Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 6 May 2013

Peluh MAK sampai ke kaki

Sejak kebelakangan ini, dah macam jadi rutin pulak menulis entri waktu dinihari..... ececeh!!! bahasa makkkk......haha....

Pergh!!!...... peluh mak sampai ke kaki tau masa ni, punyalah panas tadi, digagahkan jugaklah sebab nak memangkah punya pasal........ Kalau tau gini gayanya, kitaorang datang petang!......

Layan ajelah pic ni.......
Tengoklah.....panjangkan, sabau aje le...........
Orang kepanasan!!!
Baju faveret ....haha.... masuk pic je mesti baju ni...
1 jam setengah baru sampai dekat sini ....
Anak bujang sebok mengekor!... pergi balik berpanas!
Kalau tak menang parti yang dipangkah memang tak berbaloi! hehe....
Terbukti!!,,,,, warganegara perihatin hehe......

47 comments:

  1. berpanas atau berhujan bukan halangan utk mengundi, yer takk OKje?
    Saya jeles tau tgk org pakai cat tangan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....tak yah jeles jeles Bijen....suh je hubby tolong catkan....

      Delete
  2. jadi mcm kuku zombie pulak dah..sama seperti kuku saya..hihi..

    ReplyDelete
  3. Hihi tahniah okje. Bangga jd rakyat yg btaggungjawab gitu hihi

    ReplyDelete
  4. Salam hainom,
    Klu calon yg d pngkah kedua duanya menang, rasa berbaloi kan wlupun trpaksa beratur brpanaz

    ReplyDelete
  5. tahniah sbb OKje dah menang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menang apa tu UA?..... Menang berpeluh adalah kot....

      Delete
  6. kat sini petang hujan lebat sungguh ...

    ReplyDelete
  7. Tahniah akk dah selamat mengundi..

    ReplyDelete
  8. Salam & Selamat pagi senin OKje ;)
    mmg prihatin.. Kerana undian mu begitu berharga.. hehehhe

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Sini je c nor....kat sekolah anak...

      Delete
  10. tahniah kerana mengundi dan menjadi rakyat yang bertanggungjawab. Cantik jari tu macam pakai inaijer... hehehe.. kalu ikutkan lagi banyak kena tu. nak jimat ink lah tu

    ReplyDelete
  11. ALhamdulillah...dah menunaikan tanggungjawab pd negara...
    keputusan pun dah ada Kak... terima dgn redha...:)

    ReplyDelete
  12. tahniah , jadi warga M'sia bertanggungjawab

    ReplyDelete
  13. lamanya sejam setengah.. seronokkan PRU kali ni.. ayu untungla sbb preggy leh masuk dulu..

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah calon yg kita pangkah kat perak meanga! yeah!


    :D


    p/s: eksaited giler, sbb ni 1st time kite mengundi

    :D

    ReplyDelete
  15. wow memang meleleh time tu. sakit kepala otak panas terik. jln pun jem x hingat.

    ReplyDelete
  16. adeh.... memang panas kelihatannya...tapi apa2pun syabas dan tahniah kerana telah berjaya menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia...

    ReplyDelete
  17. Johor rata-rata hujan tau. Tapi kakak pergi petang langsung tak perlu berbaris sebab dah nak habis masa. Lepas hantar anakanda kakak balik asrama baru kakak mengundi... Kalau pagi memang kata abang berbaris panjang sejam juga abang dpt turn dia..

    ReplyDelete
  18. mari laa mari... pergi mengundi... hehe

    ReplyDelete
  19. ni baru rakyat malaysia.
    jari siapa yg tak berwarna tu..hihi

    ReplyDelete
  20. nasib baik tempat saya tak panas...takde beratur, daftar terus pangkah then balik terus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sini yg gitu lane warga tua Bahrain haha

      Delete
  21. samelh kite OKje...menitik peluh ni beratur di bawah sinaran mentari. PC pun tunggu satu jam setengah baru dpt memangkah. Pg kul 12 siap pukul 130 petang. Hah, sape suruh pg mase matahari tgh terik memancar...diri sendiri punya tanggung!hahaha;p

    ReplyDelete
  22. Memang panjang waktu pagi...ramai yang balik and petang baru dtg...nway tahniah semua termasuk Okje kerana telah menjadi warga perihatin...

    ReplyDelete
  23. M mengundi waktu ptg so dah tak ramai time tu..mudah ja mengundi..

    ReplyDelete
  24. SA pun saluran 10..queue pun panjang..adik SA x sampai 5 min pun beratur..tp SA paksa dia teman SA beratur..haha

    ReplyDelete
  25. wah, ramainyaa...
    anna sat je.. x sampai 5 minit sebab anna g petang sikit..

    ReplyDelete
  26. Wah sampai ada 10 saluran. Tahniah atie sbb melaksanakan amanah negara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shameel...ingat atie ke?
      Bukan 10 je Shameel....malah lebih dpd tu!

      Delete
  27. Wahhh.. Ramainya.....
    Kesian kene berpanas..

    ReplyDelete
  28. Ingat ms zaman yg umur br layak ngundi dl, salah satu reason taknak ngundi adalah sbb takmo kepanasan ngan beratur panjang..asyik dok pikir vote aku 1 jer..kang leh bg effect apa2pun dok berpanas gitu..skrang dah tua sket lainlah sket mikir kn..

    ReplyDelete
  29. nak mengundi punye psl kan kak.. apapun, alhamdulillah, dah selesai...

    ReplyDelete
  30. Demi negara, sanggup berpanas. Tak pelah...5 tahun sekali.
    Kali ini pengundi ramai dari PRU12...terasa sungguh perbezaan kemeriahannya.

    ReplyDelete
  31. KA Q lebih kurang 30 minit lah !

    ReplyDelete
  32. berpanas jap jer...demi tuk memangkah sekali tuk 5 tahun..hihiih.. sis pangkah apa tak menang tuu ??

    ReplyDelete
  33. dasyat ye..nsib kt sini ok lagi..

    ReplyDelete
  34. dasat tu... kita hari tu.. beratur tak sampai 3 minit pun... hehehe...

    ReplyDelete
  35. apa kes orang Cheras...nampak macam tak meriah je barisan nak memangkah tu...aleh-aleh dapat tahu keputusan melalui akhbar...apa-apa pun...hikmah yang tersirat tu banyak...

    ReplyDelete
  36. sekali untuk 5 tahun....berpeluh ketiak pon tak pe...wahhahahaa

    ReplyDelete
  37. Alamak saya tak mengundi sebab tak ada di Malaysia.. adakah sy bukan rakyat prihatin ( tapi buat undi podt la hahaha )

    ReplyDelete