Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 3 January 2013

Rutin pun dah lari.....

Assalamualaikum......
Alhamdulilah, masih lagi dapat bernafas pada hari ke tiga dalam tahun 2013 ni....... moga kita masih diberi kesempatan untuk menambah amalan yang sedikit ini!


Apa khabar ?

Rasa macam lama je OKje tak menjengah Blog ni....... Biasalahkan, kalau cik abang ada......

Takkan nak duduk depan lappy, mestilah buat-buat macam tak de mood je nak mengadap.......... he.....he... padahal, hati di dalam, meronta-ronta nak berblogwalking dan mereply komen .......


Tahun baru, RUTIN PUN DAH LARI........ yelah, Tahi Lalat Bawah Dagu dah bertukar sessi,
Sekolah Kebangsaan belah pagi pulak tahun ni, so mak dia pun kena bangun awal le.... Macam tahun lepas, sessi pagi untuk Sekolah Agama tapi pukul 8.00 baru sampai!! Mentang-mentanglah Sekolah Agama tu kat RUMAH KEDAI!..... Sekolah Kebangsaan tak berani pulak dia nak buek cam tu! he...he...    

Nampaknya 2 hari ni, mata OKje belum buat pasal lagi...... hu...hu.... Pandai pulak mata ni bukak pukul 5.30 pagi...... Tapi sekarang ni mata macam dah start 'PEDAS' je..... he..he.......

Sebenarnya ........ bila bangun awal pagi ni, rasa macam masa tu panjang tau! Banyak benda yang boleh settle cepat. Macam hari nikan..... OKje dah siap jemur baju dah..... (ececeh......), dan macam-macam lagilah benda yang 'SUDAH'.......

Bolehlah berblogwalking pulak!! ha...ha...

 

36 comments:

  1. Selamat pagi!!!! Saya baru nak masuk tidur hehe. Wahhh pagi2 dah siap jemur kain sumer, kagum! Tu la kan, anak2 sekolah, ngan mak sekali kena disiplin bangun awal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terpaksa MJ....harap harao jadi suka..ha...ha..

      Delete
  2. masa cuti sklh hampir 2 bulan ritu kul 630pg baru bangun .ni dah masuk 2 hari pukul 515 or 530 paling lewat dah bangun nak siap2 bekpes,masak bagai.sampai opis rasa kelopak mata ni berat smcm.kang mlm kul 10 mmg terkulai layu dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha...sian ina...nk keje lagikan

      Delete
  3. bangun pagi gosok gigi.
    guna kodomo lion hee

    ReplyDelete
  4. dah start rutin ye kak..rindu tau nak baca n3 kat sini...hehe...ye lah sllu ada juga sehari..smlm plak senyap je...haha..:)

    ReplyDelete
  5. bgn pagi jgk tp tdo balik lps solat subuh..haha

    ReplyDelete
  6. saya bangun pagi mengadap laptop je,,haha

    ReplyDelete
  7. sekolah 2 sesi...syoknyaaaaaaaa..dulu sekolah rendah pon sekolah 2 sesi..hehhhe.

    nama pon anak bersekolah kan, kenalah bangun pagi2 walaupon mata tuh cam goyah jek, hehhe

    ReplyDelete
  8. Slm hainom,
    Prasan juga N3 baru suvi mentu nay. Mmang 5.3O pg tu wktu elok utk bngun. Blh solat subuh awal, angger lanang iso mareng msjid.. Nk bngun awal jgn blogwalking pai lewat2. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha...wes dak keno le...arek tangi isuk....

      Delete
  9. Bialsa bila hari sekolah rutin ibu-bapa automatic memang akan berubah. Usah kata bangun pagi, yg lain-lain pun sama. Masak tukar waktu, makan tukar waktu, keluar-masuk rumah tukar juga sebab ada tusyen, hanter sekolah kena awal sikit banding kalau pergi kerja terus.

    Tapi bila anak ke sekolah tak bertemanlah ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Kz...tapi okje ok jerr...he..he..

      Delete
  10. SELAMAT PAGIK AKAK .. WAHHH .. XPELA .. DA LARI UNTUK PAMILY .. JGN LARI UNTUK MENDE2 LEN .. KUIKUI

    ReplyDelete
  11. Betul okje..KZ pun suka abangun awal...banyak urusan rumah dapat disiapkan....anak2 dah ke sekolah....boleh baca quran sehelai dua (punya ler kedekut!)..lepas tu boleh menghadap blog sebelum ke dapur!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje tak sukalah kalau pagi sangat KZ.... Tapi dh terpaksa nak buat camne... KZ

      Delete
  12. betul tue kak....MV lagilah kena bangun awal,,nak siapkan anak2...tapi tidurnya lewat..mcm mn tue

    ReplyDelete
  13. lagilah ada masa nak berjimba di laman sesawang kan kak

    ReplyDelete
  14. betol tue. dlu masa bujang selalu kira bangun lambat tue yang rasa cuti kejap jeeeee. tp skang dh kawen bgun awal rasa cuti tue eh pnjg pulak hahahah :p

    ReplyDelete
  15. ohoo..sebab anak dah tukar sesi ea..hahaha

    tapi bagus la bangun awal2 pagi..org kata, pagi2 tu pintu rezeki dah terbuka luas..:)

    ReplyDelete
  16. selamat bangaun awal pagi...hehehh

    ReplyDelete
  17. hyeeee khabar baik heheheh
    mcm dah lama tak nampak entry mkn-makn bersama okje hihihi

    ReplyDelete
  18. sempat tak kalau menjenguk saye kat penang kak Okje?hahaha

    ReplyDelete
  19. Bangun pagi...tengahari sambung tidur..heheheh

    ReplyDelete
  20. haish ! otak CP ngah blank duk study nih , rase macam nak jawab pakai logik je sok !

    ReplyDelete
  21. bangun awal tu best kalau kita x penat.... ^_^

    ReplyDelete
  22. kalau bangun pagi2, banyak kerja boleh dibuat..
    masalahnya bila nak sampai tengah hari mulalah mata terasa pedih... ala2 nak tertutup... :D

    ReplyDelete
  23. wahhhh.... takpe rutin lari skit... ;)

    ReplyDelete