Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 9 February 2014

SYURGA itu mahal harganya

Salam Ahad .........

SYURGA Arjuna bersama sama kami sekarang ni......
Sejak semalam.....
Biasalah dimana ada ibu, di situlah pastinya ada anak yang mengekor...... hari ni anak lain, esok anak lain....So mak bizi nak sepanjang semalam, hari ni dan mungkin esok huhu...
Bizi berlakon......haha....
Dua dua lengan mak ni macam saja jer...... kalau ramai orang jer mesti lenguh, asal lenguh jer mesti ramai orang..... macam masak nasi kawah jer gayanya! Jenuh selet Yoko Yoko malam tadi!

Adoiiii.....
Nilah saat yang paling pening.....nak buat bekfes apo???? Tengahari lagi, nak masak apo? Kena kurantin ler mak nampaknya huhu....
Kalau setakat anak beranak kita jer.......
Jomm Bang sarapan luar! hehe....

Pelik sungguh OKje.....dah berkurun jadi menantu pun tetap ada jugak rasa lain bila bersama mereka yek!

Bukan mudah nak meraih pahala nak oiiiii..... SYURGA tu mahal harganya!


42 comments:

  1. Ahaha.. kuatkan semangat ya Okje. Kami semua sentiasa ada di sisi... insya Allah ada ganjaran bagi Okje tu.. juga komen yg memujuk diri saya juga. Kbtlan masa naim masuk wad...syurga papanya nak bertolak ke sabah..ada kenduri yg lebih penting. Hari ni kami mungkin dpt keluar, dia dah nak balik sini. Penatnya siapa? Dengan Allah jelah mengadu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah kan AN ....kita ni pompuan jugak yg penatnya....masak lagi, layan anak lagi....ngemas lagi....last last .... kaku huhu....

      Delete
  2. hehe...ingatkan apa tadi
    gitulah okje, nak buat camne
    all the best =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza....nak buat macam mana....redho ajelah...

      Delete
  3. Betul tu OKje....dah lama jadi menantu sampai dah beranak pinak pun tetap terasa diri seperti orang asing bila bersama2 dengan dorang kan.....huhu
    apa2 pun good luck Okje...hehe :D

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, semasa disini masih boleh mengejar syurga, inshaAllah OKje boleh tu, moga dipermudahkan urusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tu mmg boleh.....malas tak malas jer le...huhu

      Delete
  5. sambung komen yani..
    all the best ... beb..
    mcm tak biasa kan...
    buat biasa biasa je
    akan jd biasalah
    ehe..
    try your best !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho....mmg dah immune weyh......belasah aje le...

      Delete
  6. merunggut nampak...layan ajelah..besar pahalanya..
    knor pun tak biasa2 sampai la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knor..... hish idaklah merungut....sharing ...hehe.... tulah pasal..... bukan mudah nak kaut pahala..

      Delete
  7. Biasa la.. nikmat syurga itu kan mahal.. kene la usaha dan sabar dgn kuat :D
    pape pun semangat-semangat buat kerja jgn ngalah hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai ek TT......sok taulah awak hehe....

      Delete
    2. Hehehee.. jauh mendalam makna tu :D

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung OKje, masih punyai org tua kedua2 belah pihak, kami suami isteri YATIM PIATU berbelas tahun daa

      UA lagi le belum cukup nak balas jasa & budi emak ayah membesar & beri didikan hingga berjaya seumpama hari ini.. :(.

      Senang nak dpt PAHALA jaga org tua, gitu gak sebaliknya, pastinya OKje menantu yang baik & mampu hadapi semua itu , all the best geng..

      Delete
    2. Boleh tu mmg le boleh.....
      Mmg besar pahalanya...tp bukan mudah beb....hehe

      Delete
  9. mesti kes mak mentua ada kat umah nie..:)

    ReplyDelete
  10. haha sabo je lah okje oii...nak kumpul pahala pi syurga senang jew weii..masak sedap2 tambah kasih sayang..apa susah2 weii buat jew roti or lemping magic..lebihkan keikhlasan kompom mentua muh suka dapat mantu macam kome :)
    ni kira projek memikat mentua lah yekk..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau masak, buat magic lebih kurang sahaja tak pe beb....ni ada task lain ni weyh ....hoho

      Delete
  11. ye kak..bukan senang...
    biasa lah..yang cik ne dua ploh pat jam bertentang mate dgn MIL pon tetap jugak rase lain macam...ape yang lain macam tu,cik tak tahu lah..hahhahahhaa..
    ape2 pon cik nak share petua...bila tengah masak ke uli tepung ke jgn lupe salawat..in shaa Allah..mak mentu mesti nak berkepit jeeeeeee..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pelah cik....cik ajelah sorang yg amalkan .....rimas weyh kalau 24 jam asyik nak berkepit....hehe

      Delete
  12. klu setiap hari masak mcm rewang mmg lah penat ok jer ... sabarlah . diluah mati emak ...

    ReplyDelete
  13. Selamat berhujung minggu OKje...
    Nak murah ke syurga, rebutlah diskaun istimewa... puasa, tahajjud dan mengaji... :)

    ReplyDelete
  14. kalau saya kan oker, time ramai orang mai, buat menu yang senang yang boleh campak bagai//
    contoh menu tomyam ke, sup ke. pendekata masak tengahari boleh panaskan balik ke malam. all the best..google aja, hee

    ReplyDelete
  15. Insyaallah ..Okje pasti boleh....

    ReplyDelete
  16. salam hainom ..
    org perempuan yg dah bersuami senang jer masuk syurga ..
    buat tuntutan fardhu ain ..
    dan Taat Perintah Lanang ngay ..
    usah mbeler2 ...
    konfom melebu syorgo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepenak yok....
      Kuweilah setan ney seng gediy Aby....hehe

      Delete
  17. uikss belakang MIL kemain rajin masak bagai sampai rentung lah kekdahnya hehe
    tp betul kan OKje.. even dah bertahun2 tp awkward tu ttp ada.. tak sama dgn mak kita sendiri.. kalau dpn mak kita sendiri siap boleh tdok bawak tiak lagi hehehe

    ReplyDelete
  18. Slow2 kak.. insyaAllah boleh gak tu.. pasti akan terlayan dengan baik nya... masak apa yg ada, janji kita dah layan dengan baik...hehe
    erm! atie pun sama kak, masih segan2 gak sbnrnya dgn mak Kuling i tu....ahaha

    ReplyDelete
  19. Takperlah okje dia kena utamakan syurganya..sebab nak masuk syurga kan..kita pun kena redha dan supportive..tolong mudahkan urusan anak branak dan cuba berpikiran kosong..heheh..nie UAA lah bila berhadapan ngan situasi cenggini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...suka sangat dengan perkataan berfikiran kosong tu UAA....harus cuba tips ni!

      Delete
  20. Sama lah ngan Zura Okjer.
    walaupon dah lama jadik menantu tapi tetap rasa kekok.
    sbb tu kalo suami x de skali kat rumah mertua, zura duduk umah mak zura jer.
    senang nak handle anak2 bila suami x de. :)

    ReplyDelete
  21. faham sgt tu okje... pahala tu ingat hehehe

    ReplyDelete
  22. Huhuhu...sabar ler kawan! Nak buat macamana.... Arjuna nak mengejar syurganya juga.... maka kita sebagai isteri mithali ni haruslah berbuat banyak pahala saat macam ni... Saya ni walaupun very lucky tapi part pahala ni dapat setahun sekali aje tau... nak melodrama memang tak boleh tahan lagi dah...dua bulan bukan dua hari. Terpancar juga sinar-sinar kelemahan tu di saat akhir. Tak boleh berlakon drama gini gayanya....

    ReplyDelete
  23. sebnrnya mudah nk dpt pahala.. tp kita yg liat sgt nk amek pahala tu.. ish2... Allah bg pahala mcm2 cara kan.. kita masak tu pun dah kira pahala... hihihi....

    ReplyDelete
  24. sekali baca blom paham. dua kali ulang baru paham.hihi.
    sama la sy okje. nape erkk ceng gitu. padahal ok je kalau masak. tapi jadi kaku tetiba .hihi

    ReplyDelete
  25. Susah ke okje ada mertua?bertahun juga menanggungnya tu.....,,ermmmmm

    ReplyDelete
  26. Sebenarnya tak ssh gt nak buat pahala,bukan sellu pun kena berlakon..mmg syurga tu mahal harganya.tp tak susah sgt n meraih,nk dengan tak nak je..selamat beramal..haha macam best je ko pk

    ReplyDelete