Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 3 February 2014

HAJAT tak kesampaian

Salam Isnin......
Untunglah Warga Wilayah Persekutuan hari ini sebab masih bercuti...... so plan nak pi mana? Duk rumah tengok TV pun best jugak weyh.... jimat duit hehe.... ( statement dengki ni ! )

OKje duk rumah jelah........ driver kerja! Hehe....

Sabtu baru ni pergi KLCC...... Papa Zir nak rasa pengalaman duk kat tengah Jejantas Menara Berkembar Petronas. Mama Zir tak kisah punnnn..... orang nak bawak, OK aje hehe.... Kitaorang ni nama jer duduk KL..... tapi naik pun tak pernah! hehe... Sampai KLCC dalam pukul 12 tengahari, terus tuju kat tempat tiket, malangnya.....


Ek eleh.... COUNTER CLOSED, dia suruh datang pulak hari Isnin iaitu hari ni.... emm.... lain tahun pulaklah sampai lagi kot kalau cenggitu!!.....  HAJAT tak kesampaian lew gayanya.....
Tiket kalau tak silap untuk DEWASA dengan Mykad RM25 henggit, Kanak-Kanak RM12 dengan Mykid, boleh tahan jugak mahalnya.....

Kalau ikutkan OKje, tak payah naik pun tak pe, setakat tengok panorama KL jer pun....  tapi tulah yang dikatakan PENGALAMAN..... tak mungkin dapat dibeli, tapi hanya akan dapat merasai bila kita melaluinya sendiri..... Tak gitu?

Dah tak dapat naik katanya, ambik gambar kat bawah aje ler.....



Mama Zir macam biasalah ....... 'pose versi nyorok'  coverlineee..... hoho


40 comments:

  1. versi nyorok pon tetap comel
    takpe boleh gi besok lusa :)

    ReplyDelete
  2. Tak pernah lalu jambatan tu lagi. Mahal juga tiketnya yer.

    ReplyDelete
  3. Tak dapat kali ni...datang lagi Okje...bukan jauh bebenor kan...hehe Lain la kalau cam aku ni...duduk jauh nun kat seberang laut china selatan...:p

    ReplyDelete
  4. alo..lo...takdok rezeki lah Kak.. kena pegi lagi lain kali tu Kak...nyorok2 pun pic keayuan wajah tu tetap nampak...haha

    ReplyDelete
  5. pebret cik tu nyorok2..nak kaber lemakssss lah kan mak...hahhahaaa..(tu lah malas nak bangun mandi sebelom fajar)
    aiiihhhhhh....cikpon teringin nak naik jambatan tu....ntah bila lah cik boleh sampoai keyel :D

    ReplyDelete
  6. weekend ni boleh jer terjah kalau nak OKje...

    ReplyDelete
  7. hehehe leh cuba lagilah okje... mana tau ada rezeki nnti !

    ReplyDelete
  8. Saya pun tak penah pegi..dgr je kisah orang lain yang penah pergi.. agaknya lagi beberapa tahun TLBD akan lebih tinggi daripada kakak.. skrg pun nampak sikit je tinggi kakaknya tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul AN...si TLBD mmg cepat betul besarnya... makan pun boleh tahan gak tu hehe...
      Nampaknya mmg dia akan lebih besar dpd kakak tu

      Delete
  9. Sy dlu keje sebelah klcc tu je okje...pun x teringin juga nak pginya...soping klcc pun hafal lah mna letaknya kedai2 smua...tp tu spoloh thun dlu...skrng pun...x juga teringin nak naiknya...hahaha....

    Tp btul la kata okje tu...pengalaman kan...mna nak carinya ye tak?..

    Sy ada je..blik kg...mood nak update blog tetinggal di kg...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahkan AM.... tengok mood jugak nak peginya ni....kalau lum sampai lagi walaupun kerja kat situ tetap tak terhingin jugak hehe

      Delete
  10. hehe nanti boleh pergi lagi tu.mak nampak sebaya je ngan anak2 hehe

    ReplyDelete
  11. Semoga ceria berjalan2 tu :D

    Minta jasa baik Kak Hainom untuk undi blog saya di Malaysia Sosial Media Week 2014.. Hanya memerlukan registration mudah dan kemudian vote blog sy " timetravelafif.blogspot" di Best Travel Blog Category. Tarikh tamat undi ialah 10 feb 2014.. Thank You..

    http://socialmediaweek.com.my/programmes/awards/category.php?id=15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jer TT...nanti kalau free OKje vote yeh!

      Delete
  12. Dah berbayar? Dulu masa naik...percuma jer!
    takpe lah...lain kali mungkin ada rezeki! Zirafah pun dah cukup tinggi kannn...

    ReplyDelete
  13. dok kat rumah je kak okjer.
    huhu.. >.<

    ReplyDelete
  14. owh, sekarang dah kena bayar ek Okje? Dah la harga tu boleh tahan mahal….
    Masa saya ke sana dulu (kalau tak silap sekitar tahun 2003), free jer naik atas jejantas tu…
    Mana ada benda free skrang ni kan Okje.. semua nak kena pakai duit :)

    ReplyDelete
  15. sama nasib lah wey..ngan aq..ermm pi takat depan counter ticket..tulisan yang sama macam muh tu..tapi dah berabad citer ni 2 tahun lepas..terus zass pi petro sains jew :)
    at least aq dapat jugaklah jejak ke menara berkembar tu..

    tang nyorok2 tu pon aq suka weyh..bak kata orang nak tapi malu hehe..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang nak nyorok apa lagi weyh....hang dah come, slim melim pulak tu...nak sorok apa ke bendanya lagi!

      Delete
  16. saya pun cuti 3 hari je okjer. abis gitu je...

    p/s saya pun suka main sorok-sorok..hee

    ReplyDelete
  17. salam hainom,,
    thn br brmula. bnyak masa lg utk merasa d jejentas KLCC tu. jgn putus asa dan jgn brheni brharap

    ReplyDelete
  18. tak apa..lain kali boleh pergi.. kalau nak pergi ajak lah cik jah skali yer..nk jg feeling2 jakun kat atas tu hehehe
    Mama Zir, posing versi nyorok kenapa tak panjang kan leher? hehehe
    anak bujang dah tinggi.. anak2 dara dah dekat sama tinggi dah... comelll ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...ko ni Jah...saja nak suh leher mak berpintal pintal kat KLCC tu yek! Malu weyh!

      Delete
  19. Alaaa ciannyer okje hajat tak kesampaian..biasalah kalau ms kita pegi tuh tak dpt..lenlaki mmg berkurunlah tuh lg jwbnya...UAA dulu dok kl pun tak pernah sampai gak kat situ..huhuh

    ReplyDelete
  20. OKje, terlambat sudah! Dulu-dulu kalau tak silap percuma tapi masaklah pukul 6 pagi kena terpacak beratur kat kaunter yang buka pukul 8 pagi sebabnya tiket limited gitu. HD rajin juga terpacak pepagi lepas Subuh dulu-dulu demi kawan-kawan tercinta yang datang nak naik menara berkembar nih. Saya sendiri pun tak naik lagi. Baru aje buka mulut nak pergi kata HD dah kena bayar sekarang nih! Lain kali ajelah OKje sekeluarga berada atas langit ya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasalnya tu dulu masa free tak mo naik dah bayar ngengada nak naik mmg cari nahas sungguh hehe...Eh beria beratur tapi tak naik sekali ke? Buang karen sungguh!

      Delete
  21. maintain comel...walaupon dan dah ada anak teruna..:)

    ReplyDelete
  22. kesiannya dia..tak pe nati boleh jalan-jalan lagi k ..Menara KLCC tu tak lari..dia tunggu OKJe n the gang!!!

    ReplyDelete
  23. alahai..tk kesampaian la ye..
    tk per okje duk kl je kan..
    kalau sy yg dtg dr jauh ni..tiba2 dtg closed..menanges kot..haha
    tp knp counter closed ye..hehe..

    ReplyDelete
  24. lizz pernah kesini 2 tahun lepas bawak mak n pak sedare jenjalan katernyer kalo idok mau nak pi sini...bersesak beratur nak beli tiket ingat dulu pukul 7 dah kena standby nak beli tiket,,,
    dulu naik n jenjalan kat jejambat tu 10 minit lepas tu kena turun balik...tak tau skang apa pembaharuannyer kan...hampa betul time semangat nak pergi counter memangla...geram tak hingat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Lizz kalau setakat kita maleh nak naik kan....tp dah bawak pa ngan mak sedara gagahkan jugaklah hehe

      Delete
  25. Ok Je duduk KL kat mana ye. Mana la tau kut kut pernah terserempak ke. CNY ritu kite pi Titiwangsa je 3 hr berturut turut bw anak anak bermain kat situ. Hepi la dorang. Jln x jem. Mak pun hepy gak driving.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheras IL....awak kat mana ? Area Setapak yeh? Dekat ngan Tasik Titiwangsa ke?

      Delete
  26. boleh tahan mahal gak,takpalain kal boleh naik..untung la mam zir awek muda,versi menyorok pun nmpk muda traag tang tang..hehe

    ReplyDelete
  27. laaa... xde rezeki... xper lain kali pegi lagi eh mama zir... :)

    ReplyDelete
  28. pose mama zir tu...mmg faveret pose noe tu...cover wehhhh... noe pun x pernah naik kat jejantas tu...tp bila ajak si hubby tu...sah2 la x nak..sbb hari2 dia lalu kt jambatan tu...dah keroje kt situ...kempunan la jawab nya nak naik kt situ

    ReplyDelete