Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 17 April 2013

Ayah bako DODOLL...

Lokasi  : Sekolah TLBD
            ( sekitar Open Day dan Hari Keusahawanan, Sabtu lepas )

Apalah agaknya yang disembangkan 2 beranak ni? .......


Meh OKje agak apa yang disembangkan.........

Ayah    :    Dah beso dah anak ayah ( haruslah slang Muokan! hehe......orang Muo katakan.... ), tapi masih lagi main dodoll ............ kalau malas belajar, AYAH BAKO DODOLL tu nanti.......

TLBD :     Alahh..... ayah ni.....

* Umur dah 10 tahun, tapi masih suka lagi main dodoll ( Barbie Doll dan
   seangkatannya......)
   Bilalah agaknya nak hilang hobi tu dik?

48 comments:

  1. lambat tuh biasanya nak hilang minat..biasanya bila remaja sket mungkin berubah simpan doll yg cam mickey mouse ker teddy bear besar ker..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah UA....dulu okje main patung kertas...bukan beli tau buat sendiri...mana ada Barbie doll macam sekarang ni...

      Delete
  2. biasalah tu kak budak..anak buah cik nor sjk kecik sampai skarang umur 8thn xblh berenggang dgn teddy bear dia..:)

    ReplyDelete
  3. Ku ingatkan dodol bakar...huhu.
    Tak reti bahasa "dodoll" tu... dan xmain, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. ....haruslah tak main kalau main....lain pulak jadinya! Hehe

      Delete
  4. assalam okje..suspen je acik..ingatkan dodol bako

    ReplyDelete
  5. barbie doll rupanya...ingatkan resepi dodol yang terbaru....dodol bako....hahaha


    psst...okje tanya budak ke? (tak bpa nak paham ayat yg disingkatkan...hehe)...lum bpa ok lagi, masih selsema, ingus pun asyik meleleh jak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...confuse rupanya....
      Kalau tak demam dah, cuma seme meleleh, tak risau sangat...

      Delete
  6. lor..ingat ada resepi baru dodol bako....hahahahahaha.... itu ngikut sapelah tu asyik main doll..ingikut omak diolah tu...hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...iyalah tu agaknya .... takkan ikut ayahnya kot
      Hehe

      Delete
  7. ingatkan dodol makan tuh..LOL

    ReplyDelete
  8. Nasib buh 2 L...kalau 1 L lagi confuse hehe

    ReplyDelete
  9. bile dah kawen lah mak...wahahhahhaa..cik tolong tlbd jawabkan :P

    ReplyDelete
  10. Tak payah risaulah abah Arjuna... anak kakak sebaya dgn TLBD masih main juga siap boleh susun cantik-cantik, tukar-tukar baju lagi. Bantal barbie dia pun siap susun rapi sebelah bantal tidur dia...

    Kalau boleh mandi pun nak bawa sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan TLBD aje KZ...adik KZ tak pe le.....rajin belajar....yg ni KZ....mmg bertuah sungguh! Hehe
      Yg bab mandi tu kalau kita tak perasan terlepas jugak masuk bilik air hehe

      Delete
  11. Lor ingatkan nak buat dodol.. rupanya doll hehehe

    ReplyDelete
  12. ehh baru 10 tahun kot... barbie doll tu cantik la..deqla pun suka..smpai skng! hahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe nasib suka je tp tak main Deqla

      Delete
  13. ingatkan ayah anak OKje yang nak buat dodol. eh tapi mane ada org bako dodol kan, ape la kira nie =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....dimaafkan sebab ibu mengandung!

      Delete
  14. alaa sweetnye...suka doll erk? mesti bdknye penyayang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah biasalah Rietta....budak budak....mcm okje masa kecik penyayang le ngan kucing... dah tua gini kadang tu jugak terlepas garangnya hehe....

      Delete
  15. ini ank ok je yg bongsu ye kak..

    ReplyDelete
  16. anak omak katakan... (comelnya TLBD..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de de anak omak bagai UA...kena marah jugak tu kalau ngengada beno!

      Delete
  17. ololo comel suka main dodol yer...

    ReplyDelete
  18. kelam kabut CP bukak , ngatkan pasal makanan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka dodol le cp?.. Pas ni nk post entri makananlah...sure cp kelam kabut nk bukak hehe...

      Delete
  19. hahaha...barbie doll rupanya...jenuh pk dodol apa kena bakar

    ReplyDelete
  20. sweet dialog tu..
    saya pun sampai skrang suka main dodol...
    skrang dah ada geng nak main sama... hehehehe

    ReplyDelete
  21. Ingatkan dodol durian:))
    Manja ngan ayah ni..tengok muka pun tau

    ReplyDelete
  22. Sampai sekarang minat barbie doll lagi ke?..hahaha..
    sabo je..makan masa..nnti bilang la tu..

    ReplyDelete
  23. dah nama anak perempuan ..
    mesti la main doll doll ni ..
    klu dia minat main pedang atau tembak2 ..
    kaget maknya nanti ...

    ReplyDelete
  24. haha... oh dodol tu barbie doll..

    ReplyDelete
  25. comel je...lama2 nti lupa lah tu dgn barbie doll...muka lebih ikut akak kot...comel2...:)

    ReplyDelete
  26. ada kawan saya sampai dah kahwin pun still suka main barbie.dia siap cari yg limited edition masa belajar kat jepun.hari2 la duk peraga barbie tu dalam rumah barbie tu, amik gambar pastu post kat facebook.huhu.payah kot nak hilang habit ni.

    ReplyDelete
  27. sampai sekarang pun masih ada soft toys... ^_^

    ReplyDelete
  28. haha dodolll ingat dodol bakar tadi

    ReplyDelete
  29. hahaha...jangan kata yang 10 tahun OKje, ni yang dah mak orang pun masih gak camtu...

    ReplyDelete
  30. Ingatkan ape la dodoll tu...
    Hehehhhehe..

    ReplyDelete
  31. hahah...tergelak PC bace n3 ni...:)

    ReplyDelete