Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 3 January 2013

Melayan perasaan....

Pergh!!!! berpolouh-polouh dahi den nak menghabiskan kunjungan balas kawan-kawan.....
Masih ada lagi yang belum sempat OKje terjah tu........ sat lagi nohhh!!! Nak perabis entri baru ni!

Bila anak-anak semua dah pegi sekolah ( 2 orang je pun yang ada kat rumah ), memang sunyi sepilah rumah OKje ni......

Tapi OKje suka keadaan macam ni sebenarnya.......

Masa nilah OKje nak mengemas ke, nak mengemop ke, nak melayan TV ke ( suka hati, nak tengok cerita apa pun... tak de sapa kacau!! ), nak berangan ke he..he................

Semua dah jadi aku yang punya! Aku yang punya! ha...ha... dah macam mak jin ketawa!

OKje tak taulah orang lain ....... Tapi OKje suka suasana macam ni, SENYAP! Jiwa rasa tenang dan damai.   Agaknya mungkin OKje anak bongsu kot! Adik memanglah tak dekan...... masa OKje kecik dulu, kakak dan abang semua dah berkahwin, jadi kat rumah tu memang OKje sorang-sorang....

Jadi, memang bukan menjadi satu masalah kalau OKje tak berteman bila anak-anak ke sekolah.
Kadang tu, penat jugakkan kalau asyik bercakap je.....

Jadi ada masanya memang kita perlu diam! Melayan perasaan macam Tahi Lalat Bawah Dagu tuuu..... he..he...  



40 comments:

  1. haha comel je tahi lalat bawah dagu tu...

    ReplyDelete
  2. samalah kita...itulah sbb mungkin kita anak bongsu..suka jer dok seserang..ehe....ni on9 tgh mia tido...aman sikit...muhahaha

    ReplyDelete
  3. tersangat la terlayan perasaan bila anak2 dah gi sekolah..tapi bab dah dorang suma ada kat umat..mak aiii!!!fenin kapla pon ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha...agaknya mak orang mmg cam tu kan Sue...

      Delete
  4. ahahhaa...comelll je anak akak yg tahi lalat bawah dagu ni..muka mcm akak lah...hehe..
    sesekali perlukan kedamaian sorang2 layan perasaan..hehe.. best jugak tau!..:)

    ReplyDelete
  5. COMEL LA AKAK SI LALAT BAWAH DAGU TU ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha...lalat biasanya duk kat dapur Deq.. tahi lalat ada kat bwh dagu...hu..hu

      Delete
    2. ADES AKAK .. SORI2 .. TRTGGAL TAHI .. ADOI .. MAAF KAK .. MAAF SGT2 .. BTUL KAN AYAT BLIK .. SI TAHI LALAT BAWAH DAGU .. SORI KAK

      Delete
  6. waa.. tahi lalat bwh dagu,... comel2
    sya atas bibir.. tp x byk ckp pn.. hihihi

    ReplyDelete
  7. duk sorang2 best, nak tido xde gangguan, nak mengemas xde gangguan, nak makan je tak syok sorang2..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kat rumah syok jugak apa makan sorang sorang apa tak yah nk control cun...he..he..

      Delete
  8. adakalanya kita pun kena rest..relaxkan minda kan....

    boleh buat kerja2 rumah..hehe

    ReplyDelete
  9. cmmnt Na mungkin jauh terpesong sikit okje...
    anak okje cuteeee gilaa.muka dye sweet dgn tahi lalat tu ;D ade tak iras2 okje mase kekcik dlu muka ank okje tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha...entahlah Na...kelebaran muka dia je kot yg sama..

      Delete
  10. hehe Okje mesti suka sunyi2 cam tu...tp sy lak smlm seram sejuk gak bile balik rmh baru sorang2....terus xjadi makan kat situ...hehehe balik mkn kat rumah mak ayah gak la...mayb sbb jiran2 pun xdtg kot...

    ReplyDelete
  11. comelnye adik manes bwh dagu tu,,hehehhe,,

    wah kak OKje melayan perasaan lah ye =p

    ReplyDelete
  12. tp zaman sekarang wlu sendiri tp tk mcm sendiri ..
    kemudahan IT membuat kita tk mcm sendiri wlu hakikatnya kita sendiri ..
    brapeumo anak tu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu aby...cuma tak kat depan mata jekan...
      10 tahun...

      Delete
  13. So berdua dgn TLBD jer la ni, dua2 beranak melayan perasaan, sempoi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak Mj.....okje sorang sorang... TLBD...sekolah.....tu contoh....ha..ha..

      Delete
  14. tempiasss ke'best'an duk sensorangg.. hihi adakalanya la kaan mmg best melayan perasaangg ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mar...
      Perasaang sokmo...he..he..

      Delete
  15. memahami perasaan okje.. lagi suka suasana senyap je

    ReplyDelete
  16. Adakalanya sepi itu indah dan sunyi itu mendamaikan..

    ReplyDelete
  17. Anak-anak pergi..dunia aku yang punya...
    Aman nak blogwalking...hhahahaha

    ReplyDelete
  18. comel je dak taik lalat bawah dagu tu.. kdg2 memg rasa kelam kabut bila layan anak2 tapi bila dorang tak da ya Allah rindunya..

    ReplyDelete
  19. hahahaha ! comelnye ! alah , CP pown kan ade anak buah yang kecik2 kan , kalaw CP cuti balek kg kerr , lega sikit kalaw diorang g skola ke kua jalan2 kerr ... hehehe , nak kemas rumah pown senang , kalaw dorang ade , dah kemas pown , tak sampai 15 minit , semak balek ...

    ReplyDelete
  20. tahi lalat bawah dagu melayan perasaan.. macam die lebih dari okje je.. hihi..

    ReplyDelete
  21. Sebenarnya dulu dah puas bekerja bila sendirian rasa tenangnya... kakak mengidam juga macam itu tapi entahlah bila. Macam belum sampai seru lagi..

    ReplyDelete
  22. yup, bersendirilah masa paling syokkkk buat kaum wanita...kut~

    ReplyDelete
  23. tahi lalat bawah dagu betul2 melayan perasaan tu..
    jangan sampai tertidur sudah... :D

    ReplyDelete
  24. comellah tahi lalat bawah dagu tu... ^_^

    erm...Farah dah biasa kowt sorang2 melayan perasaan kat ghumah... biler better half takder...duk umah diam2...sorang2 jer...muahahahahaha...betul semua kita yang punya biler orang takder...

    erkss...tapi memang dah biasa ghumah senyap sebab sorang jer x der adik beradik...wakakakaka...

    ReplyDelete
  25. wahhh seronoknya dok rumah... ni yang mia jeles ni..

    ReplyDelete
  26. Hari ni Okje x leh buat saya jelous... Hahaha. Saya MC hari ni kes miscarriage tu. Saya tengah duk layan diri berblogvwalking dengan si Kecik sedang tido. Memang best lah kan kalau x kerja. Ohhh sungguh aman bahagia, tak berebut nak guna ipad En. Suami ni. Nk tgk tv pun remote x kena sorok, indahnya kalau sokmo2 camni.

    ReplyDelete