Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 6 November 2017

Gonna miss you bebeh

Salam Isnin.....

Allhamdulillah sangat kan kita ni....... Masih lagi diberi peluang menghirup udara Allah dengan selesa dan tenteram. Masih lagi mampu bernafas sambil santai santai blogwalking, sambil sarapan lontong dan menghirup secangkir teh tarik macam orang tu, ehhh..... termengumpat pulak di pagi pagi hari ni hihihi....

Betullah kan!!! Cuba bayangkan mereka yang sedang ditimpa musibah? Bernafas tu memanglah dapat bernafas, tapi bernafas sambil mengharung banjir, bernafas sambil bertarung dengan SPM, bernafas tapi orang tersayang pergi buat selama lamanya. Tak ke macam pendik nafas tu namanya weyh??? Walau apa pun jua keaadannya, moga mereka diberi ketenangan dan dipermudahkan urusannya. 

Mak pun sesak nafas jugak pagi ni oii.....

Macam orang nak buat penerjunan payung terjun, kan ke penerjun tu sendiri yang bertanggung jawab melipat payung mereka, macam tu jugaklah dengan Pak Jilap, asal dia nak outstation, mak memang tak campur bab bab beg ni, biarlah dia kemas barang sendiri, kang ada yang tertinggal, balik outstation mak pulak yang kena hukum gantung hihi.... lainlah mak ikut sekali kannn!! 

Maggi wajib bawak weyh! Maggi akan jadi makanan terlazat di negara orang nanti....    

Selamat pergi dan selamat kembali my King Kong ku ..... moga Allah permudahkan segala urusan abang di sana! Gonna miss u bebeh......  uwekkkkkkk haha......


32 comments:

  1. Ujian masing2 mak. Ada org banjir sbb hujan lebat, mak banjir sebab kena tinggai hikhik...

    Kita pula tukang pack bag. Bang aji letak/pilih siap2 brg dia nak bawak pandai2lah kita lipat ke gulung ke bagi muat beg :D

    Apapun moga dipermudahkan segala urusan pak jilap. Aamiin.

    ReplyDelete
  2. wah..pergi mana tu kak? obersea ke?naper akak xikut..hihi..banyak plk soklan..baik lari sblm kna marah..haha

    ReplyDelete
  3. Sama la mak..
    Bak packing beg, saya tak pandai nak masuk campur..
    Kalau ikut pun, kami memang jenis packing beg sendiri.. hihihi

    Naper tak masuk sekali dalam beg tu mak?
    Lama ke kena tinggal kali ni? hihihi

    Tapi bila difikirkan balik pasal nikmat, banyaknya yg kita nikmati hari2..
    Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  4. sweetnye mak....kt cni banjir....berat mata memandang, berat lg bahu memikul....

    ReplyDelete
  5. nampak maca maggi perisa ayam tu :D

    ReplyDelete
  6. Balik nanti mesti ada buah tangan untuk buah hati, kan? :)

    ReplyDelete
  7. semoga dipermudahkan urusan suami akak.. Merindu-rinduan la nie nanti.. hehehe

    ReplyDelete
  8. nak kemana pak jilap tu? Sian mak kena tinggal, kenapa tak ikut mak.. semoga Allah mudahkan urusan dan perjalan pak jilap ye mak.

    Mesti mak rindu-rinduan nih nanti

    ReplyDelete
  9. Sayangkan isteri ditinggal2kan.
    Kalau dah tak sayang, tinggalkan terus

    ReplyDelete
  10. itu shawl akak ke tuh buat ingatan2 pak jilap kt sana ke?

    takpe yg penting balik nnti banyak ole2 utk kak nom nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dana tu sejadahlah bukan shawl hihi....

      Delete
  11. Pergi kejap jer pun dah miss. Romantiknya, Hainom!

    ReplyDelete
  12. Aku pun kalo toklaki aku nak outstation, dia kemas sendiri je beg dia, aku Tak tolong pun, kadang tolong tengok je, lagi bagus tengok pun Tak, haha.

    Nak gi mane laki ko mak? China ek? Nape tak ikut? Urusan keje ek, Kang hotel kena bayo sendiri plak Kan, jadi ko tunggu jelah bush tangan dari luo negara tu ek.
    Selamat menanggung rindu, mmmuah..

    ReplyDelete
  13. Betul tu kak.. Setiap org ada ujian masing2.. Suami p outstation pun ujian jugak tu.. Ujian kene tinggal.. Hihi..
    Semoga dipermudahkan urusan pak jilap dan semoga selamat pergi dan balik.. Akak dok rumah jaga diri bebaik.. Hehe..

    ReplyDelete
  14. kata orang sayang isteri tinggal2kan ya mak

    ReplyDelete
  15. yeay!mak kene tinggal..hihi, lama kot pakjilap pergi kali ni?..tu nampak macam sutera china bawah berus gigi tu clue apa tu :D

    ReplyDelete
  16. So sweet..
    Rindu tu normal lah Kak Nom, stay strong okay.. ;-)

    ReplyDelete
  17. semoga segala urusan dipermudahkan. Aaminn

    ReplyDelete
  18. sabar mak..jangan nangis kang umah mak pulak yang banjir

    ReplyDelete
  19. Hahaha lawak la mak ni. Sama dengan husband Ain. Kalau nak ke mana2 kita tak boleh usik beg dia. Kang ada baju tak berkenan si hati la, macam2. Sudahnya, kita kemas baju kita & anak2 je la. Hihihi

    ReplyDelete
  20. contrast dgn i. kalau dia, langsung dia tak peduli. serah kat kita pilihkan baju utk beberapa hari tu lah. mmg kita kena plan..
    now dah tak travel2 outstation lagi dah.. so lega tu..

    ReplyDelete
  21. Patutnya ikut la sekali.. sekolah pun dah penghujung..
    Cakap je makchaq ni.. makchaq pun x pernah ikut kalau pakchaq pi mana2.. dia ajak jugak mula2.. siap bini kawan2 dia ajak pi konon boleh ronda & shopping sama2 masa suami2 meeting..

    Tapi pasai ada ja alasan tak mau pi.. last2 dia pun malas nak ajak..

    Makchaq ni kan pencinta rumah dan ibu mithali ke ibu misalnya😁😁 x suka tinggai anak2..

    ReplyDelete
  22. Buat mereka y ditimpa musibah.. Smoga tabah n sabar..


    Semoga selamat pergi n balik buat pak jilap😀

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah byk nikmat Allah yg diberikan..
    Kena byk bersyukur ye nom..

    Samo lah dgn den..
    Kalau gi mana2 kemas baju sendiri2..
    Takut weyyyy..
    Tertinggal barang the king kong tu kan 😂

    Apa lagi...
    Maggi mmg penyelamat lah kat obersi tu..
    Moga dipermudahkan urusan yem ramboo ye nom..

    ReplyDelete
  24. Outstation obersi ke pakjilap tu okje. Siap bawa maggi lagi. Moga selamat sampai dan selamat pulang.

    ReplyDelete
  25. Habislah rindu merindu lah org tu nanti. Hehe. Semoga selamat semuanya buat suami akak ye.

    Sama lah kak. Tp so far suami ana takde kena outstation. Cuma bila nak berjalan baju dia semua dia siapkan. Kalau ana siapkan ada je yg tertgl. Haha.

    ReplyDelete
  26. WAh! berapa lama out stationnya tu.
    Kata orang kalau rindu ciumlah bau baju dia yang dah dugunpakai tapi yang belum dibasuh hehehehe...

    ReplyDelete
  27. pak jilap p umrah ke akak? wahh banjir lah umah. hee.. kt penang ni banjir dh surut

    ReplyDelete
  28. pi business trip ;)
    awat mak tak ikut ..

    ReplyDelete
  29. Masa saya baca entri ni...rasanya pak jilap dah kembali...
    #tiadalagiairmata

    ReplyDelete