Balas dendam lepas check up....

Salam Rabu.....

Sejak lepas check up haji ni, banyak pulak teringinnya mak ni. Mengalahkan nenek mengandung pulak hahahaha... 

Salah satunya benda ni, Mee Siput! Rasa dia tak delah sedap mana, tapi teringin dia bukan main lagi. Mungkin sebab dah biasa makan sejak kecik kan jadi kadang kadang sawan teringin tu datanglah ....  So, masa balik kampung hari tu mak paksa Pak King cari Mee Siput sampai dapat. Tak delah mencari sangat pun, banyak je kedai runcit yang jual Mee Siput kat Muo tu hihihi.....  

Rasanya orang Johor je yang reti makan Mee Siput ni, orang dari negeri lain mak tak sure.... boleh jadi jugak tak pernah jumpa!


Mee Siput Muo
Satu lagi berger..... lama wei mak tak makan fast food ni sebab nak check up punya pasal! Kebetulan masa hantar si TLBD ke klinik hari tu resto Berger King kat sebelah dia, apa lagi kan.... Mak jarang makan Berger King. Rupanya sedap jugak ek. Daging dia rasa asap asap gitu.....fefeeling macam daging salai gitu....

Berger King
Mohon terliur hahahaaa......


Habislah diet  mak hari tu wei....

Comments

  1. Dah terbalaslah dendam kesumat di tekak tu ek.
    Macam manalah nanti kalau kat Mekah termengidam mee siput tu.

    ReplyDelete
  2. hah tu dia..mcam2 dia makan..ni btl2 balas dendam..haha. lamanya xmakn mee siput sjak kawan org johor dah pindah rumah..:)

    ReplyDelete
  3. oh my god... cravingnya tengok burger king tu

    ReplyDelete
  4. melampau betul godaan makanan tu..nak-nak burger king..buah meleleh air liur ni..
    ni baru betul balas demdam..kaw-kaw hihi..tak pernah makan makan mee siput tu.

    ReplyDelete
  5. balas dendam betul nampaknya tu mak,semua teringin nampaknya tu hehehe takpe dah lepas check up kan, lupa sekejap diet tu lepas nih sambung balik diet tu mak, jaga makan jaga stamina, excercise selalu ye mak, moga dimudahkan urusan mak menunaikan haji nanti

    ReplyDelete
  6. begerking sedap..slalu order yg whooper..tp outlet beger king tk byk..nasibaik ada outlet br buka dkt umh hehe

    ReplyDelete
  7. ni betul2 bls dendam ni kak nommmm

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Lahir utk isteri tersayang.
    Semoga ALLAH kurniakan kesihatan yg baik dan umur yg diberkati.
    Syukur kepada ALLAH memberi kebahagiaan kepada kita sekeluarga.

    ReplyDelete
  9. Amboi! Mentang2 check up dah OK, terus makan besar hah..hah...

    ReplyDelete
  10. akak xlh minat sangat mee siput tu nom tapi kdg beli juga yg dah goreng disertakan dgn sambal merah sedap ...tak pernah pulak mkn dgn sambal kicap.
    Apa pun jaga kesihatan nom ...teringin sesekali x apa.

    ReplyDelete
  11. Mama.baru aje ngap Mee siput tadi mmg sedap.. burger kiKi alahai sedapnya

    ReplyDelete
  12. ana tak pernah rasa mee siput tu kak. selalu dengar je orang johor dok kata mee siput mee siput. kalau burger tu hehe jangan cakap lah.

    ReplyDelete
  13. Mak tak mengidam durian ke 😜

    ReplyDelete
  14. salam OKje... lama tak jenguk sini...cakap pasal mee siput...mmg tak pernah makan pun... mcm maruku pun ada

    ReplyDelete
  15. Sedapnya mee siput tu.. Tapi Sha suka makan dengan sambal tumis.. dengan sambal kicap nie kurang sikit.. Krup krap je..

    ReplyDelete
  16. Berbaloi hang punya balas dendam nom😙🤩

    ReplyDelete
  17. Mrs. A walaupun duk Seremban tapi tahu jugaklah pasal mee siput ni.
    Lagipun kat office Mrs. A ada officemate jual mee siput segera Muar

    ReplyDelete
  18. bawa bekal mee siputla nak ke tanah suci nanti...boleh kudap2 sebelum tido kat bilik

    ReplyDelete
  19. adoi kak !! burger from BK memang among my fav. fevret kite Whoopers dengan Mushroom. isk lama x makan hahaha diet fastfood tapi macam nak bukak posa je rasa ni.

    ReplyDelete
  20. comelnya meee tu.. tak pernah makan dan tgk. lama xmkn burger king

    ReplyDelete
  21. Memang misi balas dendam nie🤣🤣

    ReplyDelete
  22. saya la salah sorang yg tak pernah makan mee siput hahaha sedap tu buger.. Posa fast food la sy deit.. Tgok smbil telan air liur.haha

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts