Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 18 June 2013

'SEGER' beb......

Slurppp....... slurppppp.......memang nikmat!!....

Makan pulak masa buka puasa semalam, ( puasa gantilah, bukan puasa sunat pun.......). Perghhh!!!.....ni kalau MIL lalu belakang pun buat donno je haha....

Al kisahnya, hari Ahad hari tu, teringin nak buat Agar-agar Santan Gula Melaka ( ye ke nama dia?....alahhh..... yang separuh santan separuh gula melaka tu....) tapi TAK MENJADI! Jadi gini..... haha....tak berlapis pun, ( hai santannnn...... ko pukul rata je gayanya....hehe).


Pakar-pakar masakan yang membaca entri ni, harus tengah gelakkan OKje ni hehe......
Pening mencari jalan nak menghabiskan yang masih berlebih kat fridge tu sebab tak laku....... ditambah pulak, kurang manis rasanya...... bertambah-tambahlah tak lakunya!

Tiba-tiba idea datang ! Twing! Twing!.......
Buat PUDING KASTARD dengan kuah dia mesti bestkan......  Tengok kabinet, tak de MIX FRUITlah pulak, yang ada cuma Rambutan sumbat ngan Nenas..... Belasah ajelah.... hehe..... So jadilah cenggini..........


Walaupun kelihatannya SURAMMM je.... tapi bak kata pepatah 'JAWS' memang 'SEGER' beb.... hehe....

46 comments:

  1. My favorite. Tak per, practice make perfect ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya Fiza...praktisnya tulah sekali...hehe pas ni malas dah!

      Delete
  2. pergghhh... seger buger ni kak.... hikhik... so yummy....

    ReplyDelete
  3. sedappp makan tengah hari ni...time panas klu pekena msti mabless..hihi..
    penghilang dahaga kak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Atie.... Tengahari ni tak pekena lagi...

      Delete
  4. hahaah..ayat yg last tuh klakar..nak segarsegar mesti kreatif kan okje...dah jd final produk tuh yg melelehnya buat bukak posa...:)

    ReplyDelete
  5. Cuaca panas begini...dpt pulak hidangan ni...kena pulak baru keluar dari peti ais...OKje bikin ana kering tekak telan ayor lior je...Huh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siannya enta....balik nanti suruh bini buatlah..... Hehe

      Delete
  6. Hahaha.... jadi boleh makan kata JAWS tu hainom... :P

    ReplyDelete
  7. Sapu habis la kan...kena kretip kslau x jd mknan tong sampah..kan..

    ReplyDelete
  8. waduh waduh....pasti seger habis nih..hehe

    ReplyDelete
  9. dok telek2, dok tenung2, agar2 santan ke susu?? gamaknya mata mula tak jelas seiring ngan proses ket**an kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..... Sama je kita ni UA. ....kuah kastard.... Susu, nampak cair yeh!

      Delete
  10. sejuk aje anak tekak bila puding ni lalu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Knor.... Sat lagi nak makan lagi hehe

      Delete
  11. tergugat iman wa beb....len kali pas kat wa laa kalau banyak..wa suker ehe....bab agar2 n puding... huhu....wa masih pulun lg 5 hari nak ganti nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho.... Tulah... Awal awal tak mo ganti...eksyen wa beb...sebab wa dah habis...hehe
      Mailah sini setakat tekak lu ngan Mia ada lagi tu!

      Delete
  12. sedapnya.pekena time panas2 mmg layan :)
    akak sihat ke ?

    ReplyDelete
  13. biaq pi lah warna dia suram pun janji sedap...kennnnn

    ReplyDelete
  14. ooomaigadddd....kreatif sungguh makkkkk...dua dalam satu tu..rugi lah kalau masih berbaki lagiiiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho Okje pekena 3 mangkuk hari ni pun masih ada lagi Cikkk....

      Delete
    2. alahaiii....ke nak cik tolongssssssss...hahahha

      Delete
  15. ewah, pandai pula buat agar2 tranformer... boleh tiru ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.... Agar agar tak menjadi Bijen tu yg jadi transformers tu....

      Delete
  16. WAHHHH .. SEDEPPPPP .. MENTEKKKK SEKETTTTT . HAHAA

    ReplyDelete
  17. Diolah dengan bijak oleh CIk Okje, menambah kesegeran berlalu menggelungsuri anak tekak. Sini skang dalang 32degrees, panasssss. Dapat agar2 ni mmg layan la.

    ReplyDelete
  18. Sodapnya Okje..agar-agar santan tu memang sedap. Tapi kalau silap buat memang spoil. and puding tu pun nampak menarik..kalau ada mixed fruit lagi kelas gitu..

    ReplyDelete
  19. hehe ada je idea OKje nak menTRANSFORM kan makanan tu.. ;P

    ReplyDelete
  20. nampak sedap je tu.. ada lagi? nak sikit... hahah

    ReplyDelete
  21. kahkahkah....nak gelak boleh...;p
    jgn marah ye...guro je...
    ade kesilapan teknikal mase buat tu sbb tu tak berlapis...tak pun santan tu yg ade problem...

    ReplyDelete
  22. wah..!!
    nak sikit!!
    mesti dah abis kan..wuarghh!!!(sambil hentak2 kaki..)

    ReplyDelete