Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 21 December 2012

Modus Operandi ~ Opss Kemas

Sepetang tanpa entri......    walau mungkin tiada siapa yang perasan!!!!  hu.....hu..... Tak mengapa......... itu semua asam garam dalam berblogging! he..he....

Sepanjang petang melayan Lagenda Budak Setan ~ Katerina.
Bolehlah...... walaupun jalan cerita dia agak lembab.... banyak jugak adegan berpeluk!!! Untunglah Farid Kamil! hu..hu....

Sambil tu, mengatur 'Modus Operandi - opss Kemas'...he...he....mengemaskini rak buku, buku lama yang terkumpul tu nampaknya akan menjadi rezekilah kepada pengutip 'surat khabar lama' esok....... Nak mengharap anak dara pingitan tu....... kalau tak 'omak'nya yang mulakan..... bukak sekolah pun tak tentu lagi, rak buku tu berganti tuan! anak....anak....

Nilah sebahagian sampah yang berjaya dikumpul.....

Macam-macam harta karun ada..... Yang dah buruk, tapi masih boleh digunakan, nak buang sayang...... Masalahnya tempat tak de!

Last sekali terpaksa rela dalam paksa, tong sampah jugak jadi tempat dia!








Ni pulak sebahagian buku yang telah disusun....
Tunjuk bahagian yang kemas je..... bahagian rak atas..... berterabur! he..he...

Mesin basuh OKje, meragam lagi!...... hish!!!



23 comments:

  1. ni duk tunggu your entry ni... hoho. spring cleaning gitu cik Okje. saya selalu kalau barang yg still elok and boleh guna bagi kat my mom suruh bgi budak2 kt kampung. buku2 dulu selalu my company dulu banyak buat charity sales, tak suka buang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang tu MJ....nk bawak balik kg keta dah penuh 1 bonet....jalan mudah jual je...he..he..

      Delete
  2. LBS 1 dh lupa cmne jln crita..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje sebenonya pun idak le ngikut dari LBS 1... Lompat lompat cik Zaniff

      Delete
  3. hehehe..rajin yer mengemas....dah siap ker belom..idk teman nak g nolong...muhahaha....tolong tengok..kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lum lagi Izan... moh le mike tlg kemas....sambil bancuh bancuh teh strawberi hari tu...he..he...

      Delete
  4. akak, tolong kemas kan bilik ein leh? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha...okje vakum semua barang dlm tu eh ein!...he..he...

      Delete
  5. Tak minat citer tu...
    huu..rajin okje mengemas..dah siap, mai tolong kak zan pulak..hehehe.
    Mesin basuh meragam? Itu mimpi ngeri untuk kak zan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal KZ....mmg susah hati betul Okje sepetang tadi...

      Delete
  6. kemas sudah rak dia.. hehe.. lagenda budak setan 1 pun xpernah tgok.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he...okje pun...itu pun tgk yg episode...

      Delete
  7. kita kalo mood rajin satu rumah kemas licin dibuatnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti Dysha ni rajin orangnya kan...

      Delete
  8. AMBOI RAJINNYE CIK KAK KITE NI HAAA .. HEHE

    ReplyDelete
  9. mengemaslah ni..rajinnya...heee

    ReplyDelete
  10. LBS dan katerina tu dah lama aby baca novelnya ..
    LBS tu lebih 20 thn dah baca crita dia ..ada beberapa watak yg tk yg pelakon nya tk menepati menepati watak diberi ..
    contoh mcm keterina sendiri ..
    lps katerina pun ada yg ke 3, novel tu dipasaran pd thn 2004 atau 2005 mcm tu ..
    lps ngemas tu pekena ubi kayu n kopi O baru ngam ..

    ReplyDelete
  11. salam kak..mengemas tu aktiviti riadah juga tu..senaman..

    ReplyDelete
  12. bila mesin basuh meragam, dunia bagaikan terhenti seketika..huhu
    ~pernah rasa~

    ReplyDelete
  13. kemas dah rak... mula sayang nak buang, last2 masuk bakul sampah juga... macam sy la tu...

    ReplyDelete
  14. Rajin nya cik kak mengemas... klu sy pandai juga rasa sayang nak buang brg lama.. tp hubby laju je ambik masuk tong sampah..hehe:)

    ReplyDelete
  15. rajinnya mengemas. nik pun tadi duk mengemas sakan gak. mak dan ayah nak datang kan..hehehe

    ReplyDelete