Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 14 November 2012

Hari Kicap .......

Semalam dah makan sedap, hari ni kena makan 'sendiri ' masaklah pulak!.....ha.....ha..... Masak AYAM KICAP je!!!

Kalau perasanlahkan........ banyak entri OKje mesti sebut pasal masak kicap ! Sebab apa tau,...... sebab  OKje memang suka masak kicap. Selain masaknya yang senang, anak-anak OKje pun suka makan, itu pasallah selalu masak ni!.....he..he.....

Kicap yang selalu OKje guna, KICAP KIPAS CAP UDANG, yang merah...... yang merah ni rasa dia agak manis..... kalau yang warna hijau tu memang masin! OKje jarang guna kicap lain! Tak taulah kenapa. Tapi sekarang, kicap ni yang botol besar dah naik harga dalam RM 7 lebih....... Hish! Semua barang pun naikkan!

Tengah syok menulis entri ni, jiran OKje pulak menghantar rezeki .....  rezeki terpijak namanya tu.....  


Kata dia MEE HAILAM........ Macam mengantuk disorongkan bantallah jawabnya....... 
Terima Kasih eh 'Za'...... Pedas dan sedap ! Memang kenyang perut OKje petang-petang ni....

Hari ni memang HARI KICAP buat OKje...... he..he... 


22 comments:

  1. Mee hailam ka,mee goreng tu..? hehe..sama je rupa..sedap aih..petang ni marlia plan nak masak kuew teow goreng pulak..=D

    ReplyDelete
  2. Masak ayam kicap jiran hantar pun mee hailam berkicap juga tu yg hari kicap ye OKje..

    Rezeki kicap tu namanya:)

    ReplyDelete
  3. Kuah dia memang kurang Marlia..... tu yg nampak mcm mee goreng....

    Betul tu Kakzakie.... ha...ha... menelan kicap le OKje nampaknya hari ni!!

    ReplyDelete
  4. akak akan makan mee yg org len masak tp bila sendiri yg masak, ampun tak teringin biarpun hubby & anak2 kata sedap

    ReplyDelete
  5. Betul tu umialya....kalau org lain masak memang sedap walaupun simple ajekan!!! Agaknya jemu dengan air tangan sendiri kot!!! he...he...

    ReplyDelete
  6. okje bg laa alamat rumah Na nk dtg makan bila2 waktu yg okje masak sesedap ;D

    ReplyDelete
  7. namapk sedap jew mee hailam tu...slurpppppppppp :D

    ReplyDelete
  8. lme xmgomen kt okje...,huhu bz la sngt...,sdpnye tliur sy tau...,fmly okje sme cm huby ngn pteri sy kicp mmg pebret drng...,

    ReplyDelete
  9. pakai kicap senang..simple yet still delocious!!! anak2 intan n hubby pun suka masak kicap...tiap2 inggu mesti ade masak kicap..:)

    ReplyDelete
  10. eh samalah dgn saya kak, saya pon kalau masak kicap musti guna kicap cap kipas udang...sedappp

    ReplyDelete
  11. wah...cikque pn suka mkn2 mknan yg ade kicap2 ni..especially aym masak kicap...

    ReplyDelete
  12. Hmmm..my favorite ada kat sini..nyum..nyummm..salam maal hijrah OKje..

    ReplyDelete
  13. sy nak masak sambal la gini. dah kak msk kicap

    ReplyDelete
  14. sedapnya mee hailam tu..

    salam maal hijrah kak.. ^_^

    ReplyDelete
  15. Ramai yang gemar kicap rupanya.... memang betul kicap memang sedap pun....makan ngan telur , ikan masin dan kicap pun, sedapkan!!!

    ReplyDelete
  16. alahai kak hainom suke kan buat fariz lapar :'(

    ish nak skit...........!!!!!!!!!! (>.<)

    ReplyDelete
  17. Memang sengaja Fariz.....he...he...

    ReplyDelete
  18. sy pun suke mkn kicap, tp kicap jalen kuning atau merah. kipas udang mmg tak jalan. hehe.

    ReplyDelete
  19. klu memasak kira suka pakai kicap Tamin hihihihi

    ReplyDelete
  20. he3.sama lah..m3h pun guna kicap yg kaler merah tu..sedap..

    ReplyDelete