Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 17 May 2013

Sayu pulak rasa hati....

Pagi tadi, tengok buah ni dah siap berbungkus walhal PIL nak balik esok pagi......  
Sayu pulak rasa hati..........


Rock Mellon ni anak lelaki aka adik Arjuna yang bawak...... asalnya ada dalam 8 biji kot, so yang berlebih ni haruslah dibahagi-bahagi dengan adik beradik yang lain....... betul tak.... takkan nak makan sorang hehe!...

Tulahkan...... bila dah 2 minggu lebih hidup bersama ni, walaupun kurang selesa, tapi sedikit sebanyak menimbulkan rasa sayu jugak bila nak berpisah!  Ngengada ek OKje ni........

OKje nikan 'ciwek' ....... huhu......

Mak, Abah......
Maafkan saya seandainya sepanjang kita bersama, banyak perbuatan saya yang melukakan hati mak dan abah..... ( sure banyak ni hehe......  )
Maaf, tak dapat banyak membantu mak kali ini......

34 comments:

  1. alahai...sedih jugak kan Kak?.. takpe lah nanti boleh melawat depa lagi kan..
    harap2 perhubungan nti akan bertambah mesra..amin:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melawat? 2 minggu sekali kita tengok depa Atie...... Tu mmg tanggungjawab.....
      Okje mesra aje tp nak suruh kena bagi adil! Haha..... Boleh tak Mak? Hehe....

      Delete
  2. sedih,...mg di ruang kosong yg ada,... dapat tenangkan jiwa dan rela menerima mereka lagi... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okjer...... Tp janganlah lama sangat.... Boleh gitu? Hehe....

      Delete
  3. urmmmmmm hari2 dok baca kisah mereka, terasa gak sayunya..

    xper OKje, len kali dorang kembali semula, sesekali kemari, pastinya terbit perasaan sayang g teramat, ylh.. mereka seakan mak ayah kandung..

    ReplyDelete
  4. kita manusia okje, bukan malaikat. kak pegang nasihat seorang ustaz dalam satu tazkirah, kalau kita tak mampu nak raih banyak pahala, jangan kita lakukan dosa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul begitu sebaiknya........tp dah nama pun manusia Anim.....ada aje nk menambah dosa Naiuzubilah....

      Delete
  5. kalau mak n abah okje baca entry ni sure depa pun sayu hehe

    ReplyDelete
  6. Bila tiada bersama baru dtg rindu itu kan okje ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul CH...... Kalau dekat jemu! Hehe.....

      Delete
  7. berlakon je tu...ceeeehhhhhhhhhhhhhh...tak pe lah..Nanti ajak lagi dok umah..ye takkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.......pandai je tuduh org tau.....
      sajelah tu nk pekena orang! Hehe

      Delete
    2. hahaha...yelah kan sis jugak yang kate sis pelakon terbaik :P :P :P

      Delete
  8. anak bungsu mmg ciwek . cam saya ... heheheee

    ReplyDelete
  9. mil&fil nk blk dah ke kak..next time dtg lg ye..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye M3h...... Okje pun nk balik kg ni

      Delete
  10. Bertemu dan berpisah adat manusia biasa....tpi tetap ada kesayuan dihati....

    ReplyDelete
  11. Mereka dah nak balik yer.. dua minggu juga mereka bersama, mesti sedih bila nak berpisah, kan?
    Rock mellon tu sama dgn honey dew ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedihlah jugak Bijen ....... Tp kalau nk selamanya bersama tak sAngus jugak! Huhu.... Mati kutu jadinya

      Delete
    2. ye Lebih Kurang ngan Honey dew

      Delete
  12. Sayu pulak bila mrk nie dah pergi kan...itulah kita nie okje..dlm hati sebenarnya baik cuma keadaan jer yg mendesak jadi nak2 hantu kdg2...uhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.......betul tu UA.... Menantu asyik nk jadi hantu je......
      Mungkin kalau mereka nak menantu dia jadi manusia jangan terlalu lama bersama! Dilarang keras! Hehe

      Delete
  13. bila dah hari2 nampak...surely akan terasa jugak x sikit banyak... x banyak sikit...

    ReplyDelete
  14. Oo depa nak blk dah...sure rasa sedey jugakan...xpe nanti jumpa lg

    ReplyDelete
  15. dah nak balik dah PIL okje...rase mcm baru je dtg...bile diorg nak pg baru terasa sayu kan...nnt gilir2 la jage ye:)

    ReplyDelete
  16. sabar2 lain kali diorang datang lagi..:)

    ReplyDelete
  17. hehe so sweet menantu yang mcm hantu ni.. *jgn marah ye OKje* :D ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak marah pun...memang macam hantu punnnnn hehe

      Delete
  18. Mesti dalam hati seronok tu, rasa macam nak lompatlompat bagai ya Okje..yang sayu tu luaran aje..he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....
      Ada sikittt betul! Dah nama pun menantu, mana ada menantu yg nak sebumbung ngan PIL lama-lama dalam rumah sendiri ....

      Delete
  19. alahaiii.. sayunya rasa hati baca ayat kat bawah tu.. siyes sayu ni.. bkn lakonan tau... huhuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayu bertime Deqla...hehe hehe...

      Delete
  20. memang banyak ujian bila duduk dgn mentua kan Okje. kira paham sebab kira pun skang kan duk menumpang je kt umah dorg huuuuu

    ReplyDelete
  21. Sekali kan, depa tepon kata nak mai semula rumah OKje.. sebab layanan yang tip top... amacam... hehehehe

    ReplyDelete