Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 19 April 2013

Ustaz PESAN.....

Jarang nak dapat makan dengan 'LAKI' aka suami tercinta tengahari-tengahari JUMAAT macam ni........

Rupanya dia apply cuti semalam, tapi bila ada meeting PROTON hari ini, terpaksalah memenuhi kehendak client......... nama pun KULIkan....... huhu.........

Sambil bergather-gather lunch tadi, dia pun mulalah berceramah........ ( dah start dahhhhhh.....hehe.......)
Macam biasalah, on the way pergi kerja tu, sambil melayan jammed, sambil tu dia pun melayan ceramah agama, dia kata  USTAZ PESAN........

Sebelum masuk ke dalam rumah, amalkan membaca 3 perkara berikut untuk menghalau jin/syaitan yang berada di dalam rumah. Amalan ini jugak boleh mengelakkan kefakiran penghuni rumah, meluaskan rezeki dan menyembuhkan penyakit dengan izinNya.....
 

1) Berilah salam dengan penuh

2) Membaca surah Al-Ikhlas

3) Langkah dengan kaki kanan

Bila OKje duk google-google sebab tak berapa nak ingat fakta-fakta yang Arjuna cakap .....  terjumpa pulak entri Miorbiz.com yang lebih kurang gitu maksudnya....

psst..... Selamat berhujung minggu ye..... Esok 'KITE' nak balik kampung!

* LAKI tu mungkin nampak kasar bagi sesetengah orang........ tapi biasa kot bagi orang Muo ni.......


33 comments:

  1. Yg ini kakak dengar juga tapi radio IKIM ustazah Norlaila yg bagi utk bulan April ini. Rancangan di IKIM setiap pagi dipanggil Motivasi Pagi . Kakak dengar setiap hari tau... suka rancangan ini.. Setiap bulan akan ditukar ustaz/uztazahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah tu KZ .....mmg tulah....okje yg silap dengar...hehe

      Delete
  2. thanks for sharing OKje... he he he..baru sempat nak menjengah ke sini hari ni... wah nak balik kampung ek...selamat balik kampung dan selamat pulang... ^_^

    ReplyDelete
  3. yer..sesekali suami kita berceramah knlah dgr..dia nak menjalankan tanggungjawab dialah tu mendidik anak isteri..bagusah tuu...

    mmg bagus amalan tu sbb syaitan mmg bergayut atas pintu nak masuk juga..kalau kita buat amalan tuu..syaitan tak berani ikut masuk... ehe.. mudah mudahan amalan kita diberkati dan rezeki kita luas...aman rumahtangga..

    nak balik rumah mil ker ?...antar tikar ker ?..ehe..jap kita nak up entry hadiah...beb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Izan...Dasim namamya syaitan yg direjam tu...Dato' Fadzilah cakap...apa pun moga ada kebaikan ...
      Taklah mak kandung hehe...
      MIL kat sini je minggu lepas lagi dah hantar dah...

      Delete
  4. Thanks for sharing..
    Wahh.. nak balik kampung..

    ReplyDelete
  5. Terima kasih sbb kongsi ilmu ni jgk kak Okje, yeeye nak balik kampung :)

    ReplyDelete
  6. betul sangat tu & selamat bercuti yer !

    ReplyDelete
  7. Jika suami pesan...Ikutkan lah...
    Selamat bercuti dihujung minggu, semoga gembira dan relaks minda... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gaya pesan tu mcm terasa rasa pesan diri sendiri sebagai seorang suami je hehe....
      Isteri okje ..benda baik haruslah ikut!

      Delete
  8. thanks share info ni..biasa masuk rumah bg salam je..pastu masuk kaki kanan..kalo blik rumah tgh2 mlm m3h baca ayat kursi&selawat..maklum lah ade baby kecik

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu M3H...ada baby kena lebih sikit bacanya...

      Delete
  9. TQ sharing Kak..
    boleh juga tambah ilmu utk diamalkan..:)

    ReplyDelete
  10. psss....bukunya ada 3 buah....jika bermnat, emelkan details pada rietta...henrietta3321@gmail.com

    psss...teka teki apa yea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sok okje email ...manalah tau ada rezeki lagi..

      Delete
  11. wah nest juga bila suami berpesan -pesan ni hihi.oo nak blk kg ye...safe journey ya

    ReplyDelete
  12. laki tu ok gak, kami lagi le 'tok laki', cam tua jer laki kami bunyinya..

    tk untuk info diatas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a....macam atok atok je UA hehe...

      Delete
  13. HIHIHI . TERBAIKK

    SEMOGE AKAK SELAMAT SMPAI KE KG

    ReplyDelete
  14. Insya Allah, sama-sama kita amalkan :)
    Selamat balik kg...

    ReplyDelete
  15. okje..acik pun dengar juga pagi tadi..ustazah di Ikim pesan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah infolah tu AE...bukan ustaz tapi ustazah....hehe...

      Delete
  16. In Shaa Allah :)

    ooooo...balik kg ekkkkkkkkkkkk :D

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah.. sama-samalah kita mengmalkannya k...semoga hari-hari kita diberkati ya ustazah OKje..

    ReplyDelete
  18. tq for sharing!

    Ooo, balik kampung rupenye Okje...hehe;)
    patutla autopublished je n3 tadi...hihi;p

    ReplyDelete
  19. sama la..jarang gak lunch ngan husben...huhu... moga hari2 kita lebih diberkatiNya.. terima kasih utk entri peringatan ni ustazah okje yg manis...kohkoh

    ReplyDelete
  20. Bagus tuh okje bila laki ingat mengingat gitu..setidaknya kongsikan sket ilmu ngan kita gak..laki UA pun suka bg cramah jgk hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu UA....bukan susah pun ...dengar je kan...

      Delete
  21. Alhamdulillah.. thank you for sharing OKje ;)

    ReplyDelete