Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 19 April 2013

'Mak anak' punya FAVERET...

Masih tak de idea nak menulis.....

Nampaknya, gambar ni ajelah sebagai penyelamat dikala OKje KETANDUSAN IDEA ni ....... hehe .....
Siapa suka kuih ni....


TEPUNG PELITA.......

My biras yang buat ......... ( suami kepada kakak Arjuna ). Rupanya dia meniaga dan bersedia menerima tempahan. ( TOLONG PROMOTE ni ! hehe....... ).
Kisahnya masa melawat PIL hari tulah, ( kebetulan PIL datang rumah dia ) so, dia bagi sebekas untuk OKje bawak balik......

Bagai mengantuk disorongkan bantal, sambar aje le.......

Dah tentu memang 'mak anak' dan anak-anak punya 'FAVERET'......... Pedulikanlah SELERA 'ayah anak' yang lebih suka kuih PAU GORENG tu ...hehe....


31 comments:

  1. Asal masuk sini jer, entri makanan, udah le blum bersarapan lagi..

    ReplyDelete
  2. Nie feveret anak saya, kalau bukan musim puasa mmg payah nak jumpa..

    ReplyDelete
  3. Ehhh comelnya bekas dia tu... tak pernah tengok lagi.. ke ketinggalan... hahaha.... tapi kita pun suka sesangat kuih ni... kalau bulan pose haruslah, mesti ada...

    Haiya, baru beberapa hari kita hilang nama dah out dari list... dasat tul pengomen yang singgah sini... so dalam cubaan untuk merampas balik port dalam list tu.... hahahaha....

    ReplyDelete
  4. Saya suka !!!
    Tapi kuih ni kalau kat Sabah banyak jual masa bulan puasa jak....hari2 biasa, tak akan jumpa melainkan ko buat sendiri.....

    ReplyDelete
  5. makan sejuk sejuk pun sedap..
    selalu beli bila bulan posa...

    ReplyDelete
  6. wah saiz beso..sll nampak kecik molek jer..ni kalau hadap seserang ni kenyang sampai tgh hari..ehe..kalau makan pagi ler..kikikii...

    ReplyDelete
  7. er nak tanya..apa saiz nyer tuu..kikkiki..area mana jual nih ??

    ReplyDelete
  8. sedap.....yan suka makan kuih nie nak pula bulan puasa.....

    ReplyDelete
  9. Biasa kakak guna daun pisang sebagai pembalut tapi pandai dia buat guna bekas macam ini. Kakak pun suka kuih ini. Kalau bulan ramadhan kakak selalu beli.. pasar malam tempat kakak tak ada juallah..

    ReplyDelete
  10. suka... slalu mkn pun masa bulan puasa.. haha...

    ReplyDelete
  11. Wah...sedapnya Kak...
    Kuling ku suka makan kuih ni..klu sy kureng skit..hehe..
    mcm mana lah agak nya rasa Pau goreng..:)

    ReplyDelete
  12. suke gak kuih ni. nak oder gak...

    ReplyDelete
  13. tak penah lagik cik makan kuih pelita ne :)

    ReplyDelete
  14. cer cerita sikit kuih apa namanya ni

    ReplyDelete
  15. Hmm.. mana daun pisangnya.. kurang aroma kot kalo tak de banana leaf hehe.

    ReplyDelete
  16. feveret ai jugak lah OKje... he he he... bulan puasa mesti x miss beli ni kat bazar Ramadhan...

    ReplyDelete
  17. Sedap ni..
    AJ selalu beli bulan puasa..

    ReplyDelete
  18. besarnya, selalu tengok kecik2 je kuih ni :)

    ReplyDelete
  19. haha kuih pelita ni kegemaran my little danish

    ReplyDelete
  20. SEDAP GILERR .. YG PUTIH TU MASIN2 KAN . YUMMY

    ReplyDelete
  21. saya suka saya suka... tapi skrang susah nak jumpa yg sedap mcm dulu2...

    ReplyDelete
  22. Nih feveret kucing samo jugok ni! I LIKE IT!!!nyum3;p

    ReplyDelete
  23. sdap tu...cik nor pon suka mkn..nak buat tak reti..haha

    ReplyDelete
  24. sedap nie OKje ..kalau buat buka puasa nie mahunya naik selera...)

    ReplyDelete
  25. Salam OKje, sorry dah lama tak BW OKje.. Zaza bz sket.
    now baru berpeluang BW..
    nway Zaza suka jg kuih fav OKje tu.. nyummmm selalu bulan puasa je meriah org jual kann :)

    ReplyDelete
  26. fevret saye ni,,nk2 dlm die de sengkuang sikit2,laktu sejuk2,,oh sorganyaaa

    ReplyDelete