Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 16 June 2013

Naik JEMU

Assalamualaikum pagi Ahad sahabat.........

SARAPAN apa pagi ni? Beli ke buat? hehe..... Belilah tu........
Hari ni kan HARI BEREHAT bagi yang bekerja......so rehat ajelah.......... TUNJUK je senang!
Orang tu yang berehat hari-hari pun  SARAPAN LUAR hari ni hehe...........

Menu pilihan kat luar biasalah, tak nasi lemak, mee goreng, meehoon goreng ke, roti canai ke.....
Walaupun tak makan hari-hari, makan seminggu sekali, tapi NAIK JEMU tekak dibuatnya......  
Al maklumlah......tekak Remaja Purba ...... ialah....... dah banyak sangat makan sejak dari zaman purba lagi hehe.......

Percaya tak..... kalau bersarapan kat luar tu, kadang-kadang OKje cuma ambik kuih je.
Kuih pilihan dah tentulah KARIPAP...... kalau kena yang sedap, memang 6 biji sekali makan hehe............... ( gelakkan OKjelah tu!......)  haih....... karipap kecik je pun, besar 2 jari tangan kita ni, manalah cukup kalau 2 biji je hehe...... perut dahlah sebakul.....

Kalau tak pun,  ROTI JALA..... tambah sepiring SAMBAL KERANG ....hehe....... MANA ACI, orang lain semua ambik Nasi Lemak Kerangkan.......... OKje pun nak jugak!

Itu cerita hujung minggu le, kalau hari biasa........  makan BISKUT cicah air je..... haha....

credit pic aiaiciff.blogspot 

42 comments:

  1. cik pepagi ne breakpes mee goreng.Alahhhh Mil cik yang masak,cik olong makan jeaaa...hahahhaha (anak hantu lah katekannnnn) :D :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senangnya hidup cik....hehe... sementara ada peluang!...Gunakan sepenuhnya!

      Delete
    2. eiiii..untuk sehari je MIL cik masak..mane lah boleh die manjakan sangat anak hantu die ne..kang jadi ular sawa pulak tak larat nak bergerak.hhahahahaa

      Delete
  2. masak nasi biasa jer, pahtu goreng ayam berempah.. alaaaa simple2 bulih le wat alas perut style org kg..

    urmm.. nak tgu 'abahnya' wat balik sayur, lambat lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senangkan UA merangkap tengahari sekali.... Hehe

      Delete
  3. Salam okje...klasik breakfast tu. btw klu sorang2 mmg suka betul breakfast klasik gitu tapi klau Ada bebudak ni harus xlayan.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Ros, yg layannya kita je kalau breakfast cam tu.... Budak budak sekarang mana nak!

      Delete
  4. Rindu time bekfes kat luar gitu..sini takder budaya makan luar...semua makan dalam..hehe
    pun lama tak bekfes ngan biskut ngan tea o gitu okje..sejak peknen asik minum milo jer hari2 takder lain..kalu tak peknen lak, asik dok minum teh susu sbb selera big boss gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emm... boring jugak ek cam tu UA...
      Yelah UA..ada setengah orang time peknen dia pantang minum teh....tapi OKje bedal je semua! haha

      Delete
  5. Lagi sedap sarapan dirumah walaupun hanya biskut dgn teh O.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang tak best jugak BM, sebab kita yg kena sediakan hehe... kalau ada orang sediakan best jugak kot!

      Delete
  6. SA pagi tadi sarapan roti canai segera ciciah kari kambing semalam...best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap tu SA...kambing mbek...mbek... hehe

      Delete
  7. kadang2 biskut cicah air tea pun dh sebesar nikmat tau kak, kita suka =)

    ReplyDelete
  8. kat sini simpan aje la hasrat nak bekfes kat luar.... mmg hari2 kena masak...
    Kalau tak, bekfes dgn susu segar cecah biskut jer... kenyang hingga ke tgh hari :)

    ReplyDelete
  9. haha..kami hari ni breakfeast kuling yg buatkan..hihi..
    kekadang beli juga hujung minggu, tapi mmg naik jemu lah kan klu asyik2 menda sama je....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertuahnya badan Atie dapat rasa tangan Kuling...

      Delete
  10. samal kak..
    itu pon dah kire sedap hingga menjilat jari..rezeki tu..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama dah tak pekena macam dalam gambar tu Gee

      Delete
  11. hihihii..hari sarapan roti je..tu pun dlm keta..nak g jalan punya pasal..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau OKje tak kisah bekfest dlm keta pun Izan, tapi 'orang tu' tak boleh....kena duduk atas meja, siap air, baru kira macam bekfes...huhu...

      Delete
  12. Biskut cicah air pun ok jugak. Dulu-dulu masa belajar, itu saja yang ada. Nasib tak baik tak ada langsung, cuma perkena maggi kalau perut dan berlagu. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... sadis mendengarnya SW hehe

      Delete
  13. Karipap pun Okje..tapi kita lebih suka samosa coz ada ikan and kelapa. kalau dapat makan tu, 6 biji pun boleh makan..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samosa dengan inti tu mcm Okje tak pernah jumpalah Raudzah...selalunya mcm inti karipap je

      Delete
  14. tgk biskut okjee ni teringat biskut zila ..nak p minum jap sbb xposa arini ..dtg singgah..

    ReplyDelete
  15. saya pun hantu karipap..kalau karipap, banyak pun takpe..saya ngap je..

    ReplyDelete
  16. tu la.. naik jemu gak ngan menu kat opis nih.. kdg2 x mkn sbb jemu punya psl.hihi.. sama la kalo beli kuih karipap mmg wajib.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau jumpa yg sedap memang best jangan lupa inform kita tau Deqla... hehe

      Delete
  17. karipap 6 biji tu.. saya kalau balik kampung boleh je makan kuih besar banyak2 sebab semuanya rasa sedap.. tekak kelate.. hihi, tapi kalau bli kat sini, setakat dua biji je bolehla, jarang rasa sedap macam kuih pasir mas,. nasib la kawin orang jauh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah ruginya duk jauh dpd tanah kelahirankan AN...
      Tak pelah nak makan banyak banyak tunggu balik kelate jelah hehe

      Delete
  18. Dah lama x mkn biskut kering cicah air teh ni...terliur lak hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..kalau lama tak makan mmg boleh terliur TJ...bukan susah sangat bancuh jelah kat dapur tu! hehe

      Delete
  19. teh o cicah biskut kering yang ada gula tu sesekali utk bfast mmg bestttt ;)

    ReplyDelete
  20. Ini pun dah sedap sgt dah ok je hehehe

    ReplyDelete
  21. saya pun suka karipap... mmg betul la okje.. kalau dapat yang sedap, 6 biji pun tak cukup.... hahahah

    ReplyDelete