Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 10 June 2013

MACAM BERBULU je gayanya.....

Bila OKje autopublished entri on weekend, tak semestinya OKje di luar kawasan UMIALYA hehe.......

Adanya...... OKje kat rumah tu, petang sikit, hilanglah hehe ..... cuma COVER LINE.......
Al-maklumlah Anak Pak Rahmankan ada!..... hoho.....
Dia tu memang unpredictable punya orang! Kadang macam tak kisah, siap offer line tenet kat HP.......

Tapi yang pasti, dia memang kurang suka kalau OKje khusyuk mengadap Lappy atau pun HP, walaupun makanan semua dah siap terhidang,........ MACAM BERBULU je gayenya........

KECUALI, dia tengah leka layan paper ke, beradu ke....... ha time tulah OKje ambik peluang.....

Bini dia pulak kalau dah berblogwalking, Masyaallah.... tak hengat dunia! haha......

So, malas nak dengar sindiran tajam yang menyakitkan telinga, kang pasal BLOG, mak  bergaduh pulak! Tak pasal-pasal derhaka dengan laki! haha.... ( tak berbaloi rasanya! ),  baik mengalah ajelah.....
Dah......  katapun kita ni BINI..... dia tu LAKI..... Tak gitue?

Cer tunjuk sikit muka yang bagi mak makan anak beranak?? haha......  Senyum sikit bang.....

Hehe.... nak jugak verangan dengan spek anak.....


44 comments:

  1. Hehehe..cabaran menjadi hsewife blogger..paham btul keadaan okje tuh..samalah kita..tp betul time dia ade kat umah, kenalah buat tak tahu sket ngan blog..jgn nampak sgt..mmg wpun dia nampak tak kesah tp sebenarnya ade jgk tuh bengkek dlm ati..apapun okje, kena pandai cover line..good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu UA...agaknya diaorang ni mcm bengkek je bila tengok kita melayan geng blogger ek! hehe... jeles le diaorang tu UA haha....

      Delete
    2. Hahaha setuju. Macam papa JJ, bila I ngadap laptop... ada2 jer la dia minta itu, tanya ini, nak buat itu, pergi sini. Adaaaaa jer...

      Delete
  2. setuju ngn akak..kdg2 berbulu je tengok kita..tapi..saya plak berbulu je tgk die men game..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... satu samalah kalau gitu.... sepatutnya tak de masalah tu Zaniff hehe

      Delete
  3. ehe..samalah pe'e hubby hubby kita..tu ... izan mmg buat autopublish kalau tau dia cuti..ehe... dan kalau waktu cuti,..dia mmg offer buka blog,..izan saja xmau..kata nak cuti jugak.... kakakakakak... eh samalah kita punya stail..kikikik..mmg ambil peluang kalau dia beradu dalam bilik...hohoho... ish napa cam sama jer kita ?... haih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....dah tau dah tembelang... Tak mo bukak Blog konon, padahal berlakon hehe
      Apa nak heran beb, dah pe'el laki kita cenggitu haruslah taktik Bini pun sama haha
      Kitakan sama sama bongsu!

      Delete
  4. hehe apa2 pun cover line mesti kuat :)

    ReplyDelete
  5. hihi.. hubby nak akak layan die selalu laa.. xleh layan benda lain... :p

    ReplyDelete
  6. as-salam.
    akak sihat ke.
    lama tak singgah.baru blk bercuti ni ..hihi

    cover jgn tak cover kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam QR...
      sihat...patut pun senyap je dah lama

      Delete
  7. hihihihi.. cam besa kena jer.. :D

    ReplyDelete
  8. itu cemburu tu sbb kak hainom asyik layan lappy je bukan layan hubby..
    hihi..

    salam kenal.. :)

    ReplyDelete
  9. Kalau kanda waktu di rumah memang tak berblog langsung. Sebab kalau kakak mengadap pc/lappy bukan abang yg jeles tapi anak dara kecik kanda tu... dia pun ikut sama dan berfb itu yg malas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagusnya disiplin kanda ni, dinda susah nak buat cenggitu....gatal tangan ni kanda!

      Delete
  10. Anak Pak Rahman jeles kot sbb OKje ramai kawan cam UA yg ntah apa2, opsssssss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah tu UA... Dia jeles sebenarnya sebab dia tak ada kawan.... Hehe
      Hish sapa kata tah pape..... Bini saudagar brooch tu hehe

      Delete
  11. hehehe, tang cover line tu yang x boleh blah !

    ReplyDelete
  12. heheehe kak, cik abg saje nak manje dengan ayang le tu..takpe kak hari lain kita gelak sakan sambil bw..hahahahaha

    ReplyDelete
  13. Sama la mcm cik abg cinta hati SA tuh..SA x boleh tepek gambar SA lgsung...syarat if still nk blogging katanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh gitu yeh.....lain pulak gayanya....

      Delete
  14. Hehe okje...pandai ya cover line.mestilah cik abg tu jeles coz okje dok tgk blog je x jeling2 kat dia dah haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kang kalau mengadap je 24 jam lain pulak jadinya TJ... Hehe

      Delete
  15. kalau saya mmg buat entry siap2 masa hujung minggu la... lepas tu auto publish sbb nak samakan dgn masa M'sia.... hari weekdays susah sikit nak bW, hujung minggu la yg paling sesuai sambil masak... hahahha, cover line tgk rsepi sambil BW :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.... Bijak taktik tu Bijen.....

      Delete
  16. hahaha.. bagus2... mengalah demi laki tercinta.. derhaka x cium bau syurga nnti!.. hihi..tp ni akk tgh update dia tak berbulu ke? kehkehkeh...

    ReplyDelete
  17. hahaha...betul lah tu, kalau abg cayang ada kat rumah pandai2lah kitakan? nantikan, dr boleh berblog langsung tak boleh lagi susah kita kan? hihi

    ReplyDelete
  18. tu ler pasal buat entry time kat opis, kalau balik rumah malam waktu utk family, my hubby kalau I buka blog semacam jer pandangannya....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe agaknya suami ni mmg cenggitu kot hehe...

      SH...kita tak leh nak komen blog awaklah sebab komen box dia..tu

      Delete
  19. hahaha...mmg setuju sgt yg bab berBW mmg tak hengat dunia sbb I pun mcm tu jgk...klu time en hubby takde kat umah mmg kerjanya layan blog je lah. silap haribulan aliya pun join skali dgn ummi die ni. apepun suami tetap priority bl suami ade kat umah;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berhantukan PC kalau berblogging ni....

      Delete
  20. Heee...so far Alhamdulillah belum pernah lagi dia berbulu bila Farah blogging...bagi support dan bagi idea lagi ada...ekekekeke... tapi x derlah sentiasa berblogging bila bersama kan? Blogging ada time allocation sendiri...he he he...bila dok sorang2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang sikit cerita farah kalau cenggitu hehe

      Delete
  21. Qaseh ~ muka hubby OKje seiras dgn muka suami Lisdawati. Lupa pulak namanya..
    [Q : minat dgn Addy Putra]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fauzi Nawawi .... hehe ye ke? Okje suka jugak dengan dia tu kalau dia berlakon tu....

      Delete
  22. lagi lama ko ngadap lp tu....lagi lebatla bulunya....

    ReplyDelete
  23. suke sangat dengan statemnt 'kite tu bini,die tu laki'hahahhaa

    ReplyDelete