Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 12 April 2013

Cleaning in progress!....

Hari ni nak buat aktiviti cleaning......... ( what?.... baru nak buat? haha...... yelah selalunya macam tak berapa nak kotor jekan...... haha!....)

Perasan tak? Lantai ni kalau beberapa hari kita tak mop, dia ada rasa melekit lain macam ......
Kalau kat lantai dapur tu jangan cakaplah....... memang kena mop hari hari lepas masak ......
Pasal tu jugaklah antara penyebab malas nak masak hehe! .....

Kadang tu, kalau dah malas sangat....... ambik mop celup air je hehe........ kalau tak, basahkan je dengan liquid soap kat sinki tu ha....... hehe......bagi hilang melekit minyak kat lantai tu je yang penting....

Buat cleaning bagai ni bukan apa......  takut macam-macam aktiviti yang tak dirancang muncul! .......
Esok dah kena ambik Report Card dan Hari Usahawan cilik sekolah TLBD ..... see.... awal-awal pagi dah ada aktiviti.......

So kalau rumah dah bersih, lantai dah tak melekit, nak jalan-jalan pun manyak syiokkkk......

Hehe....... bye! Selamat berhujung minggu......

Psst...... 'SESUATU' tu dah bersedia nak diposkan esok.......... buat Cik Nor janganlah tertunggu-tunggu sangat tau..... sebab sesuatu tu benda biasa-biasa je, tak lebih sebagai tanda persahabatan dari OKje.




~ CLEANING IN PROGRESS ~  
Thank you.....

51 comments:

  1. baru lepas kemas umah okje..skrg nie kalau x berjimba time rehat hari jumaat lin akan balik kemas rumah..so sabtu ahad x yah kemas lg...

    ReplyDelete
  2. smgt akak kemas umh ye..chaiyokk3 k..

    ReplyDelete
  3. Kalau kakpb pula, sebelum sabtu ahad mmg kena bersihkan rumah sebab biasanya 2 hari tu asyik kesana kemari (bukan apa, ukur jalan window shopping..hehe)

    ReplyDelete
  4. wahhh......
    Rajinnya arini... =D

    ReplyDelete
  5. betul tu...kalau umah dah kemas hari jumaat..sabtu ahad tu boleh la bawak anak jalan2kan...ukur jalan hehe

    ReplyDelete
  6. tak yah kemas la kak..hehehe...

    *sedapkan hati bila mengenangkan umah sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah buat jugak tu cenggitu hehe...

      Delete
  7. Saya pun nak buat keje cleaning esok... :D

    ReplyDelete
  8. Kakak buat semua tu hari Ahad aje lain-lain kesian Mak Zah kena tolong...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kz kalau hari lain dah buat, Ahad relax le..hehe sure punya dah berkilat lantai tu....betul tak?

      Delete
  9. eh, sama la...aq pun sibuk mengemop lantai dapur pgi ni...aktiviti menambah pahala juga ni...kalau dapur bersih...makanan pun bersih....yang paling penting, tuuuuu dapur masak tuuuuu mesti nak bersih....ehem! nak nak dipos....tersedak pulak...hihi

    ReplyDelete
  10. Alor nak adiah jugak...hi hi hi...

    Sy pun mls betul nak mengemop rumah. Panggil orang datang kemas je setiap minggu. Jimat tenaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time le IL tang hadiah tu...kalau ada rezeki nanti...

      Delete
  11. Selamat berhujung minggu...Semoga berbahagia dan gembira bersama keluarga tercinta.

    ReplyDelete
  12. Kat umah ne sis..hari2 kene mop.tak kisah lah kat dapur ke,kat bilik ke..kene mop pagi petang..sebab husb cik ne senstif sangat dekat habuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm arjuna suka sgt bersin...byk habuk kot hehe....tp bini dia buat tak tau....ikut dan je!haha

      Delete
  13. Bila clening day, KZ akan cuti masak..beli jer lauk kat kedai depan tu so KZ boleh bereskan dari atas sampai ke bawah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good idea to KZ...tp ptg ni pun budak 2 org tu dah mintak Pizza

      Delete
  14. akak mengemop seminggu sekali jer, tak larat hari2, hari2 biasa hubby tolong vakum jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kuranglah UA...kadang tu 2 mimggu sekali pun ada kalau nampak bersih...hehe

      Delete
  15. Replies
    1. Alahai...kalau boleh nk bagi semua walaupun bendanya Tak seberapa....tp apakan daya Ty...tangan tak sampaii...huhu...

      Delete
  16. mmg hari Jumaat ...nak lap semua.. sbb sabtu ahad..hubby cuti,...keberangkalian nak ddk dirumah tuu 50/50..mmg tak mengemop laa kikiki..bz....

    hai..mmg xsabar tggu suratc cinta dari sis okjer... ada letak bedak tak dalam surat tuu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duk mengelap sempat lagi mengkerepek kih kih....
      Shhhh...jgn mcm tu malu i....hehe...bendaanya tak seberapa tau Izan..

      Delete
  17. wah rajinnye.. kte malas gila nak mop lantai huhu.. tapi tu la.. kalau tiles lagi la kena mop selalu hihi

    ReplyDelete
  18. lantai memang kena mop selalu ..
    takut2 klu jalan tergelincir nanti ..

    ReplyDelete
  19. Selamat bertugas Okje dan salam kenal dari saya.

    ReplyDelete
  20. Farah once a week mesti mop rumah OKje...kalau x, x ley ler...eeuuwwww... lantai lekit2... geli nak jalan... kalau weekday...mama Farah ler...sebab Farah bekerja...

    ReplyDelete
  21. Okje selalu buat kerja2 cleaning hari jumaat yer? samalah kita..ujung minggu bila big boss ade kat umah mcm malaslah lak nak buat keje2..heheh

    ReplyDelete
  22. Betul la. rumah kalau xbersih... nak berjalan pun syok...

    ReplyDelete
  23. akak mcm ibu saya
    before nak keluar atau balik kampung mesti akan make sure rumah bersih
    sebab bila balik dr cuti tak berserabut mata. hihi

    salam kenal :)

    ReplyDelete
  24. Pegh! kira rajin lah jugak Kak..hehe
    klu sy ni hujung minggu kekadang malas...ahaha..
    ada masanya baru rajin..hihi:)

    ReplyDelete
  25. Rajinnye.....hehe weekend hari utk rehat2 kan. Happy weekend

    ReplyDelete
  26. Rajinnye.....hehe weekend hari utk rehat2 kan. Happy weekend

    ReplyDelete
  27. selamat berhujung minggu... ^_^

    ReplyDelete
  28. mesti masa ni lantai dapur Okje dah berkilat... saya buat cleaning tak ikut jadual... bila mata rasa sakit, baru la buat sikit2.. tapi biasa mop dan vakum tu hubby dah buat :)

    ReplyDelete
  29. hihik..tak tergunggu-tunggu pon..hihik..sdap berdebar tunggu sesuatu yg d pos ke atie yusof family dah sampai ke blom..:)

    ReplyDelete
  30. Bilik air aku tukang cucinya....huhuhuhu.
    Seminggu tak berberus... Kusut tgk bilik air tu.

    ReplyDelete
  31. jaga kebersihan tu penting ...mls ke rajin kena wat kan..huhu.. wahh hadiah utk deqla ada tak tu? hihi

    ReplyDelete
  32. mohon OKje tlg clean kan rumah Zaza buleh? hehehehe *joking* :p

    ReplyDelete
  33. tahniah2 sebab rajin... hehehe... saya masih menunggu motivasi dari dalam diri untuk mencontohi OKje... hahaha

    ReplyDelete
  34. bagus betul cik puan kite ni cleaning ye...hehe.
    kucing samo ni kurang rajin skit bab2 cleaning ni...hihihi;p

    ReplyDelete