Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 15 May 2018

Anakku sudah kembali

Salam Selasa korang....

Bila masuk komen Aryan Azra pagi ni, tetiba pulak terasa rindu nak menulis entri..... Rasa lama betul tak berentri ni! Last entri mak 30 April hari tu,  Selamat Honeymoon Pengantin, maka genap 2 minggu jugaklah mak bercutinya. Betullah kata Aryan Azra, kalah orang cuti honeymoon macam ni hihi..... 

Anakanda Angry Bird dah selamat pun kembali ke rumah sebelum mengundi hari tu. Maka tamatlah sudah tempoh setahun dia belajar kat Matrikulasi Arau. Terasa macam kejaplah pulak. Lum sempat nak pi sempadan haha.... Lepas ni harapnya adalah rezeki masuk  U mana mana pulak. 

Alang alang dah naik ke Utagha tu apa salahnya on the way balik tu kita singgah dulu mana mana, melepaskan lelah hihi...... Jauh kan Perlis tu! Sakit pinggang tau! Kesian Pak King drive hihi....

Tapi tulah......ingat barang yang nak dibawak balik Angry Bird 3 ketul ni aje.... 

                               


Tapi rupanya tu diaaaaa...... campuq barang semua dah jadi sendat mendat bonet kereta ku......🤦🏻‍♀️. Itu pun ada satu beg tudung yang tertinggal.... Tak taulah memang tertinggal ke atau Pak King saja buat buat tak nampak!





Nampaknya memang tak dapatlah mak nak soping apa kat Padang Besaq kalau cenggini punya gaya......

Anakku sudah kembali....



Gaya photographer tu wajib ada hahaha.....


24 comments:

  1. setahun punya harta benda, ini kalau 5 tahun mau mak budak kena sewa lori angkat barang :D

    ReplyDelete
  2. seru2 muncul pun haa, tapi seru2 kak ton tak muncul2 pun entah kemana kak ton bertapa agaknya ni.

    tu diaa baru setahun dah macam tu, kalau bertahun2 memang sewa lori la gamaknya ye, itulah kalau namanya anak dara, kalau anak lelaki mungkin kurang sikit kot barangnya

    ReplyDelete
  3. amboi kakk..sendat, padat bonet kereta. Ada can..srh pak king bli mpv..hihi

    ReplyDelete
  4. penuh bonet kete tu..tk dpt la nk shopping hehe...kemain pro photographer tu..nasibaik tk melompat sama hehe

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.
    Mudah2an dapat sambung degree nanti.

    ReplyDelete
  6. waaaa!kenangan kat ladang tebu kan tu kak...saujana sungguh menggamit pulak hati ni ajak pi Padang besaq lalu Chuping sana

    ReplyDelete
  7. Tu diaaaa.... bukan setakat beranak pinak, tetapi siap bercucu cicit begnya... Tu baru setahun tuuu... :)

    ReplyDelete
  8. Bukan main happy ya, Hainom? Wah, banyaknya harta karun yang dia bawak balik. Sumbat2 jer dalam bonet hah..hah...

    ReplyDelete
  9. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  10. Wah seronok ye kak anak da balik. Tambah pulak nk puasa ni. Sekejap je da setahun kan..
    Hehe.. Baru setahun da penuh bonet ye. Untung bg yg ada parent dtg ambik. Kalau yg parent xdpt ambik, berangkut la naik bas.
    InshaaAllah, mudah2an dpt masuk u mana2 nnt utk smbg degree. Mana2 dpt, terima je. Hehe..

    ReplyDelete
  11. kih3 penuh ngn barang dia saja, mmg tak blh la omaknya nk supink2

    ReplyDelete
  12. Anak2 dah berpakat dgn bapanya kot, maklum daa dah tau ibunya kaki shopping..

    Kami lg teruk, ronda2 shj kt Pdg Besar, maklum le seawal pagi dah sampai ke sana, hajat utama nak surprise orang di sana tapi udah xder rejeki nak ketemu

    kedai2 pula masih belum di buka..

    Selamat poket, aamiin...

    ReplyDelete
  13. Hahaha
    Betui mak ....beg memang akan beranak pinak 😍😍

    ReplyDelete
  14. Wah cuti blog rupanya .. hehe
    Selamat Menyambut Bulan Ramadan dan Selamat Berpuasa okje .. 😊

    ReplyDelete
  15. Tu diaaaa..
    Sendat sungguh bonet tu nom.
    Mmg tak lah nak menyoping hihihi..

    Selamat berpuasa..
    Ramadan kareem..

    ReplyDelete
  16. Wah happynya!

    Lega pak king barang AB dah penuh boot keta kalau tak mesti Mak angkut toto/periuk belabga kat sempadan siam tu hah : p

    Selamat berpuasa ye Mak.

    ReplyDelete
  17. biasalah mak, anak pompuan. saya dulu habis belajar 3 tahun siap separuh barang pos, separuh lagi baru ambil naik kete

    ReplyDelete
  18. Memang standard barang akan beranak pinak dari masa mula2 datang tu...hahahaha...

    ReplyDelete
  19. Yeayyy anak sudah kembali ke pangkuan..
    Barang penuh bonet tu perkara biasa Kak Nom, al-maklum anak pompuan..

    ReplyDelete
  20. melompat sakan.. haha. lepas ni pak king kena beli kereta bonet besaq

    ReplyDelete
  21. mak aii! penoh sgt tuh ha ha ha ha :)
    sabo jer lah ye.

    ReplyDelete
  22. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  23. Bab-bab barang nie memang normal kak.. Pergi dua beg.. Balik terus penuh satu bonet.. Kikiki..

    ReplyDelete