Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 9 November 2013

MURTABAK MAGGI pun sodap....

Salam Sabtu .......
Masih bergolek atas katil lagi ke? Tak pe.....tak pe.....rumah sendiri, bukan rumah MIL pun hehe......bukan selalu punnnnn....

Sapa suka makan maggi? Sila goyang kepala.....hehe
OKje kurang suka maggi sebenarnya....... tapi sesekali bolehlah jugak layan.....
Bukanlah layan maggi curah air panas tu...... jemu weyh, dah banyak sangat telan masa zaman anak dara dedulu hehe.....

Pagi ni kita layan MURTABAK MAGGI pulaklah yeh.....


Resepi ni pun dari tuan resepi Nasi Malas jugak DATIN FATHIYAH.....hoho.... ( Fathi...Fathi....bila nak belanja mak Secret Recipe? Hang dah glemer kat blog wa tau!!! ).....

Senang je nak membuatnya sebenarnya, kejam mata pun boleh jadi.....

Rendam maggi 2 bungkus dan toskan...

Masakkan daging/ayam hancur

Bila daging/ayam dah masak, campurkan telur 3 biji,
bawang merah potong dadu, daun sup, daun bawang
dan serbuk perasa kari Maggi

Campurkan maggi yang telah ditoskan ke dalam campuran
 telur , gaul sehingga sebati dan masak atas pan non stick. Buhlah minyak sikit...
Bila dah separuh masak, terbalikkan dan tekan tekan bagi telur dalam tu kering
 Oleh kerana OKje tak de pan 4 segi, OKje belasah jelah dengan pan yang bulat....


Rentung sikit sikit tu biasalahkannnn....hehe......


50 comments:

  1. kat umah tadi pon masak meggi..anak2 la request nak..

    ReplyDelete
  2. eh, senang je rupanya..blk nak try buat laa ^_^

    ReplyDelete
  3. Maceh...maceh..maceh kat tuan punye resepi..maceh jugak buat sis okje...kasi resepi yang sangat mudah dan dababommmmmmmm ne....Cik Paling suke lah resepi cenggini yg sonang mudah dan cepat...exaited nak try nee...hahahhaa

    ReplyDelete
  4. hahaha!!!!!makanan nostalgia gak ni. lamaaaaaa giler tak jmp. nak buat le esuk for brekfast. tq okje sbb suka buat resepi org malas yg best2 :P

    ReplyDelete
  5. Ohhhhhh, Senang jugak rupanya nak buat..ingatkan susah, heheh, tak pernah buat pun kat rumah...

    ReplyDelete
  6. Sedapnya Okje..kita memang suka makan maggi...walaupun tau its not healthy..he..he..nway macam best je tangok murtabak maggi ni kan..tak pernah makan lagi..tapi rasa macam nak cuba je..thanks okje..happy weekend k..

    ReplyDelete
  7. aiman paling suka murtabak megi.sy biasa buat letak sosej..dia mmg hantu sosej n telur.megi pun sukaklu ibunya malas makan je la megi.haha....tp selalu kena bising ngan wan dia klu mkn megi.

    rentung tu mmg terkenal kan dengan ok je..:)

    ReplyDelete
  8. belum pernah try lagi ni. samalah kita meggi tu kurenggg sikit. nakkena cuba jugak buat utk anak anak mana tau dorang jatuh chenta kan...

    ReplyDelete
  9. Tak pernah try buat lagi ni. Lepas ni bolehlah dicuba buat kalau penyakit kemalasan tak melanda...hehe

    ReplyDelete
  10. okje buat apa pun nampak sedap je... mulalah nak ke speedmart cari maggi ni... tapi apa pun saya nak try dulu nasi maleh aritu....

    ReplyDelete
  11. kita buat mmg jadi and sedap... tapi rupa dia.. hancuss.. hakhak

    ReplyDelete
  12. suka suka maggi...suka tang kuah..hirup hirup...isi biasa orang lain yang abis kan...mutabak maggi ni pun selalu dulu kat U buat makan petang...tapi tanpa isi daging/ayam lah..hanya telur dan bawang yang available...golek-golek atas electrik pan...kalu terhangus..berasap..silap2 bunyi sensor kebakaran hahahah....:D

    ReplyDelete
  13. Wahhh sedappnya kak..tak pernah cuba lg ni..nti nk kena buat lah jg...hehe..

    ReplyDelete
  14. Okje..ummi tak pernah try lagi murtabak maggi ni, tapi nampak memang sedap tu!, Dah ada resepi ni, bolehlah ummi try nanti InsyaAllah.

    ReplyDelete
  15. Sedap2....yg rentung tu sedap tu....!

    ReplyDelete
  16. menu fa kalau duk sorg2.. hehe sebab malas nak masak nasi kalau duk sorg ..mudah n sedap

    ReplyDelete
  17. UA ada kerja luar sepanjang hari ini, untuk anak2 cuma sempat masak nasi + kari daging awal pagi tadi..

    Sib baik perut kenyang, kalu tak mau terkejar masak murtabak maggi, ala2 orang ngidam gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaaaaaaaa bab rentung tu abai jer, lagipun ia kan sinonim ngan OKje, mgkn sikit masa nnt trade mark OKje menjadi idola ramai orang di luar sana, semua berebut nak makan masakan stye rentung..

      Delete
    2. Memang rajin betul mak sorang ni.....walaupun outstation tanggungjawab sebagai ibu tetap dilakukan......caya lu geng......
      Kalau harini kenyang esok boleh je buat....
      Bab rentung tu....gitulah kalau namanya tukang masak amaturrr....

      Delete
  18. Wah, nak bt juga la esok pagi okje.ikut resepi ni....tq okje..nmpk lazat ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...buatlah Knor ....sempoi jer buatnya...

      Delete
  19. Senang je nak buat..bahan sume dh de leh buat nih..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang senang je buatnya PU...lagi senang kalau semua bahan dah ada

      Delete
  20. menjadi juga tu okje.. hehe
    kalau tak hangit memang xsah. nina pun main hentam je

    ReplyDelete
  21. Pernah juga buat tapi kena makan panas2 kalau dah sejuk, kureng skit...

    ReplyDelete
  22. Mcm senang je nak buat tu okje. .ini resepi mak datin la ye. .

    Okje dn rentung terpisah tiada. . .hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Datin gelaran okje bagi hehe....
      Amboi!!! Berfalsafah nampaknya tu...

      Delete
  23. selalu juga dengar murtabak maggie....... camtu ke buatnya ingatkan kena masukkan maggie yg dah gaul telur tu dalam kulit yg dah tibai pastu bakar kat pan... macam senang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...salah sangka yeh MSP.....emm payah le kalau nk kena buat doh dia bagai tu.....

      Delete
  24. Makan murtabak maggi lg la mlm ni nampaknya...hehehehe...:P

    ReplyDelete
  25. bulan puasa selalu buar menu ni. bila tgk okje buat..haih kena mintak org umh buatkan.. esok mkn ptg blh kot.

    ReplyDelete
  26. ohhh senang je rupanya buat murtabak maggie ni.. ingatkan nak kena tebar kulit dia bagai..
    apa2 pun hangit tu mmg sinonim kannn... so cikjah pejam mata je lah tgk gambar tu eh hehehe

    ReplyDelete
  27. rajin buat masa bulan posa jer.. sekarang nie sindrom malas lah pulak.. :D

    ReplyDelete
  28. tudiaaaaa..
    resipi sedap nih.
    hubby zura mesti suka. sebab dia hantu megi.

    ReplyDelete
  29. macam sedap...tapi sebab malas, masak megi je la...hahahaha

    ReplyDelete
  30. pernah juga buat murtabak maggi ni.. tapi anak2 kurang suka….

    ReplyDelete
  31. kalau nak buat murtabak meggi ni selalunya akan jadi meggi kari. hehe
    syuk dah update entri baru. :D jemput singgah kak okje hehe

    ReplyDelete
  32. salu gak buat tapi okje buat nih mesti lagik sedap nih....siap ade ayam lagik

    ReplyDelete
  33. teruja tgk murtabak megi pagi2 ni.. buat sarapan sdap nih..

    ReplyDelete
  34. alo...okje bz ke? apa kes tak de menulis ni....

    ReplyDelete
  35. Alamak, pejam mata pun boleh buat ni, maklumlah MD ni satu-satu chef berkelayakan kat rumah tu. Ni MD nak gi beli stok Maggi nak buat murtabak Maggi Style OKje buat dinner malam nanti. Hehehe...

    ReplyDelete
  36. ermmm sdapnyer ok jer...nakjugak...anak2 saya memang soookaa ngan mertabak maggi ni...

    ReplyDelete
  37. mcm pelik pulak murtabak megi.. tp teringin jugak nak try... huhu

    ReplyDelete
  38. sedapnya murtabak megi tuh nampak nya..mesti sedap dr murtabak biasa kan okje..
    rentung ker? sikit jer tuh..rasa ttp mebeles yg pentingnyer..:)

    ReplyDelete
  39. 1st time tengok resepi ni...mcm menarik bangat sehhh...wah....OKje dah nak masuk dlm golongan2 chef tersohor ke??? hehehe

    ReplyDelete
  40. Ini memang layan la buat minum petang. Sama la saya kalau takat megi buh air panas tu, setahun sekali jer I pandang ni, dah muak sangat masa remaja dulu hihi.

    ReplyDelete
  41. wow..hebat ok je..nampak sedap lah...rasa cam nak cuba buat lah..tq share resepi ye ..

    ReplyDelete