Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 15 March 2013

Hanya SUKA-SUKA.....

Salam Jumaat.....

Malam tadi ada sesiapa yang menonton 'SEMANIS KURMA' ??? Pukul 9.30 malam???
Topik dia pasal 'CINTA MENUNJUK-NUNJUK'.........

credit pic Baikiminda
Apa dia?
Ohhh.... tengok Forum Perdana eh? Bagus!bagus! Tak kisah mana-mana chanel pun janji kita berada di taman-taman syurga .....


Sabda Rasulullah s.a.w.:
Maksudnya : “Apabila kamu melalui (bertemu) dengan taman-taman syurga (di atas muka bumi ini), maka hendaklah kamu berhenti untuk menikmati (hasilnya). Lalu Sahabat pun bertanya: Apakah dia taman-taman Syurga tersebut? Rasulullah berkata: Majlis-majlis ilmu.  (Hadis riwayat at-Tirmizi).




Berbalik kepada 'SEMANIS KURMA' tu tadi, adussss.... macam saja je Ustazah Bahiyah ni tau....... macam nak kenakan mak je...... ni yang MAK TERASA ni tau..... dahlah mak baru post gambaq berdua ngan Arjuna .........hehe...

Panel jemputan tu katalah...... walaupun tak salah, toksahlah post, sebab ada kalanya boleh menimbulkan fitnah......... nanti ada orang komen ' wah so sweet ',  lagi...... 'betullah, awak memang nampak awet muda....' ( ni ambik contoh komen semalam.....pssst...... sori ye, OKje tak termakan dek pujian walau kelangit sekali pun hehe......).
 
Dia kata lagi, sebaiknya biarlah perkongsian yang dipost tu boleh mendatangkan kebaikan kepada semua ....

Bukan tak setuju langsung, memang betul, tapi kalau macam OKje ni, buku SOLUSI jualan murah hari tu pun belum habis ditela'ah.......... nak kongsi apanya, haha..... Ilmu yang ada pun tak seberapa, nak berkongsi lagilah .........yang ringan-ringan bolehlah kot..... itu pun tolong SHARE kawan-kawan punya! hehe.....
Yang hardcore bagilah mereka yang tinggi ilmunya......

Walau apapun, cuma nak make clear kat sini, apa jugak yang OKje kongsikan dalam blog OKje ni, bukanlah bertujuan untuk menunjuk-nunjuk, meraih pujian jauh sekali, HANYA SUKA-SUKA je pun.........

Sekali-sekali buat lawak bagi 'adik-adik yang duk baca' ni semua gelak..... ( yelah OKje kan 'KAKKKK'...... ) hehe


43 comments:

  1. Hmmm..paham maksud okje tuh...so dun worry..anytime pi kelebek citer2 lama UA nyer yer..huhuhu..okje, okje..buat segan jer:)...gtg, bye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenuh mikir gtg tu apa UA...haha...

      Delete
  2. berada juga di taman-taman syurga...tapi lepas tu layan drama bersiri Cinta kau dan aku di tv1...sebab nak tahu sangat kesudahan cerita tu aq buka internet je la...apa-apa pun nak tahu dulu happy ending atau sad ending... ops..semanis kurma dah tak tengok di tv...sebab tak dpt siaran dan mmg blm pasang astro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tv 9 lah la... Semanis kurma ni best....bg akulah...tgk topik jugak...
      Tak pernah layan drama bersiri tu...best ke?

      Delete
  3. Insya Allah Okje, semua yang dibaca akan disimpan dan akan bukak balik n3 ni untuk rujukan.
    Tapi betul lah, kita sekadar berkongsi kegembiraan, duka (ada ke berkongsi suka duka), kesusahan, kealpaan, dan macam2 lagi. berkongsi sekadar untuk yang lain amik tahu supaya tak buat benda salah yang sama, tak pun tentang kegembiraan biar semua meraikan biarpun cam meraikan keenakan masakan sahabat dari jauh aje. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tang makanan tu....berkongsi nikmat mata namanya..haha...rasa mmg dah sah sah...tak dapek den nak nolongnya hehe

      Delete
  4. alamak tak tengok sebab xda astro tp sentap juga ni..hehe

    ReplyDelete
  5. saya pon sentap jugak akak..tapii niat bukan menunjuk-nunjuk..just share gambar-hari2 bahagia..kan.kan..xsalah kan..hihi

    MV, semanis kurma tv 9 kan..bukan astro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah kan Zanif....sama le kita...

      Delete
  6. DEDEQ TGOK . HIHIHI .. ALHAMDULILLAH .. TERBUKAK HATI TUK DEL SUME PIC YG BERDUA :) TOL GAK PE YG D KATE TU KAN .. :) INSYA ALLAH .. MENUJU KEARAH PERUBAHAN ..

    OH YE KAK .. KALAU XDE HALANGAN .. TAUN DEPAN BULAN 2 .. DEQ DA NK TUNANG :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah...bagus kalau cam tu....moga harapan Deq tu tercapai...

      Delete
  7. tgok ustaz Don..tapi tau tajuk dia..mmg dlm berfb ni ramai sgt yg macam2.

    ulangan hari isnin kak tgok.

    ReplyDelete
  8. tk atas pengkongsian ini, mlm td ader kelas

    ReplyDelete
  9. mmg terasalah dengan perbincangan di Semanis Kurma semalam... hari ni saya dok godek FB n blog saya... nak delete semua gambar yang boleh mendatangkan fitnah dan rasa riak... (kita memang tak maksudkan apa2 bila kita post something... tapi bak kata ustaz tu... untuk elakkan fitnah... better buang...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg lepas biarlah berlalu kot Nk...malas pulak nk delete bagai...
      Yg penting niat...

      Delete
  10. AJ tak tengok...
    Tapi betul kita kongsikan bukan untuk pujian....
    Tapi untuk kenangan dan suka2... =D

    ReplyDelete
  11. err..biasa mmg tgk..mlm td terlepas pulak..keluar ngan hubby g bli brg..

    ReplyDelete
  12. moga jadi penngajaran untuk kita semua......betul apa yang di katakan ustazah tu......andainya mengeluarkan info2 bermanfaat dapat pahala jika diamalkan oleh orang ramai.....

    ReplyDelete
  13. tujuan kite post kisah kat blog ni adalah untuk berkongsi cerita dgn teman2 kan...yang penting adalah niat kite...btl tak OKje:)
    yang baik di jadikan contoh, yang tak baik dijadikan sempadan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun rasa gitu pc...ustaz tu tak de blog kot....haha...

      Delete
  14. he he he... x rasa apa2 pun...memang tau OKJe suka2 jer...don't worry... I get what you are trying to convey sista'...he he he...

    ReplyDelete
  15. deqla x tgk la semalam..ala.. xpe.. okje tayang pun just utk mengimbas kenangan lama kan?kan? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a....sesaja suka tengok komen korang hehe

      Delete
  16. setuju ngan okjea. bukan nak menunjuk2. kita just nak share tentang kita
    lagi bagus kot share ttg diri sendiri dari duk share ttg org lain yg kita tak tahu. yea dak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Nik...bersangka baik ajelah...ye dak..

      Delete
  17. Setuju jugak... hehe.. macam saya, sebelum post mesti pikir ayat ni 'macam aku sorang yang ada/buat/romantic/apa-apa saja... ramai org lain yang ada jugak'.. so.. end up tak post ler jawabnya.. (kadang-kadang terlepas gak gedik tu)

    ReplyDelete
  18. Tak salah berkongsi cerita Kak..
    kongsi je.. lagi pun kami suka baca..hehe...
    Terus kan ye kakak kongsi ilmu yang ada..
    salam Jumaat:)

    ReplyDelete
  19. ala bukan selalu pun okje post gambar2 gitu, so far pun baru sekali kot bercerita pasal cintan cintun u kan.
    Atas tafsiran masing2 la, saya tak rasa okje menunjuk pun, just share sweet stories, dah boleh buat orang senyum tu kira amal jugak aper. bukan ngumpat hal orang lain pung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang bernas ya amat pendapat mu.....hehe

      Delete
  20. Erm, bagus juga rancangan semanis kurma tu... boleh kita sama-sama audit diri... kadang2 kita niat nak suka-suka, ada pula orang kata kita menunjuk... tu lagi la haru namanya... sbb tu lagi afdal tak letak kot... nice entry, peringatn utk diri sendiri jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...tapi tak best jugak Bijen.....mcm tak de seri...

      Delete
  21. hihihi..terasa gak nie,..kiter pun baru pos pasal cinta cintun nie,..tapi cinta cintun halal lagi bagus laa dari yg dok mengaku aweks tapi tak de ikatan tu kan kan kan...kita pos bukan sengaja nak tunjuk2 saja suka imbas kenangan,..kongsi rasa bahagia,..oklah lepas nie,..kena fikir dl laa nak post gambar...insaf....^_^..

    Jenuh laa nak cerita pasai paa lepas nie..kikiki..er ttunjuk gambar anak kira menunjuk nunjuk tak ??...risau laa nnt disalahtafsir lak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi tak best jugakkan izan kalau tak de pic yg kita duk buat sekarang ni...mcm tak meriah pulak tak?..
      Buh jelah tak boleh ke?...Yg penting niat kita....hehe amacam?

      Delete
  22. Yang penting nawaitu kita mesti betul kan...
    Tapi bab masak2..tu aku fikir cam menunjuk2...hahahaha.

    ReplyDelete
  23. personally, aku tak kisah sgt pasal benda2 ni..terpulang masing2 nak share apa2 yg diorang nak..

    selagi aku boleh think positive, insyaAllah aku akan terus think positive..plus xde point untuk aku tiba2 nak kata yg kak nom or sape2 menunjuk..

    kecuali kalau benda tu buat aku annoying, yg tu lain cerita..:D

    ReplyDelete