Kellie's Castle

Salam Jumaat.....

Sorry naik lori....... Sorrylah ek nampaknya 2-3 hari ni, entri mak banyak dengan gambar  mak anak beranak. Mohon redhokan jiwa hihi....

Sejak 3 tahun mak berulang alik KL ~ Seri Iskandar ~ KL ni, baru minggu lepaslah mak dapat menyinggah Kellie's Castle dalam erti kata sebenarnya gitu. Sebelum ni cuma tengok dari atas jalan je weyh! 


Apa ada kat sini? Sebenarnya tak de apa apa pun. Cuma sebuah istana separuh siap yang dah terlampau uzur tinggalan Mr William Kellie Smith untuk isterinya. Nak tahu lebih lanjut pasal Kellie's Castle ni boleh baca entri Harith Sidek ni. Bagi mak, maklumat yang diberikan dah sangat lengkap dah, siap dengan rujukan lagi......

Nak harapkan mak menggarap entri yang padat beserta dengan rujukan lengkap, tunggu lain tahun ha..... haha...... entri selpie bolehlah haha...... 

Kalau berhajat nak ke sini, jangan lupa bawak IC anak anak, IC kita memang ada sentiasa dalam purse dah kan. Tiket masuk : Rm10 henggit ( tanpa IC ) , RM 5 henggit ( dengan IC )....

Muka orang jeles.....ayah angkat adik dia!

Memang tak boleh blah couple purba ni.... depan Kellie's Castle pun sempat lagi nak berlovely doveylah sangat.... huahahaha...

Comments

  1. Lama tak pergi sini... Tempat dating masa cintan cintun dengan arwah suami dulu..hehehe

    ReplyDelete
  2. cantik kan anum pun dah sampai

    ReplyDelete
  3. Ha3 bila tgok 2 merpati sejoli berselfie.. sat2 jap lg sy smbg komen erk, nak gelak sakan dulu, ha3

    ReplyDelete
  4. tak pernah sampai .. org kate berhantu ...akak ada kejadian mistik tak

    ReplyDelete
  5. hamboiii! sakan oii anak beranak! hahaha

    ReplyDelete
  6. Hainom berselfie dalam kelly castle tu,mujor takde yang menampung bergambar....

    ReplyDelete
  7. pernah singgah tapi duduk dekat luar je :D

    ReplyDelete
  8. Walaupun istana tak siap dan uzur tinggalan lama kalau tak singgah tak tahu kan dinda. Ramai yg dah bercerita tapi kanda belum sampai pun. Lalu aje biasanya..

    ReplyDelete
  9. Reen tak pernah pergi sini lagi.. In sya Allah ada kesempatan nanti blh jejak ke sni..

    Meriah family akak bergambar hihi

    ReplyDelete
  10. cantik binaan dia ;)
    CB x sampai lagi

    ReplyDelete
  11. Oh...Hainom sekeluarga ke sana. PH dengar (tak taulah betul ke tidak), Kellie's Castle ni berhantu. Tapi kalau pergi hari siang dan kalau ramai orang, tak takut lah...

    ReplyDelete
  12. Nur pernah singgah sini...
    Seram gak..tp viewnya sgt cantik...istana lama katakan

    ReplyDelete
  13. udah akak nyer blog takkan nk boh gambo nora danish ngn fasha sanda lak...
    suke je nengok asik mentik2 kak nom suami isteri...
    nsb la bukak siang je, klu bukak sampai mlm msti ada gambo antu dlm banyak2 gambo kt kellie castle nih

    ReplyDelete
  14. masuk kat belah baawah tak kak? terowong dia? seram woo masuk situ..

    ReplyDelete
  15. wah berjalan jalan ke sna yea...rietta pernah lalu je...xpernah masuk...

    ReplyDelete
  16. Selalu juga lalu sini. Tapi tak pernah singgah lagi.

    ReplyDelete
  17. Menarik juga tempat ni nak singgah bila balik kampung.

    ReplyDelete
  18. Dah jadi tempat perlancongan ya tempat ni 😄

    ReplyDelete
  19. Banyak-banyak gambar, gambar last paling sweet.. hehehehe tak pernah sampai sini nanti boleh masuk list...

    ReplyDelete
  20. Banyak-banyak gambar, gambar last paling sweet.. hehehehe tak pernah sampai sini nanti boleh masuk list...

    ReplyDelete
  21. saya belajar dekat2 sana dulu. UTP. tapi tak pernah jejak ke keliies castle ni sebab penakut. diorg kata ada hantu

    ReplyDelete
  22. amboi., bcuti sakan anak-beranak ni yer., huhu

    ReplyDelete
  23. CH jarang lalu ke utara tu...
    Rasa macam nak pergi lah..
    Tengok cantik pulak bila bergambar disitu..

    Nom dalam tu tak boleh masuk ke..

    ReplyDelete
  24. amboi...siap ada acara dukung dukung lagi...classs gitu...masing2 ceria je...

    ReplyDelete
  25. selalu juga lalu kat depan ni..
    tapi tak pernah singgah
    amik gmr..

    ReplyDelete
  26. Walaupun Perak tanah tumpah darah kakcik dan selalu juga berulangalik melalui Kellie's Castle tu tapi belum pernah sekali pun kami singgah... :)

    ReplyDelete
  27. Macam best je dpt pegi tempat bersejarah mcm ni, ingatkan mak menulis sejarah kellies castle tadi, baru je semangat nak membaca

    ReplyDelete
  28. tempat berhantu kata deme. hahahahaha. kita pun masuk masa nak tangkap gambo kawen tu dulu je huuu

    ReplyDelete
  29. aida dgr berhantu tempat ni hi hihi...
    and aida lom sampai lg.
    sebab perak ni aida lom round lagi dgn famili :)

    ReplyDelete
  30. Mak, Kak Ton selalu konpius. Kalau Mak anak beranak bergambar, siapa yang tolong ambil gambar? Kalau gambar kat Kellie's Castle ni, Kak Ton tahulah mesti WKS yang tolong ambilkan ya tak? Dah hantunya berkeliaran aje kat situ. Mak ada bawa balik apa-apa tak? Rasukan ablasa ke? Sebab lepas balik Kellie's Castle aje Mak pun giankan nak menari-nari kat tali kabel gitu. Mesti something wrong somewhere tu...

    ReplyDelete
  31. Hahaha.. aksi lovey dovey tu Chomel amat kak oi.. Sha yang dekat pun tak pernah lagi singgah kalley castle nie..

    ReplyDelete
  32. I really happy found this website eventually. Really informative and inoperative, Thanks for the post and effort! Please keep sharing more such blog norton.com/setup

    www.norton.com/setup

    ReplyDelete
  33. Excellent information on your Article, thanks for taking the time to share with us such a pleasant article mcafee.com/activate

    www.mcafee.com/activate

    ReplyDelete
  34. I found this is an informative blog and also very useful and knowledgeable. I would like to thank you for the efforts you have made in writing this blog www.avg.com/retail
    avg.com/retail

    ReplyDelete
  35. It is a very helpful and informative blog post. I would like to thank to you for providing such information I have also have a website providing very good information.

    norton.com/setup
    www.norton.com/setup

    ReplyDelete
  36. Nice post, you give the clear idea of the topic and I subscribed your blog, I have some links to share here

    Mcafee.com/activate
    www.Mcafee.com/activate

    ReplyDelete
  37. Nice post i like your content and i want to subscribe your blog. i have also some links to share here Pos System for restaurant

    ReplyDelete
  38. I appreciate your hard work. Keep posting new updates with us. This is really a wonderful post. Nice Blog Very interesting and useful information on your website. Thanks for sharing the blog and this great information which is definitely going to help us.

    office.com/setup
    office.com/setup

    ReplyDelete
  39. Dear Admin, you have shared very informative information with us through your article. this information is very useful for me and you are doing amazing work keep it up. I want also to share something with you. Thank you so much for sharing this and I wish you all the best for the upcoming article. norton.com/setup
    www.norton.com/setup, Norton product key

    ReplyDelete
  40. Wow, What an incredible blog you have shared with us, The content quality and the way you have describe it is amazing all information is very useful for me. Thank you so much for such an amazing blog and wish you the best of luck for the next comment and I also want to share some useful links here. www.office.com/setup, Office product key, office.com/setup

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts