Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 13 June 2013

Anak BAPAK...

Pernah tak bersin pagi-pagi? Ataupun bersin pada satu-satu masa tu banyak kali?
Agaknya rumah ni banyak habuk kot...... al-maklumlah, tuan rumahnya terlampau rajin hehe.....

Tapi mengikut  Wikipedia Bahasa Melayu, bersin bukan hanya disebabkan zarah asing yang mengganggu sahaja tau, tapi unsur-unsur lain pun berkemungkinan jugak. Kalau rasa-rasa nak tau lebih lanjut bolehlah  klik web tu yeh......

Kat rumah ni, yang selalu bersin cenggitu ada dua orang.....
Sorang, anak Pak Rahman, sorang lagi anak Pak Berahim.....hehe.....


Itu satu, yang kelakarnya, kadang tu, siap batuk dulu, lepas tu baru terbersin! Yang itu pun boleh sama hehe......

ANAK BAPAK betul!
Anak-anak lain tak pulak.........   yang 2 orang tu harus MENURUN ibunya pulak kot! haha.....


41 comments:

  1. Elok lah tuh menurun mak sikit, bapak sikit..kalo semua menurun bapak habes satu umah asyik dok bersin..kalu menurun mak lak...jadi aper yer?..hhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....betul jugak tu UA, susah jugak kalau dah bersin satu rumah....
      Menurun mak? Nampaknya kena buat satu entri jugak tu..... ke bab menurun mak kena simpan ketat-ketat ...biarlah rahsia! hehe

      Delete
  2. Manalah adik tak jangkit sama bersin asyik nak lekap pipi kat ayah aje:)

    ReplyDelete
  3. amboi...anak bapak...betol..ehehe....agaknya kalau anak ibu,..camana lak yer..nak tahu sangat n..ekekekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menurun ibu? Banyakkk...semua yg ganaz-ganaz...hehe

      Delete
  4. suami akak pun gitu.. anak2 takder ikut lagil;er.

    ReplyDelete
  5. hehe instinct bapak & anak mesti lah sama.. baru anak bapak kikiki

    ReplyDelete
  6. Alahai manja dengan papa dia

    ReplyDelete
  7. Qaseh ~anak2 teruna Qaseh pun sama. Nak tau dia org dah celik mata ke blm just monitor klu dah harcuummm! hachuuummm! Hach.....uuummm! confirmed dah bangun. Tambah teruk tdr dlm aircond. Tapi yg heran nya bila dah lps pkl 11 ke atas automatic hilang semua tu. Dlm family Qaseh kedua2 adik ada penyakit ni. Turun ke anak2 Qaseh sama. Anak2 saudara ada yg kena ada yg x. Kekadang naik letih dgr sound effect tu. Nak kata habuk kenapa bila time bgn pagi je after 1 or 2 hour hilang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...yang ni bukan menurun Mak Ayah yeh Qaseh... tapi menurun pak sedara haha!

      Delete
  8. ANAK BONGSU LA KATAKAN...MEMANG MENURUN KE ARAH BAPAK KOT..

    ReplyDelete
  9. YANG LAIN TU NAK MENURUN KE ARAH OMAKNYA YE...APA KE PULA YE....

    ReplyDelete
  10. ALAHAI SAYANGNYA BAPAKNYA KE ANAK BONGSU TU YE...OMAKNYA TAK ADA POSE CENGGITU JUGAK KE..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang anak semua sama je La... sebab itu aje yg paling kecik so dia ajelah yg ada pose cenggitu! Yang lain dah malu......

      Delete
  11. SAH-SAH ADA YE...MALULA TU....OKJE...

    ReplyDelete
  12. SORRY OKJE..HARI NI MEMANG NAK BUAT FE'EL LAMA...KOMEN SATU N3 JE TAPI BANYAK-BANYAK KALI..HUHU...KES MENENGOK CARTA BLOG LALOK TU LA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni dah main kotor ni hehe.... kalau masuk pertandingan kena tolak markah hehe

      Delete
  13. SEHARUSNYA NAMAMU TERATAS.....HEHE...IZAN JANGAN MARAH...

    ReplyDelete
  14. harus ada yang ngikut abah juga..

    ReplyDelete
  15. hehehe.. menurun dari ayah nya lah tu Kak.. dua2 pun comel dlm gambo tu...hehe:)

    ReplyDelete
  16. manja btol ngan bapaknya, smoga bekekalah pabila dah besar nanti..jaga perhubungan...

    ReplyDelete
  17. Yang masih kecil jer masih nak posing manje2...bila dah besar, xde lagi dah! Lebih2 lagi dgn bapak nye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.... dah tau malu... padahal ayah dia Ok jeee...hehe

      Delete
  18. Qaseh ~ Ya betui.... nasib baik follow pak sedara belah sini. Klu belah sana meroyan lah Qaseh.
    [Q : Apa pun dah rezeki mcm tu nak buat mcmana. Janji benda yg tidak memudaratkan]

    ReplyDelete
  19. sukalah tengok pose 2 beranak tu, cute sangat2

    ReplyDelete
  20. my hubby pun sama bersin pada awal pagi...menurun ikut sapa tak tahu ler pulakk....
    http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/06/cpuv-campaigns.html

    ReplyDelete
  21. sama spesis dgn hubby saya la, hubby jenis resdung... kesian tgk dia bersin sorang2... setakat ni, anak2 belum nampak tanda menurun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....tulah ada terfikir jugak...resung ke? Tp so far tak de buat treatment pun

      Delete
  22. he he he... Farah pun anak bapak jugak...ekekekeke...

    ReplyDelete
  23. amboiiii sweetnye pic tu.. silap haribulan org pikir pakwe makwe ni, bkn anak bapak.. hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...jangan cakap gitu Deqla nanti Arjuna suka, nampaklah mcm dia muda hehe

      Delete
  24. alahai...anak ayah sangat lah TLBD ne...

    ReplyDelete
  25. faris pun macam tu... pi cek doktor, katanya mild resdung... yang pelik bin ajaib tu... saya dan en hubby tak de resdung... huhuhu tapi kakak saya ada la resdung...

    ReplyDelete