Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 15 April 2013

Adoiyai AEON......

Biasalahkan OKje.........    kalau tak mengukur jalan, memang tak sah....... hehe.. ( yang lebihnya anak-anak dan Arjuna tu....... mak, OK jerrr..... tak jalan pun tak pe! boleh percaya ke? )
Kalau pun bukan tempat jauh, tempat dekat pun jadilah hehe.......

Macam nilah gamaknya kebanyakan kedai dalam
 AEON area mak! .... SEDIH!...huhu
Credit pic gilerkentang.com
Alkisahnya AEON dekat tempat OKje ni banyak kedai luar yang dah habis contractnya by end of this month.  Ni OKje tengah susah hati ni ...... ( mengalahkan manager AEON pulak OKje ni! hehe..... ).

Yelah, mana tempat  OKje nak lepak lagi kalau time boring??? Cuba jawab!

AEON kat sini memang tak besar sangat ......... tapi bolehlah kalau nak cuci mata....

Cuma nak tanya pendapat teman-teman sekalian, agaknya KEDAI APA yang boleh menarik orang untuk datang ek?

Macam kat AEON sini, restoran makanan yang ada hanya KFC, Kenny Rogers, Shushi, Old Town, Pizza Hut, Secret Recipe...... kalau diikutkan banyak dah tu!...... tapi yang sadisnya,  Pizza Papa John,  A &W dan Subway tetap tak boleh bertahan jugak! TUTUP!!!

Pada pendapat OKje mungkin kalau dia buat TGV ke, Mc Donald ke....... dan kedai-kedai baju yang murah-murah style Times Square tu mungkin boleh menarik orang datang kot!

Susah jugak nak berbussiness nikan!


44 comments:

  1. wah..mengukur jalan..panjang mana jalan tu yer..hihihi...
    paling dekat dgn rumah izan ni giant...huhu... sejak giant buka mmg ada best xbest sbb sll mia ajak g lepak ctu..mama dia dah tebal muka g ctu hari2 beb...hahaha...

    er eoan tu mahal sangat kot atau lokasi tu tak srategik tuu takleh jalan /...linkup semua bisnes..eheheh... apakata sis okjer saja yg buka kedai dlm tu.. jual roti ke apa ker...maju kot..sambil leh lepak... best apa... hohoohho...

    sorry,...terpanjang lak komen yg sebenarnya xtau nak komen apa...hahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ramai orang kot izan...bis tu nk harapkan okje je yg datang....acamne tu haha...

      Delete
  2. mungkin tempatnya tak srategik tu...sebab kat tempat yan Aeon bukit tinggi klang memang terbaiklah....barang memang agak mahal...mungkin kat pusat bandar kot...jadi ok je he heee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin kat situ tak ada Aeon selain kat bukit tinggi kot Yan... Tu yg ramai bertumpu kat situ tu

      Delete
  3. kna ada modal yg bnyak klu nak berniaga..huhu

    ReplyDelete
  4. wah...ok jer nak berbisnes ker ni? chaiyok2.... ^_^ heee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak delah Farah....tolong Aeon cari kedai apa yg boleh menarik org dtg! Hehe

      Delete
  5. skrg ni banyak sangat mall

    mcm dekat ipoh satu tempat je pun dah ada sampai 2-3 mall

    so orang mungkin akan bertumpu dkt tempat yg jual murah

    mcm aeon barang dia agak mahal sikit

    so org pergi sana semata nak jalan-jalan je. hihi

    ReplyDelete
  6. Environment sekeliling kena ambil kira hainom. Kalau kawasan ramai student/remaja dan kawasan penduduk org korporat pun tak sama. Kalau ramai remaja cuba letak cinema mesti untung. Kawasan student tempat makanan segera juga pasti jadi tumpuan. Kawasan industri/kilang kalau jual baju/kasut pasti pilihan mereka - tapi apa pun tak mudah nak business ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye setuju dengan KZ...tp lawasan okje tu master skill dah pindah dah....banyaknya familylah...

      Delete
  7. Kat mana aeon ni?
    Kalau tak ada pilihan banyak, kita cepat lak terasa bosan.. Ni saya kat sini pun kalau nak keluar jalanjalan mmg kena fikir macam okje juga. Tempat yg betul2 dekat tak banyak boleh enjoy.. Haha.. Kelakar komen saya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aeon BMC An....kalau yg tak banyak tempat menarik.....pegi makan aje le gamaknya

      Delete
  8. dulu jusco skng aeon..deqla biasa ke aeon kepong jek... huhu..

    tahniah tau jadi pengomen tegar di blog deqla.. ada hadiah menanti... dah bagi address ?? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Deqla....dah...dah...baru semalam email

      Delete
  9. eeeee mustahil kot.. tak kan semua kedai2 kat luar AEON tu tutup?? dah tau contract dah nak habis, kenapa management dia tak cari replacement awal2.. kann??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sewa mahal pas tu org tak ramai tu ug sakit tu zaza

      Delete
  10. mungkin pengurusan saja soh tutup kot..nak naikkan sewa ker..

    hihi..andaian kak zu saja tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan pengurusan suh tutup Zm to diaorg tak tahan kot sebab tak ramai org dtg...

      Delete
  11. Berniaga ni mrmang banyak getirnya..tapi kalau dah masyuk..syukur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tunggu masyuk tu yg sakit tu Nep...

      Delete
  12. Adat berniaga ada pasang surutnya....agaknya tempat kurang menarik atau kedudukkan x strategik....tu yg tutup

    ReplyDelete
  13. Bila kedai banyak tutup tak dapat lah nak cuci mata selalu ye Kak?...hehe..kena cari port lain pula utk jalan2...biasa lah kak, untung rugi dlm berniaga..:)

    ReplyDelete
  14. ehemmmmehemmmmmm...nak jadik buisnessgirl keeeee??

    ReplyDelete
  15. aeon kena ambik okje kerja dengan depa ni...prihatin..hee

    ReplyDelete
  16. Alamak bila kedai byk tutup x best aa nak gi situ lg.x meriahkan.maybe sewa tinggi n income kurang so terpaksa la tutupkan.berniaga ni mmg risky.tp teringin nak berniagakan hihi

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum ... saya klu pegi mall , mmg suka lah window kat stall kecik yg selalu dok kat tpt org lalu lalang . tapi klu kat luar mall ada buka booth , lagi la jadik saya punya shopping u ... heheheee ...

    ReplyDelete
  18. wah , dah jadi macam bisnes thinker lak CP tgk okje nih , hm ... kadang2 tuh dye tgk sambutan orang kat situ , bile tak berapa , takde la kedai nak bukak , lagik2 mcD , mcD ni tak salah CP kalaw pilih tempat niaga lagik strict sebab dye lebih target student IPT , org dah bekerja... KFC lak lebih kepada pelajar sekolah biasanya ...

    ReplyDelete
  19. Rasanya lokasi tak strategik kot,pengunjung tak ramai,tu yang bisnes tak bertahan lame..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul....hujung mimggu parking atas pun tak penuh!

      Delete
  20. biasanya kalau kedai yang mahal dan tak menarik menang susah nak tarik hati pelanggan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah....kita nak yg murah murah dan menarik ...

      Delete
  21. Susah berniaga, kalau yang rajin dan dapat masyuk banyak tu memang lah best tapi kalau sekadar cukup2 untuk cover modal, agak penatlah.. cam saya ni, memang tak berbakat lah bab2 berniaga ni..

    ReplyDelete
  22. dalam satu shopping mall tu bile semua jenis kedai ade baru orang suke nak dtg contohnya kedai baju, kelengkapan rumah, perabot, perhiasan, makananan yg beraneka jenis(utk target kaum wanita), dan yang penting BANK (utk target kaum lelaki)dan kalau boleh ade farmasi macam guardian, watson ke...ni mgkin boleh tarik ramai org...pastu cinema kalau ade lah...ni utk target kaum remaja datang...
    *Sekadar pendapat sahaje;p

    ReplyDelete
  23. Bukan senang nak berbusiness ni. Pening kpla pk.

    ReplyDelete
  24. berniaga kat aeon pun boleh rugii..mungkin orang tak minat makan makanan yang tak terkenal..hhehe..

    ReplyDelete