Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 15 June 2017

In da making...

Salam 20 Ramadhan.....

Mak ni entah sawan apa yang menepek, kalau bab masak memasak, baking membaking ni agak kurang minat. Tu yang lambat je nak start buat kuih tu.... Sambutan Raya tahun ni pun rasa tak seghairah macam tahun lepas, berkemas pun tidak.... Mak rasa sebab tak de benda yang baru lah haha.... tu yang mood pun lemau je haha......

Akibat keseraman yang melampau, semalam jugak mak beli bahan buat kuih, tau tak korang.... Yelah, minggu ni dah tentu tentulah berbuka lagi rumah mertua, minggu depan dah nak balik kampung, mana sempat dah weyh! Jeleslah ai kat Puan Hazel..... dah siap 2 jenis kuih!

Tadi, lepas sahur mak dah start membiskut tau. Missedlah tido tido ayam atas kerusi depan TV hari ni nampaknya....

In da making ....

Adoiyaiiii.....lambatnya nak penuh balang tu weyh.... Gasaklah ko belang belang pun kejadiannya, janji siap hihi.....

Yang penting lepas untuk Ibu Mertuaku.... Rumah punya kuih, beli jerlah ek bang hihi....

29 comments:

  1. Kita lg le x mula lg.. xder mood..

    Ujung mgu baru ni, Alya bncuh adunan biskut badam ( uminya pntau), tgok mlm td dah tinggal beberapa keping jer, sedap weyhhhh biskut hasil air tgn puteri bongsu cilik kami.. ~_^

    ReplyDelete
  2. amboi sedap tu cookies, alang2 buat lah lebih untuk rumah sendiri takan bagi mertua je mak.

    saya minggu ni inshaAllah nak pulun buat biskut jugalah

    ReplyDelete
  3. waaaaaaa tak sangka kak nom rajin jgk meng cookies...
    dana nih, mmg ke laut lah... mmg beli jelah, takde napsu nk membuat sepah umah

    ReplyDelete
  4. sedapnye mak....pos sini sket....

    ReplyDelete
  5. Kuih apa tu? Butter chips ke sedap jer nampaknya

    ReplyDelete
  6. Terkesan juga dgn hasutan kita ye Mak:D

    Taknak share resepi ke macam sedap je tew...

    ReplyDelete
  7. rajin mak buat biskut raya,barulah menantu mithali
    JanjiKita

    ReplyDelete
  8. Rajin dah tu nom..
    Buat utk mertua lagi..
    Ni yg pak jilap sayang lebih 😍

    Berapa adunan buat tu nom..
    Lambat penuh balang tu..

    Den tahun ni mood ke laut..
    Tahun lepas lagi lah..
    Kuih tunjuk pun tak ada..
    Bila nabil kata cikgu suruh bawa kuih raya masa sambutan raya di sekolah..
    Menggelabah gi beli biskut tah apa tah..
    Jadi tahun ni kena beli juga..
    Dah sampai 8 biskut tunjuk..
    Tu pun budak2 tu dah rasmikan berbuka smlm..
    Sabtu nanti nak gi ambil tart nanas kerang dgn blogger my kuali kak rose tu..
    Tart nanas ni oder 2 balang sbb bdk2 suka..
    Sama dgn mak pak nya😂

    ReplyDelete
  9. seronok mak mentua makan kuih raya air tangan menantu kesayangan.

    ReplyDelete
  10. Chocolate chip cookies ke, Hainom? seminggu lebih lagi dah nak raya. Cepat siapkan baking. hee..hee..hee...

    ReplyDelete
  11. Wah gigih plak ko mak, ajaib ni, tapi ada yg tergelap ada yg terterang tu, yelah kekdahnya busy setahun sekali kan, itupun kalau setahun sekali, buatnya dua tahun, tiga tahun sekali tak berkarat ke skill tu, hehe.

    Tape mak, aku salute kerajinan ko membiskut Kali ni. Yelah betui juga sebalang dah 30hengget, kalau soploh balang ko tunjung takke naik huban kapla pak jilap tu.

    Aku buat cuti sabtu ahad ni kot, aku nak buat yg paling senang, konflek pinat coklet,atau konflek madu dgn biskut cam ko ni, gula perang aku dah beli. Selebihnya aku nk beli kerepek je, lagi murah

    ReplyDelete
  12. best laa kak pandai baking.. e'in tak pandai langsung.. huhu

    ReplyDelete
  13. wahhhhhhhhhhhhhhhh jadi jugak kak..ade hasilnyer...

    lieya? mcm biase...awal2 puase pasang angan2...pastu kawan2 dtg bawak tester kuih raye...laju je aku order kakaakakakaka....maka kuih raye aku mcm biase...kuih tunjuk2....ade 10 balang dah order...bahagi2 nak bagi mak n mil ...umah sendiri sebalang due je cukup ler....

    ReplyDelete
  14. Wow sedapnya chocolate chip ni

    ReplyDelete
  15. Dah nak raya dah.. Cookies semua dah siap ni.. Eraz serah pada wife je.. Hehe..
    .
    Eraz Fadli
    .
    Entri Terbaru : http://www.erazfadli.com/2017/06/bojen-raya-elak-last-minute.html

    ReplyDelete
  16. Kuih ke jemput-jemput tu.

    ReplyDelete
  17. rajin la mak, tahun ni saya tak buat biskut sendiri

    ReplyDelete
  18. Salam.hainom..
    Bagus la blh buat kueh sendiri.
    Jimat sket duit cik abang tu ..
    Wes tak jawab soalan mu neng blog ku

    ReplyDelete
  19. Wahh.. sedapnya kak. raya tahun ni tak tahu sempat tak nak buat kuih ni. busy memanjang. sobs

    ReplyDelete
  20. Rajin buat biskut raya .. mia ni dah beberapa tahun rajin bikin biskut tunjuk ja .. haha

    ReplyDelete
  21. Hahahaha malas2 pun dapat jugak sebalang dua Mak Nom.. Satu pencapaian yang membanggakan, hehehe

    Saya membiskut di Jusco dapat 6 jenis biskut so far Mak Nom, cukuplah tu hehehe

    ReplyDelete
  22. Nampak sedap pula biskut tu okje. Saya pun baru semalam buat kuih favorite anak-anak. Kalau ikut saya mood raya belum muncul-muncul pun lagi!

    ReplyDelete
  23. Bagusnya..lya tunjuk jer smua.. harap thn depan leh wak sendri..lg jimat kan..

    ReplyDelete
  24. semua siap dh hehehe tunggu rempeyek.. jd la kalau beli pon takdo nk mkn

    ReplyDelete
  25. Nampak macam sodap ajo biskut tu..haih...geram pulak kitw..haha

    ReplyDelete
  26. Rajin akak.. Sha tak ada satu pun buat.. hehehe

    ReplyDelete
  27. aida konon nyer nak buat kat umah sendiri.
    tak cukup keberanian, nom.
    buat secara berjemaah dgn adik-beradik kat umah kakak.
    alhamdulillah...
    ada la skit bangga sebab sendiri gentel biskut kan :) ha ha ha

    ReplyDelete