai-pandai je Arjuna tu.......
Dia kata motor KIPAS RADIATOR tu dah jem sebab tulah tempreture naik........... hehe...... macamlah 'POMEN' ........

Baru je lepas dating ngan 'CINA WORKSHOP' tu.......
Dia kata...... KIPAS RADIATOR akan berpusing kalau jarum tempreture tu dah sampai separuh!

Tengok punya tengok......rupaya pipe dekat dengan 'part yang macam piring bulat' tu dah bocor, so air keluar......  dia kata lagi dalam itu paip ada besi, kalau dia patah, manyak susah ooo...... sebab itu besi tak de jual!.....  



Nasib ITU BESI tak patah, cuma karat je...... so masih boleh pakai lagi!

Dah namanya pun 'POMEN' pandai aje ek.......
Tukar pipe tu, tak sampai setengah jam dah pun siap....... 15 henggit je....... itupun hutang......hehe
Memang tak bawak duit satu sen pun, sebab ingatkan dia buat tu lama..... hehe.....

Nasib ada 'SEDARA Pomen'..........  haha....

36 comments:

  1. alhamdulillah...dah baik dah...:)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah dah baik..dapat diskaun tak drp 15hinggit tuh sedara bg tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... Dahlah 15 henggit nak mintak diskaun pun tak sampai hati UA...hehe

      Delete
  3. hihihi...oklah kalau ada sedara pomen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah tu sedara...hehe
      Dah selalu gi workshop dia ni...walaupun cina tapi boleh lebih kurang!

      Delete
  4. Nasib baik ada sedara pomen.. charge pun tak mahal kan.. kira harga sedara laa yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.... cina depan rumah tu Rinna

      Delete
  5. hehe ingatkan OKje ada share ngan pomen tu.. :p

    ReplyDelete
  6. Oh kejap je buat nya ye Kak.. dah ok lah...:)
    boleh dah guna Kuda Besi lagi..murah pulak rm15 je..:)

    ReplyDelete
  7. ahahaha...seb baik 15inggit jea..

    ReplyDelete
  8. eh sama la....warna pun sama...sehati sejiwa la...cuma nasib dia je tak sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Lela?...yelah ko punya baru kot.... aku punya dah nak nazak haha

      Delete
  9. Ok lah tu, pandainye 'sedara' pomen akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah namanya pun pomenkan Teena....

      Delete
  10. untungnya..dahlah sedara, duduk dpn rumah lagi...

    ReplyDelete
  11. Bukan sendaralah Anim...... Dah biasa htr keta kat dia.... Tu yg boleh. 'cerita' tu hehe

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah...tapi biasanya kalau temperature naik memang sebab radiator tu kipas dia tak pusing...ni kira nasib baiklah ek... occay..occay...sekarang kuda besi dah occay kan? good...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ok dah Farah.......boleh pusing dah hehe

      Delete
  13. Manyak untung lah kalau bersaudara dengan pomen ni, kalau tak biasa memang sakit lah, ramai aje yang pomen ketanya sikit aje tapi kelentong yang lebih, yang parah poket kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahkan banyak jugak dengo cite gitu.....harap dijauhkan....

      Delete
  14. salam hainom ..
    ok la tu .. rosak sikit ..
    aby plak .. kete nad eksiden, tengah repair .. kete wf plak anta workhop psl brek dia bunyi .. keduanya jawapannya sama ..
    bill bagi papa yer ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...pening jugak jadi papa ni yeh Aby!

      Delete
  15. oo..ingat kuda hitam..kuda besi,..err kiranya silap komen lor entry sebelum nih..hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ...tak pe beb....manusia memang cenggitu mudah lupa haha!!!

      Delete
  16. untung ada sedara pomen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedaralah sangat Bijen....hehe cina workshoplah Bijen

      Delete
  17. pomen tu bagi hutang sbb dia dah percaya.. lagipun OKje bukannya tak berduit cuma tak bawa duit jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dah biasa dgn pomen ni UA...selalu buat keta workshop dia, kadang tu charge bateri kereta pun tak bayar!...

      Delete
  18. haha..untung la ade sedara pomen kan..

    ReplyDelete
  19. kalau dah kenal dgn pomen yg biasa senang. Diapun percaya pada kita dan kita pun percaya pada dia.

    ReplyDelete
  20. amboih mentang2 la sedare.. sesedap oren berhutang.. pegi la cucok kat mana2 yg berdekatan..kahkah...

    ReplyDelete
  21. untung la ada sedara pomen....murah pun murah...boleh utang lak tu..untung2..

    ReplyDelete
  22. Ha syukur semua dah setel...nasib baik xde masalah yg besar hihi..bagusnya ada sedara pomen dpn umah hihi

    ReplyDelete
  23. hehehh untung ada sedara pomen... hikhikhik

    ReplyDelete