Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 14 November 2013

SEREM

Salam Khamis yang sangat tenang....
Tapi tidak setenang hati ibu-ibu yang sedang menunggu result UPSR anak memasing ......
Walaupun OKje tak de anak yang ambik UPSR, tapi nak tolong tumpang 'SEREM' mama mama di luar sana hehe.....

library.itmindia
Dalam hidup kita ni, nak tak nak, mau ke tak mau, kita akan pasti melalui fasa gabrah, nervous atau pun dalam bahasa OKje 'SEREM' ...... hehe.... Dalam rumah ni, yang selalu 'SEREM' tentulah Mama Zir hehe....... sampai terbelit belit le leher Mama Zir kalau 'SEREM' tu datang ..... Papa Zir, panjang je leher dia....cool...hehe

Kalau ikutkan dah 3 kali tau OKje merasai kesereman menunggu result gini, itu tak campur tunggu result lain-lain, pendik kata tak habis habis le jantung mak asyik berdegup laju!
Mengalahkan kena kejar dengan Badak Air ni hehe......

myravea
Masa ambik result UPSR si Sudden Attack dulu, OKje tak pergi sebab takut! Takut sebab dia tak pernah belajar, anak lelaki OKje ni, al maklum ajelah, memang lain macam sikit, dengan tak pernah buat homework, kerja khusus jauh sekali, memang tak pernah ada hehe.....bab game, memang champion!...... Macamanalah OKje tak serem nak ambil result dia. Tu yang tak mo ikut Arjuna tu...... alasan, banyak kerja kat office!! hehe.....

Menangis OKje bila dia dapat 3A, sebab masa trial memang tak pernah dapat A.... Just imagine!
Sama jugak dengan result PMR dia, trial tak pernahnya dapat A. Walaupun masih kuat main game, tapi OKje dah nampak kesungguhan dia belajar masa PMR. Walaupun result dia tidaklah secemerlang mana, tapi OKje masih boleh bersyukur.

Si Angry Bird lain pulak, OKje kurang serem masa ambik result UPSR dia. Mungkin sebab trial dia OK kot. Ni tahun depan PMR, tak taulah macamana..... asyik pegang Hp je, bertwitter le, berinstragram le.... mak dia pulak yang naik risau!      

Tak perlu serem sangatlah mama mama kat luar sana...... ( eh...pandai je OKje nasihat orangkan! hehe )
Berjaya ke tidak, bukan soalnya..... yang penting anak anak kita menjadi insan yang soleh dan solehah, kalau cemerlang di dunia, itu adalah satu bonus buat kita!


60 comments:

  1. salam okje..peweett..ibu mane lah yg x serem kan..kalo boleh nk tgk ank dpt result yg cemerlang kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu M3H.....nak yg terbaiklah kalau boleh...

      Delete
  2. tenag jerrrr mama zir.Kalau rase nervous sangat,g cari pucuk ubi..Kunyah...(like zirafa) kohkohkoh...gurau jae ye mama zir...Sape marah kene jual :P :P :P

    #in shaa Allah,berkat doa ibu bapa..result ok jugak 2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....amboi dapat pekena Okje yeh.....Nak gak kunyah pucuk tu tapi tunggu result SPM tahun depan keluar haha

      Delete
  3. hahaha..di harap bertenang ye kak..InsyaAllah dgn usaha anak2 dan doa ibu yg tak pernah lupa pasti tak akan mengecewakan..amin! ...

    ReplyDelete
  4. Mak lagi serem dr anak2 yer okje..nanti UA pun akan laluifasa demikian jugak inshaallah..skrang tak perlu serem lagi.heheh..
    kalau mcm kat sini takder exam besar2 cam kat tpt kita okje, sekolah rendah langsung takder exam..yg 1st n last cuma ms form 7 atau 6 atas..tuh exam tuk memnetukan masuk u atau tidak..so mak2 takder rs serem dan tidur nyenyaknyer tuk bbrp thn kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya UA....lambat lagi le seremnya kalau cenggitu gayanya hehe....
      Tu yg Malaysia nak buat sistem PBS tu agaknya...

      Delete
    2. dorang nie inshaallah akan balik schooling kat m'sia Okje..:)

      Delete
  5. anak buah deqla 2 org amek upsr tahun ni.. deqla pun serem gak menantikan result dorg ni...hihi... teringat masa nak amek result pekse zaman skolah dulu.. mmg serem tu lain mcm laa... dah dpt tu, nak gak tutop mata tgk.. x sanggup.. lain la mmg konfiden result bagus... huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau konfiden result bagus ...serem serem jugak tapi versi happylahkan Deqla hehe...
      Bagus ni mak sedara siap tolong seremkan....hehe

      Delete
  6. Tahun nih x de adik2 zura yang ami UPSR. kalo ade mau SEREM jugak.
    hehehehe

    ReplyDelete
  7. Bawa bertenang si ibu... in sha Allah doa2 sis Okje untuk anak2 akan peroleh kejayaan yang memberansang. Amin...

    ReplyDelete
  8. sy pun seram jugak..berdebar debar nak tahu keputusan adik yg no 5..

    ReplyDelete
  9. dah ada pengalaman bila kedua anak kembar saya ambil result UPSR....bangga jugak walaupun berdebar-debar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah mesti keputusan baguskan SH.... Tahniah

      Delete
  10. Sedag dup dap jugak ni tapi tawakkal jelah...

    ReplyDelete
  11. tahun depan ada kan big exam yang dimansuhkan...PMR ke UPSR?...tapi mesti diganti dengan penilaian lain....rasa serem tu sebab kita ambil tahu..cuba tak ambil tahu..mesti tak rasa apa2..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a betul tu kalau tak tau apa apa nak serem amendakan NR...

      Delete
  12. serem.. memang serem.. dah serem pun nak wat camner.. tapi redah jerlaaa walau seseram mana pun... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah betul tu.... kena hadap jugakkan Izan....redho ajelah..

      Delete
  13. kan...mak mna la yg x gabra bila anak nak ambik result...sy pun anak exam biasa pun gabra juga okje...:)

    ReplyDelete
  14. kalau mama xserem xbest la....comey je Okje sebut nama anak tu..golak den ni ha...
    cmn result tu???serem x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. UA...anak OKje tak de ambik UPSR... OKje tolong serem untuk emak emak yang ada anak UPSR je hehe

      Delete
  15. Bagus okje tolong rasa seram utk para ibu yg lain hihi...mmg byk ttg anak2 yg menyeramkan n menggundah gulana atau menceriakan hati ibu.anak2kan mmg permata hati ibu

    ReplyDelete
  16. Sepatutnya gambar badak air kejar zirafah...barulah serem!! :D
    Nanti SPM keluar result, mcm ne lah rupa OKje...putih melepak macam pelakon opera cina kot, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.....betullah BM.....tak teringat tadi ......nak google lew kasi tukar hehe....
      Pergh.....mmg pun agaknya....pucat! Hoho...

      Delete
  17. saya belum lagi merasa serem yang ini OKje...2 tahun lg baru merasa...huhu

    ReplyDelete
  18. hihi.betul tu
    jgn serem je.tp tahn dpn comfirm ok je kembali diserang serem.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul QR tahun depan bulan 4 dengan bulan 12.....2 kali serem....huh!

      Delete
  19. Ibu bapa yg serem,anak buat biasa je,memanglah anak2 nie x tahu nak fikir tu semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu NA....anak anak buat saja je... mcm tak de apa berlaku!

      Delete
  20. MD yang anak baru 7 tahun pun seram nak ambik report card. Anak MD tak suka belajar sebab orang lelaki kan tak payah belajar pun dah pandai... Nasib baik tak semput bila tengok result. Macamanalah agaknya bila time MD pulak tunggu keputusan peperiksaan anak, ya! Mungkin kalau cemerlang, MD dulu lompat girang-girang atas katil kalau tidak pun MD lari-lari keliling dapur kesat hingus ajelah...Nak buat camna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau OKje pulak.... lompat girang lompat girang jugak tapi sambil nangis...hehe....sebab happy sesangat!

      Delete
  21. bdk2 nie xleh dipakse sgt.. kang lain jdnye...

    ReplyDelete
  22. rasanya semua mama mama dan ibu ibu seram kot bila anak ade exam kan... huhuhu

    ReplyDelete
  23. betul tu anak yg amik result ibu pulak yg gementar...selalu camtu la...

    ReplyDelete
  24. mesti ramai yang dah tak serem kan waktu coz result dah dapt.....terima ajelah ya..

    ReplyDelete
  25. rasanya mmg mak2 kot yg lebih serem bila result nak keluar..
    Ingat masa sekolah dulu2… mmg saya tak pernah rasa risau pun bila time keluar result…. nak kata jenis kaki study pun tak… mungkin kurang skit tekanan berbanding budak2 zaman skrang… dapat result PMR, terus mak saya demam seminggu sbb terkejut dgn result tu (sbb dpt 2A jer)… lepas tu la terus insaf, tak nak bagi mak sedih2 lagi… Alhamdulillah, bila dapat result SPM, mak ayah la orang yg paling happy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...gigih nur ni.. mak ayah mesti bangga dengan pencapaian nur sekarang.....

      Delete
    2. Tulahkan Bijen ......nasib sedar dan insaf.....hehe.....terus melotopos dari SPM sampai la ni......tahniah Bijen kerana membanggakan emak ayah!

      Delete
  26. Bagi saya.. pada masa macam ni.. saya insaf dan mula fikirkan pengorbanan mak ayah masa membesarkan saya dulu.. macam yg kita rasa, pasti mak ayah kita dulu pun rasa berdebar, bangga dan sedih sama macam yg kita rasa setiap kali kita duduki peperiksaan.. doa yang tak putus untuk kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje pun ada gak terfikir gitu AN...

      Delete
  27. Betul tu Okje.....mak mak yang gabra lebih bila result periksa nak keluar....hehe
    Anak aku yg baru tadika tu pun, aku dah panik nak tahu dia dapat no berapa dalam kelas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya memang Allah jadikan pompuan aka mak gitu kot yeh Mia...

      Delete
  28. salam rindu dendam....hehehe

    takde terlibat dgn result ni ..ehehe...jadi nak tumpang seram kat sini..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je..... memeriahkan suasana serem hehe

      Delete
  29. Sya ingatkan ceta seram mana td la ni okje..rupa2nya seram nk tnggu keputusan upsr..hehe

    ReplyDelete
  30. salam hainom ..
    tk perlu SEREM2 ..
    hidup sentiasa kedepan .. kurang cemerlang dlm pelajar tk bermakna kurang cenerlang dlm kehidupan .. semoga anak2 hainom sukses selalu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiin.... tak mau serem pun jadi serem jugak Aby...dia datang sendiri! hehe

      Delete
  31. yg ptg , mrk jadi manusia yg berguna . kakak saya mmg x pernah paksa anak belajar wpun dia sendiri cikgu ... cuma anak tu tahu tggjwb mrk ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang le cenggitu, anak anak akak Vee tau tanggungjawab dia sendiri, tulah pasal agaknya kakak Vee cool je...

      Delete
  32. Dulu masa saya darjah 6, takde rasa apa2 pun. Result pun biasa2 jer. Fikir balik, kelakar pun ada. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau OKje pulak serem tu tetap ada...cuma dah mmg tak bacakan....redho aje le ngan keputusan dia hehe

      Delete
  33. bdk laki memang macam tu okje.. main game memanjang tp pecaya la result exam terbaek la.. hehehe. thn depan dh takda PMR la. tahn ni last. syok la budak2 form 3 thn dpan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun tak de PMR.....tp ada pereksa jugak Nina...nak tentukan masuk Form 4...

      Delete
  34. Suka dengan cara okje, cool jer. wlau okje cakap okje seram sampai terbelit leher, tapi okje kira sangat cool. Akademik hanya lah salah satu jalan untuk berjaya, tak semestinya tak cemerlang akademik hidup tak bermakna, no no.

    ReplyDelete