Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 12 September 2019

Diari Haji 2019 Part 6 - Pergi yang telah kembali

Salam Khamis korang....

Alhamdulillah... mak dah selamat pun mendarat di bumi Malaysia pada pukul 11.40 pagi, hari Sabtu pada  31/8/2019. Hari yang sama kita semua menyambut Awal Muharam dan hari Kemerdekaan Malaysia kali ke 62.

Setelah 42 hari bermastautin di bumi Ambiyak sebagai tetamuNya, Allah telah mengembalikan mak semula di bumi Malaysia dalam keadaan yang sihat, cuma batuk dan selsema sikit, adatlah kan..... orang kata batuk dan selsema tu adalah ole ole dari Mekah. Alhamdulillah.....


Serious..... 42 hari terasa sangat sekejap, terasa baru semalam mak meninggalkan rumah.....Sebak wei masa ni!

Mau tak.....pergi bukan sebagai pelancong tapi pergiku sebagai Duyufurrahman dan kembaliku insyaallah membawa kemabruran.

Movenpick -  pada hari keberangkatan menunaikan Fardhu Haji 2019/1440H (Ahad, 21/7/2019) sekitar pukul 9.00 am. Pakej Muasasah
Check in beg dulu.... Anak dara baju merah kotak kotak tu sedih nak kena tinggallah tu.....hihi


Terima kasih kepada adik beradik, anak sedara yang mengiringi sampai ke Movenpick. Terasa sangat istimewa bila menjadi bakal tetamu Allah ni kan....  

Mereka sanggup datang dari Muar semata mata nak mengiringi adik bongsu. Sebak hokey!....  



Baru semalam juga terasa diiringi polis trafik terus ke balai perlepasan KLIA, Sepang...




Tapi harini mak dah kembali semula ke tanah air....macam mimpi! Dah tak payah nak bermimpi sangatlah mak haih hehehe.....

Semoga kembalinya kami bagai bayi yang baru lahir. Suci, bersih.....


 Haji King hihi.....


Syukur, mak balik disambut meriah ...... Terima kasih kakak dan kakak iparku yang bersusah payah masak.Moga mereka beroleh keberkatan kerana meraikan kami dari kami pergi sehinggalah kami kembali semula......

Rinndu rumah!






26 comments:

  1. baca pun dah sebak ni.. apatahlagi tgk gambar & baca isi cerita blog ni. Alhamdulillah. Hjh. Okje & Hj. Pak King dah selamat kembali.. kenot lah tulis panjang. Karang runtuh pulak airmata ni.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..selamat kmbali hjh okjer & hj king..:)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah slamat kembali....adik ipar yg bertugas time musim haji pn br je smp msia awl pg td

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah, selamat kembali semula kak nom dan pak king ke rumah

    pasni kene panggil hajah nom lah yek...

    ReplyDelete
  5. Selamat pulang Haji & Hajah... Cerianya muka...

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... Haji & Hajjah selamat kembali

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, syukur Kak Hajjah dah selamat sampai di tanahair..
    Berseri-seri Kak Hajjah..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..selamat kembali hajjah..berseri2 nyer..btw..sya ada kt movenpick pd ari yg sama sbb kakak saya pon sma KT n hjh....tp xder rezeki nk jpa...

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..
    Tahniah buat Hajjah Hainom Dan Haji Ibrahim..
    Berseri seri Dan bercahaya wajahnya seperti baby baru lahir..

    Teringat2 kata ustaz dlm akhir buat umrah n Haji Tu, jagalah Dari segala maksiat sebagai mana Kita mengangkat Kain jubah Kita yg putih Dari terkena kotoran, mcm Tu lah Kita menjaga diri Kita yg baru suci bersih seperti baru dilahirkan.

    ReplyDelete
  10. welcome back mak. alhamdulillah tahniah Hajah Hainom! lama saya tak singgah sini. Semoga semuanya sihat2 belaka

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah dah selamat mendarat di bumi Malaysia. Semoga mendapat haji yang mabrur. Berseri seri muka Hajjah dan Haji.

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah tahniah mak & Pak King

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..nnt citerlah plak momen2 kat sane.

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah!
    Selamat kembali kak hajjah ^_^

    ReplyDelete
  15. Welcome home Haji King and Hajjah Hainom!

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah..selamat kembali ke Tanah Air kak..
    mudah2an haji & hajah Mabrur..
    sebak bila nak ke sana tu kan...

    ReplyDelete
  17. Tiba2 terasa sebak baca entri ni, dlm group tak terasa pula..


    Psttt: tiba2 rindukan family kt kg..

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah...
    Semoga beroleh haji yg mambrur dan semoga dpt memeliharanya sebaik2nya..
    Kak.. Nanti cerita ye kenangan2 kat sana..

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah...selamat kembali, semoga mendapat haji yg mabrur insyaAllah

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah... dah selamat kembali ke tanah air Hajah Okje dan Haji King.
    Semoga beroleh Haji yang mabrur.

    ReplyDelete
  21. Website paling ternama dan paling terpercaya di Asia
    Sistem pelayanan 24 Jam Non-Stop bersama dengan CS Berpengalaman respon tercepat
    Memiliki 8 Jenis game yang sangat digemari oleh seluruh peminat poker / domino
    Link Alternatif : arena-domino.net
    100% Memuaskan ^-^

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah.. jelas terpancar tu wajah2 ceria..
    lebih kurang dengan my mom la.. dia smpai 31/8 malam =)

    ReplyDelete