Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 7 December 2013

Berakhirnya sebuah LEGASI....

Adalah kita geng......baru balik dari ngekor laki TAWAF bayar hutang bank hehe.....
Hujan renyai sini beb.......

Berakhir sudah sebuah LEGASI di TIKL 2013.....
Jangan salah sangka, ni bukan bakal menantu Mama Zir......hehe..... Atenya yang pompuan tu anak my senior batch 87/88. OKjekan batch 88/89.....Manis jugak senyuman budak ni....hehe....


Dapat pulak my senior tu tangkap my Sudden Attack yang kebetulan lalu masa dia ambik anak dia last day hari tu. Tengah malam tadi pulak, kami ambik Sudden Attack yang balik dari lawatan sekolah kat Melaka.


Jammed katanya sepanjang jalan..... Yelah ..... semalamkan ada accident kat Senawang yang melibatkan multi jenis kenderaan tu.....

Sayu pulak tengok sekolah yang akan ditinggalkan..... Lepas ni tiada lagilah kunjungan hujung minggu macam selalu....... Rindulah dengan teh ais pakcik kantin yang selalu jadi pembasah
tekak kami.......



Terima kasih TIKL, terima kasih sekolahku kerana telah menaburkan bakti buat aku, suami dan anakku...

35 comments:

  1. morning MamaZirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...morning penghuni Zoo sekalian...hihihihiihiihihiiihiiihiihihihi
    terperanjat cik,ingatkan papazir yang menamatkan legasi nya..
    ehemmmehemmm.....mcm ade jodoh jeeeee...mcm ade jeee...

    ReplyDelete
  2. patut le sunyi sepi jer bila kita singgah jap tadi..

    samalah kt sini, hujan renyai2, macam nak tido jer, macam nak baring jer.. lagi2 rumahku syurgaku dah siap berbedak..

    ReplyDelete
  3. wah anak beranak sekolah di sekolah yg sama.kat sini pun cuaca dah mendung je.

    ReplyDelete
  4. Snggh blog okje..kat sini dah x hujan okje..mendung je..pastu rasa nk tido je.hehe

    ReplyDelete
  5. salam petang OKje..
    wahh satu sekolah gupanya OKje ngan papa zir..haaa ni mesti cintan dari zaman sekolah hehe..

    ReplyDelete
  6. wah kenangan mengamit memori ni.....sweeet...hehe

    ReplyDelete
  7. Anak abis sekolah, mak pula rindu teh ais di sekolah anak ye.. haa.. betapa selalu pergi sana kan... banyak yang kita rindukan..

    ReplyDelete
  8. lepas ni dah takde la peluang nak mengimbau kenangan di TIKL yer Okjer…
    lepas ni minum teh ais kat tempat lain pulak, ke minum teh ais kat rumah jer…. hihihi

    ReplyDelete
  9. seronok ko Num....anak sulung dah habis tingkat 5....ke mana lepas ni.....memorimu memoriku juga...hehe

    ReplyDelete
  10. adakah anak akan ikut jejak langkah mama n papanya... bertemu jodoh di sekolah itu...lawa gak gadis manis tu..elok wat menantu tuu..ehe...hahah..jgn marah SA

    ReplyDelete
  11. spm dah abes ye kak..seronok boleh bersama anak lpas ni :)

    ReplyDelete
  12. saya terkenang sekolah lama bila baca entry hainom ni. Kenangan alam persekolahan amat indah utk dikenang.

    ReplyDelete
  13. Tak sedar dah hbs masa persekolan SA kt situ ye kak..msti terkenang2 zaman sekolah dulu..hehe..

    ReplyDelete
  14. lepas nih blh berbesan dgn senior lah gamaknya ni ...

    ReplyDelete
  15. Kalau acik pulak seminggu kadang sampai 3 kali pi sekolah anak acik tu

    ReplyDelete
  16. Morning okje...singgh pagi ni...bru dpt bw....hehee...
    X pe...insyallah...pasni cucu plk...mna tau kan....gagagaga...

    ReplyDelete
  17. Tak salah zu tu anak sasha ozark kan...hehe
    Sasha anak beranak pun prnh sampai kamunting umah zu..mentua ozark org parit buntar..okje pun kena dtg umah zu jgk lah baru lah dikatajan tikl sejayi..

    ReplyDelete
  18. salam okjeku. .

    sesekali ajakla kwn2kwn2 buat reunion kat dewan sekolah tu. . sy n kwn2kwn2 buat mcm tu,ajak bekas guru sekali.masa tu blh la ingat kenangan lalu

    ReplyDelete
  19. as-salam.wah anak beranak sekolah sama.hihi

    kak, cer try tgk pepero kat klcc. ada, katanya. tp kalau tak salah satu kotak mau dekat RM30++juga la

    ReplyDelete
  20. anak beranak simpan kenangan disekolah yg sama..lepas ni ada rezek cucu ok je plak kan.sekolah ni akan kembali menyambung bakti la ekk

    ReplyDelete
  21. sekejap je masa berlalu...wah best la pasni cuti lama kat umah...ada kena gi PLKN tak?

    ReplyDelete
  22. Mana la tahu ko tetiba jadi menantu betul2 kan OKje..he he..

    ReplyDelete
  23. baru nak tanya bakal menantu ker tu? hihi.. amboii puji kemain tu dah mcm berkenan buat menantu jer kak.. haha ;p

    ReplyDelete
  24. nampak segak je orang muda nyer eceh...

    ReplyDelete
  25. ingatkan tajuk filem baru td kak heheheh...

    ReplyDelete
  26. Apa salahnya kalau jadi bakal menantu pun. Jangan-jangan orangtua Papazir pun dulu ambil gambar dengan bakal menantunya macam ni. Maklumlah....sekolah bersama-samakan....

    ReplyDelete
  27. hohoho semolah turun temurun ke gamaknya ni..
    btw dah boleh cari menantu dah tu OKje.. dah segak sangat dah anak teruna awak tu hehe

    ReplyDelete
  28. kalau jodoh tak kemana okje..hehhe. manis org nya
    sekolah legasi.. nina pun lebih kurang sbb makcik2 masuk skolah yg sama

    ReplyDelete
  29. de rezeki in shaa Allah smp sini lg kot..hehehe..bile kite tak tau kan kak..

    ReplyDelete
  30. len kali leh lg dtg okje ngintai2 sekolah lama..tengok dr jauh jer lah kan..:)

    ReplyDelete