Pencarian Karipap Segera sedap
Salam Selasa......
Korang bekfes apa hari ni? Berat ke ringan?
Separuh orang kena bekfes berat, baru bertenaga sepanjang hari, separuh orang cukup sekadar kuih 2-3 ketul. Tapi, tu orang lainlah...... Kalau mak, mau sepuluh ketul baru kenyang haha....
Nilah bekfes mak hari ni, Karipap! Salah satu kuih faveret mak ni tau!....
Jangan gelakkan mak!..... Mak taulah, mak goreng karipap pun tak pas haha......Habis naik jerawat !
Kata je faveret, tapi malas nak buatnya. Pernah try buat sekali dulu, tapi macam leceh jer buatnya. Sudahnya, beli jerlah senang hihi....
Tapi tulah.....kalau beli, nak jumpa inti yang sedap, memang susahlah kan. Lainlah si Dana tu, dia rajin buat karipap. Hari hari dia buat karipap hihi....
Korang kalau beli Karipap Segera beli brand apa yek?
Mak baru baru ni kirim dengan jiran. Dia kata dia selalu beli brand Nur Hakim. Katanya faveret kan..... naklah jugak cuba. Terus order 2 plastik ko haha...... Kira murahlah tu, Rm10 henggit satu plastik, ada 25 ketul.
Mak rasa trend inti Nur Hakim ni memang masam sikit kot. Nak bagi tahan lama agaknya. Kalau tanya mak, mak lagi suka kalau inti dia tak masam. Tapi dah terlanjur beli kan, masam masam pun, dah habis jugaklah mak goreng hihi....
Nampaknya pencarian Karipap Segera sedap terpaksa diteruskanlah .....
Cak!!! Hehe
ReplyDeleteSamalah .. selalu juga beli karipap segera ni. Mudah tak payah pikir2 nak uli tepung kemudian nak pikir inti lg .. :D
Suka jugak karipap.. Tapi picky sikit bab inti.. Payah nak jumpa yg betul2 sedap.. Nak buat malas.. Hehe..
ReplyDeletekite pon kire feberet gak kuih keripap ni mak...dapat inti keledek..dapnye manis2 pedas...kite jarang beli yg frozen...selalu kalau malas nak buat kite pi beli je kat gerai2 yg jual kuih tu...alhamdulillah selalu dapat sedap2 je...kuih keripap paling sedap rasenye setakat ni ialah hasil tangan omak mentua....MIL rajin buat kekecik tapi boncit2 sebab taruk inti penuh2...kikiki...dapnyeeee makan panas2 lawan nescafe 0 ~_^
ReplyDeleteMakkk kita pun peberet karipap ni. Karipap sardin! Susah nk carik karipap segera yg sedap. nnti kalau jumpa karipap segera sedap iols roger mak. boleh kita sama sama berjemaah pekena karipap kannn.. =D klu nak buat mmg mintak ampun la mak. nak uli tepung pun rasa da ngantuk.. kekeke
ReplyDeletelaparlah pulak bila tengok karipap ni. Tadi pagi sempat minum air aje...huk..huk.. :(
ReplyDeletehantar la sini Mak...
Selalu beli dengan jiran je. Karipap kentangnya sedap. Selalu budka opis order ngan dia
ReplyDeleteAs salam OKje.. apa habaq.. lama x jengah blog nie.. smoga sihat2 selalu ya..
ReplyDeletejgn d pandang pada rupa karipap tu OKje yg penting rasa tu mst sedap kan... hehehe..
Dekat tempat kanda ni ada kawan abang tu memang dia business frozen food dinda. Jadi kanda selalu beli dgn dialah. Macam-macam dia jual sampai ke S'pore lagi tau. Kripap, samoa, popia, roti canai semua ada. Engineer asalnya tapi dah berhenti. Memula isteri dia buat di rumah jual ke sekolah dan kedai runcit. Lama-lama ramai org tempah bila kenduri. Lepas tu dah business.
ReplyDeletePandai dia business. Yg masuk S'pore tu dia just kirim ikut bas express aje.
Zura kalo dapat karipap pusing mmg x tolak. mesti nak beli.
ReplyDeletekulit dia rangup jer. tapi harga mahal sket dari karipap biasa. huhuhuhu
apasal msm lak kak ke dh lama?
ReplyDeletemeh2 oder ngn dana meh.... siap blh request nk boh inti apa... tapi mahal skit lah
25 ketui rm15 heheheh...
dana mmg suke karipap kak tp kadang beli inti dia ciput, kadang inti tka sedap... apa lg blik umah nguli sendiri lah... walaupun leceh tp puas hati mkn stok seminggu terus hehehe
karipap ni saya kureng skit...ntah kurang gemar makan kuih. pelik kot saya nie.
ReplyDeletenasib la akak tak dok sblh rmah cik nor..klu tak hari2 cik nor jual karipap kt akak..hihi
ReplyDeleteAssalamualaikum...saya suka juga beli karipap frozen ni...tapi tu la...kalau goreng ada jer yang terbuka kelimnya....huhuhu
ReplyDeleteYang kakcik pelik, kalau kakcik beli karipap gergasi (sekarang karipap kingkong) frozen, bila kakcik goreng mesti macam tak masak intinya...macam sejuk dan basah je... Kena letak kat luar beberapa jam dulu kot. Bila beli yang dah siap goreng, elok je...
ReplyDeleteKakcik suka juga makan karipap (yang sedap)... :)
kak, awat jadi gitu goreng karipapnyer....inti keluar tu ...heheeheheh tu ade hitam2 kesan inti tu...
ReplyDeletebetul, lieya tak penah buat karipap sedangkan acuan ade due kat rumah tu...konon nak buat tapi sampai ke sudah takde buat pun hahaahahaha....cari yg frozen ajek laa gamaknyer heheeheh tapi tulaa payah nak cari yg betul2 sedap nieh....
Akak pun suka karipap,tapi jarang beli frozen .Kalau untuk sarapan beli je kat warung .Skg ni kalau anak2 ada akak selalu beli karipap mini kat Peladang...ada berbagai rasa intinya sardin,ayam dan daging black pepper....sedappp.
ReplyDeleteMak mak kenapa beli frozen heee sama la kita tapi pernah buat juga rasa bole jadi tangan poeye kalau duk uli karipap ni hee tengok alassn kuatkan.. betul Mil saya pun pandai buat karipap sedap inti daging dengan kentang sedapnya :)
ReplyDeleteBiasa beli dengan jiran member office ni je. Ni dah lama tak beli, tengok entry mak ni tetiba lak nak order dengan member office ai tu.. hehehe..
ReplyDeleteAmboi cantik sgguh rupa karipap tu...apa kes ni...pakai minyak lama ke,hihi knor gelakk ye..jgn marah..
ReplyDeleteTunjuk kat adibah pun mesti kena gelak jugakk ni...
Takpe2 stop gelak..janji boleh mknn....
Haha....dah agak dah akan ada org yg sangka guna minyak lama. Minyak baru Knor tp inti dia bikin kacau jadi ghuper tu
DeleteHaha....dah agak dah akan ada org yg sangka guna minyak lama. Minyak baru Knor tp inti dia bikin kacau jadi ghuper tu
DeleteNampak sedap karipap goreng tu. Rasa lapar pula tengok karipap akak ni.
ReplyDeleteSedap karipap akak. Kalau saya apa yang orang goreng yang boleh dimakan semua nampak sedap.
ReplyDeleteRasanya memang ramai peminat karipap. Masaalahnya buat malas nak cari yg sedap susah habis mcmana nom.
ReplyDeletepernah buat karipap 2 3 kali..tak menjadi..kulit tetap jadi tebal..masa canai rasa nipis dah..last2 beli karipap segera..tak ada jenama..orang kampung buat.sedap!
ReplyDeleteBaru ni pestime buat karipap...alhamdulillah ank2 suka...ni yg nk try lagi..mmg puas hati buat sendiri..puas makan...
ReplyDeleteTu kena cuba lagi..sure cantik karipapnya
CH pun suka jugak karipap Nom..
ReplyDeleteTapi tak suka beli yg frozeen..
Beli yg jual kat kedai jer..
Pernah buat tapi kulit selalu tak huhuhu..
Oo kalo gitu aku win lah mak, aku terer buat kripap ni, cuma malas sikit nak canainya, kalo beli yg frozen tu selalu terbeli yg tak sedap, baiklah aku wat sendiri puas hati makan.
ReplyDeletecantik benar rupa karipap tu nom, takpe yang penting bukan rupa tapi rasanya, tapi intinya pula masamkan, takpelah yang penting dah abiskan tu hehehe lepas nih order je dengan dana, mesti sedap karipap yang dana buat
ReplyDeletesy tak pernah kot beli karipap frozen..lgpun sy ni milih sikit bab karipap..klu tak kena ngan tekak ang tak makan..tu yg selesa buat sndri..klu malas beli je la..dh tahu karipap apa yg kena dengan selera..suka karipap pusing yg kt area rumah ni ada jual
ReplyDeleteselalu mama beli karipap sgera xde jenama.. beli yg murah tp sdap.. HEE
ReplyDeleteMasam nape ek? Letak asam jawa ke? Meh la beli kat saya. Takyah beli karipap masam tu. kita pun bkn jauh mana pun kan..
ReplyDeleteaida = karipap segera = tak boleh dipisahkan.
ReplyDeletentah mana nak carik masa menguli membuat nyer, nom.
janji inti nyer sedap.
aida ada selalu beli satu brand tu.
puas hati.
nanti kalu beli lagi, aida share ekk.
Kan susah nak dapat inti karipap yang sedap. Kadang tu katanya karipap ayam la ape la. Tapi kentang je penuh. Ayam ada seketul sobssss
ReplyDeleteehh..kita pon sama la kalau goreng karipap segera-segera ni nanti mesti ada bintik-bintik hitam arang melekat cam tu..mana dia mai ntah :D
ReplyDeleteMak, kat kampung kita ada jual karipap instant yang sedap bangat. Harga pun murah, RM10 pun tak sampai. Tapi kita lupalah kira berapa keping pulak karipap kat dalam tu ^_^ Memang serius sedap, Mak. Kalau ada sesiapa balik kampung, memang kita kirimlah sebab senang kerja kita. Tak payah susah-susah nak buat karipap untuk minum petang. Kitakan kalau boleh semua nak yang mudah-mudah belaka!
ReplyDelete