Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 16 April 2013

Bukan kerana JELES!..

Hari tu masa pergi Nilai 3, OKje teringat kata-kata MIL pasal tikar ni. Dia macam berkenan dengan tikar rumah OKje yang lebih kurang gitu jugaklah ....... MIL nak letak dalam bilik dia, so pilih yang saiz paling keciklah. Tak mahal pun harga dia ....... dalam RM20.

So masa kat Nilai 3, dalam Arjuna tertanya-tanya nak belikan apa untuk mak dia, OKje suggest le beli tikar ni......


OKje cakaplah..... OKje nak satu sebab nak jugak letak dalam bilik bawah, nak gantikan carpet yang dah uzur sesangat tu, yelah seusia Angry Bird, 12 tahun dah........( carpet tu asalnya dekat hall, bila beli carpet baru raya tahun lepas, pindahkan pulak kat bilik bawah, sebab sayang nak buang! ) Tu yang 'verangan' nak ganti tu ... hehe.....

Pas tu Arjuna pun jawab......
Ambik.... ambik...... biasalah ibu kau....... dia mesti nak jugak........

Nasib baik masa ni mak tak SENTAP dengan statement dia....... sebab mood mak baik hehe......
( Dia cakap macam ni sebab dulu-dulu MIL rajin jugak kirim gula melaka bila kitaorang balik kampung, so setiap kali tu jugak OKje mesti nak jugak untuk STOK rumah.... ~ kelihatannya macam jeleskan.....tapi 'mini mause Arjuna' jeles bertempat beb.......hehe )

Tak sekelumit pun sebenarnya OKje nak jeles dengan MIL, sebab bagi OKje, tu MAK dia dan itu DUIT dia, keperluan OKje dan anak-anak pun dia dah penuhi, ( janji jangan susahkan mak sudah.....hehe) ......  

Bang, orang mintak ikut keperluan, BUKAN KERANA JELES tau!.....

51 comments:

  1. haha.. mintak2 la cik abg akak x tersentap jugak baca entri akak ni eh...hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada kemungkinan sentap ke Deqla? Rasanya mcm tak boleh sentap je entri ni...lawak gitu.. Tak ke?

      Delete
  2. Replies
    1. Hoho...harus le tak lepaskan peluang!

      Delete
  3. uisshhh.. kalo saya dah bagi silent treatment dah tu.. paling kurang 2 hari..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... Sebab okje tau dia bukan serious elly tu yg tak boleh buat silent treatment...kang diri sendiri yg sakit ...dia tak layan haha..

      Delete
  4. Sabau jer ler... amik jer... yg penting kita dapat sama... hehe

    ReplyDelete
  5. amik je lahhhhhhhh..buat dono je.wakakaakakkaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg muka tembok je cik ...sebab tak terasa langsung pun hehe...

      Delete
  6. alooo..biasa la kn akak asam gram rmh tangga..

    ReplyDelete
  7. Klu ianya satu keperluan, tk salah utk memenuhi permintaan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah....tengok pendapat lelaki....so mmg wajib penuhi permintaan isterikan Aby!..

      Delete
  8. berbanyak sabor, okje kan lepas tu...

    ReplyDelete
  9. Selalu orng ingat menantu jeles ngan MIL kan..tapi bak okje kata kalo bertempat tuh reasonable lah..kalau jeles yg betul2 simpan dlm ati jer..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....pandailah UA ni...
      Psst ...tak jugak UA, cakap kasi puas...hehe tak de simpan simpan...kata pun suami isterikan...

      Delete
  10. heheheh... itu bukan jeles cuma... nak jugak jer... apa salahnya penuhi kedua2nya.. dua2 pun ibu kan.. ibu dia dan ibu kepada anak2 dia.. ihihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang kat Izan....fair n squarekan...hehe

      Delete
  11. Betul tu, bukan jeles ikut keperluan.....hihi
    Sabar ja lah Okje, yang penting dapat...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang penting dapat !...kalau tak dapat rugi haha..kan mia!

      Delete
  12. hehehe..dua2 dpt..baru la adil kan kak..

    ReplyDelete
  13. hehehe kena pada Akak... akak pun sentap juga Okje..

    Amik Okje... rezeki jgn ditolak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje tak rasa sentap pun CH..sebab tgk keadaan Arjuna waktu tu mmg dia gurau je ....

      Delete
  14. bestnyer masih ada mak mertua... leh sentap2 gak...izan ni... tak sempat nakmerasa semua itu.... huuhuh...wah murah eks tikar tu kat nilai... al-maklum lah dh lama tak ukur jalan kat nilai...sebab dah luar kawasan...hiihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....betul betul....syok ooo kalau sentap menyentap ni hehe..Alah setakat klang ke nilai apa ada hal...

      Delete
  15. Pada pendapat kakak pun itu bukan jeles tapi satu kemahuan yg rasanya terlebih dari mampu - kalau tak beli pun tak kisah tapi terasa juga kan sebab bukan mahal.

    Ala... Arjuna pun sesaja tu kakak tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...mmg pun KZ...kalau tak bagi harus merajuk tu sebab bukannya mahal punkan....

      Delete
  16. Nada bergurau tu...biasalah laki bini. Salute kat okje sebab tak merajuk terus ( tak nak beli)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg bergurau pun Anim...hehe kalau merajuk rugi Anim hehe...

      Delete
  17. kalau saya sentap jugak uhuhuhu....

    ReplyDelete
  18. alaaa sje nk sakat okje kot.. :D

    ReplyDelete
  19. Kalau tengok suami senyap jer...sentap le tu, hehe
    Kalau saya ni memang jenis xkesah. Tak ambil kesah perkara2 sebegini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah...lelaki memang tak ambik pot perkara remeh temeh nikan...
      Tp BM, kadang tu yg remeh temeh nilah adakalanya jadi pasal utk merajuk! Hehe...

      Delete
  20. Hehe perkara biasa n adat dlm berumahtangga. Tak salah pun dia beli kat MIL and beli gak kat his wife kan..hiji

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....betul tu Tj..
      .wife dia jugak......bukan wife orgkan....

      Delete
  21. gurau jer tu tp kalu terkena pd akak, mau sentap jap.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya okje, ok jerr UA...tak sentap pun...hehe

      Delete
  22. Uiks...klu xkena gaya...maw sentap jugak nie....ekekeke.....

    ReplyDelete
  23. kalau arjuna biasa gurau mcm tu, Ok ler.. takde la sentap pun... biasa la gurau senda, tambah romantik dalam rumahtangga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....tak berkudis pun Bijen setakat gitu...nk merajuk tak yah kat Nilai 3! Rugi!!! Hehe

      Delete
  24. CP baca 2x , mgkin dah kul2 pagi , biol siket , hehehe ~

    gurau je tu kowt , ehe , lex lu , ehe ...

    ReplyDelete
  25. kadang kita isteri nie memang cepat tersentap kan Okje. padahal benda tue nampak kecik bagi orang laki

    ReplyDelete
  26. hahaha... tak mo komen.. nanti kang bila tersalah orang baca boleh gaduh lak... tapi sensitip ni tau.. (saya kan menantu hantu).....

    ReplyDelete
  27. Sama le kita MFM, Menantu hantu! haha....

    ReplyDelete
  28. saye ikut ape yang MFM komen...tak nak komen ape2...hihihi;p

    ReplyDelete