Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 21 May 2013

Akhirnya mung REBAH jugak...

Ya Allah........ akhirnya mung REBAH jugak!!!.......

Tolong abaikan lantai yang bersepah dan baju yang bersangkutan kat pagar tu .....
Angin Kuat! Alasannnn.....
Memang pun dah uzur beno......... Sambung dawai, sudah, plaster sudah...... so semalam
habislah riwayat dia..... Next time tak boleh guna yang pasang siap macam nilah...... tak tahanlah plastik kat joint dia tu...... cepat koyak!



Nampaknya kena guna macam ni pulaklah....hehe...... OK ke ? Any Suggestion?......

credit pic vanillapink





45 comments:

  1. waa..kuatnye angin..hehe..mmg pun tak tahan menda tu,m3h da 2kali tukar..pasni kalo rosak lg..mmg plan nk tkr mcm gambo yg kt bawah skali tu..ngee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu bukan pasal angin M3H...Okje tarik letak kat tempat panas dah gitu jadinya...terus roboh

      Delete
  2. lagi2 selalu kena hujan panas, lagi cepat reput kan OKje.
    hah saya setuju dengan cadangan gmbr bwh sekali tu.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Zaza....Kena tengok budget Arjuna dulu hehe

      Delete
  3. hahaha.. betul dah nazak dah tu. Memang kena tukar baru tu...

    ReplyDelete
  4. izan dah 13 tahun guna yang gambar paling atas tuu...masih kukuh dan kuat,..tapi sejak akhir2 ni,..mia pula rajin bergayut di situ,... muatan terlampau banyak kot,..tu runtuh kot,...izan basuh sikit2 saja n tak tarik sana sini,..kalau kita tarik,..masa kain tgh banyak,..mmg aka rosak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Izan...kalu duk situ tak tarik mana mana mungkin tahan lama kot....ini tidak, hehe.....taikokan....

      Delete
  5. Benda2 yg berjemor mcm ni mmg mudah reput sebab kena panas. Kena cari yg tahan karat, tahan digayut, tahan panas...hehe..
    Dia pun nak yg baru juga OKJ!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...senang senang sangkut kat pokok depan rumah jelah hehe

      Delete
  6. betul2 uzur ni.. mmg mntk tukar bru la kak.. hihihi
    bnda cmni terutamanya plastik mmg cpat reput klu jemur baju tgh panas..
    so, after this cri besi la.. besi padu kot bru x terbang dek angin.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu bukan pasal angin MZ... pasal OKje tarik haha

      Delete
  7. kalau yg besi nyer mmg tahan lama okje..cam yg kami nyer kat sini drp dawai besi..bertahun2 kena dek hujan panas pun masih maintain hensem lagi..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah dawai besi gak yang hensem sampai bila2...hehe... nibesi gak batangnya UA tapi jointnya plastik ..... so mmg hensem sekejap je le! hehe

      Delete
  8. hok alohhh...sama la dgn umah sally punya...hehehe...rasanya yg lekat kat dinding tu ok jugak :P

    ReplyDelete
  9. Alahai memang dah uzur benarlah tu minta ganti baru. Rumah kanda buat ampai yg kekal lebih-kurang macam gambar bawah tapi kami guna kayu macam kayu mop tu tapi panjanglah... Just hujung-hujung aje buat besi utk letak kayu - boleh ampai banyak dan agak tahanlah... dah 15 tahun tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai kanda rumah dinda ni cinonet je.....tak cukup ruang nak letak kayu panjang gitu....
      Mesti semangat menyidai dinda kalau dapat ampaian best mcm kanda tu.....hehe

      Delete
  10. kena beli yg baru nie kak... hehe

    ReplyDelete
  11. farah memang pakai jenis yang gambar last OKje tunjuk tu... senang...malam kalau basuh boleh sidai terus.... tapi yang stand tu pun ada jugak...sebab baju kalau x kena matahari cam len macam jer....ekekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'akan Farah...tak puas kalau tak kena cahaya matahari...

      Delete
  12. yang berdrill ke dinding tu tak tahan sangat.. bila rosak lagi teruk sebab nak kena tanggal dari dinding.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alasan diterima...hehe...tp senang rosak ke Elly?

      Delete
  13. dia yang baru n mahal lagi tu akak..:)

    ReplyDelete
  14. rumah saya pun guna yang retractable tu..mudah..tak guna boleh tolak ke tepi..setakat ni alhamdulillah masih baik..kena cari yang boleh tahan banyak kg kalau kita jenis basuh banyak selalu baru tahan ^_^

    ReplyDelete
  15. lin pun teringin nak ampaian mcm tu..tp masih memikir nak tampal di mana..hehehe

    ReplyDelete
  16. dah roboh ya Kak??.. kesian plak..
    kena pkai yg mcm picture di bawah tu kot..tahan sikit..
    kami still sidai kt tali yg buat sendiri tu kak.. baju semua hanger..hehe:)

    ReplyDelete
  17. rosak bukan apa.....nak suruh beli yg baru tu...he heee.....

    p/s:cantik no follower 555

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah tu gamaknya...tapi yg lama lagi dpd masih ada lagi....guna ajelah yg mana boleh....hehe
      Yelah...cantikkan no 555 tu....harapkan cantik ajelah Yannn...tak de hadiah pun hehe

      Delete
  18. lorhh.... deqla punya pun mcm kak okje.. lom rebah lagi la setakat ni...byk sgt ke bajunya smpai bole rebah..? hihi.. rasanya guna yg mcm gmbr last tu bgs.. tahan dan kuat kot..

    ReplyDelete
  19. hahahhaha...uzur sangat dah tuuuuu....ke sis yang ganas sangat.. :P :P :P

    ReplyDelete
  20. sampai masa dah tu okje.. mmg kena cari lain lah

    ReplyDelete
  21. bukan ada jual penyidai yg btol2 besi tu ke kak...rasa cam ada nampak jek kat sini, berat pon boley tahan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah CZ.... ada gak yg besi tak yah sambung2 tu...Yang lama punya mmg guna tu....tahan sampai la ni...tp dah tak hensem le...hehe

      Delete
  22. memang kalau dah berkeluarga kena beli penyidai yg besi dia kuat sikit Okje. hihi

    ReplyDelete
  23. Sekarang ramai dah guna penyidai besi melekat tu.....tapi aku masih guna yang macam okje punya tu lagi...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe Mia.....biar pun ketinggalan zaman tapi tidak menyusahkan tuan rumah!!! tak gitu?

      Delete
  24. hahahaha tergelak sakan pulak nengok gambar2 tamatnya riwayat penyidai kain tu... kesian dia... siap bertampal2 pulak... nampak sangat okje rajin menyidai kain baju.. hehehe

    oh ya.. gambar yang last tu mmg bagus okje... saya pun pasang di rumah sewa saya tu... mmg tahan... plus jimat ruang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe awal beli dah nampalnya tu NK.....ingat nak tahan lama rupanya mmg pendik hayatnya.....Sabar aje le......
      Mahal tak penyidai tu NK?

      Delete
  25. Kalau nak pakai yg mcm kat bawah tu kena pasang dkt tempat panas la... Tp kalau nak elakk hujan, kena cepat2 angkut semua kain sblm hujan...ada baik n buruk juga

    ReplyDelete
  26. ada berkeinginan nak buat macam dalam gambar bawah tu...

    ReplyDelete
  27. emmm.. yang pic bawah tu, memang nampak cantik dan "agak mahal".. tapi kena cahaya matahari tak... tak boleh nak usung ke hulu hilir kalau kat dinding tu kan... :)

    ReplyDelete
  28. pasti dah dpt yg barukan..

    ReplyDelete