Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 8 May 2013

Telus!....

Terima kasih kerana ada yang sudi mendengar luahan hati ku ini ececeh........
Sekurang-kurangnya release jugak apa yang terbuku, bukan nak mintak simpati, sekurang-kurangnya komen yang diberi itu dapat jugak  menghiburkan hati ini! .

Kehidupan OKje macam biasa je........ taklah asyik nak bersama mereka sentiasa pun, ( takut kena picit! .... tak baik punya menantu! huhu ) Lepas bersarapan bersama, lepas masak ke ...... OKje terus naik atas mandi atau berehat...... begitulah setiap hari.....( dah tak tau rancangan TV apa yang best la ni.... hehe )
( Aktiviti ni telah direportkan pun kat Arjuna..... TELUS!.... TQ bang kerana faham! )

Aktiviti mengukur jalan tetap seperti biasa.....hehe
Ambik peluang menghirup kesegaran kopi 'buatan orang' hehe......., masa balik dari menghantar SA Isnin hari tu






36 comments:

  1. Begitulah hidup seadanya kan okje..kena beli tv satu lagi tuh letak kat atas.eheheh..sekali sehari urut takper kan okje..hehhe...
    at least ade kesempatan jgk kan utk mengukur jalan..taklah perlu memicit sepanjang jalan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.....dah lama tak ambik tender memicit UA.... kerja tu OKje serahkan pada anak dia!....so kalau hari bekerja mesin urut ada! ....tak sukalah UA picit memicit ni....kalau kena picit sukalah hehe

      Delete
  2. wow...roti bakar ngan telur mata tu sangat menawan hati la OKje...

    ReplyDelete
  3. Salam & Morning OKje,
    bagus lah luahkan dari terpendam kann
    at least OKje dapat release
    nway chill ya ;)

    ReplyDelete
  4. Hehehe..Ok lah tu Kak..masih dpt juga mengukur jalan walau ada rutin yg dah berubah.. pening jgk kan klu asyik duk rumah..huhu...
    sedap tgk roti bakar tu! buat lapar pagi2 ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sesangat Atie!.....memang bisa pusing kepalaku....hehe

      Delete
  5. Teruskan kehidupan seperti biasa kan Okje...aktiviti mengukur jalan wajib...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...betul... ada ke masa OKje tgh masak hari tu dia nak ajak keluar....ikutkan hati nak je keluar....bis tu mak pak dia tak payah nak makan?...

      Delete
  6. hai... hidup perlu diteruskan dgn ceria... :)..

    ReplyDelete
  7. seronok dapat suami yang sudi mendengar dan memahamikan...
    samalah OKje, sayapun tak suka dengan aktiviti urut meng urut nih.. lenguh tangan dan badan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Syaz.....lenguh tangankan...

      Delete
  8. hihi..kita bersahabat dgn internet n blog ajelah.. tv kat bawah je ada astro, kalau dah dikuasai, tak leh buat apa lah.. hihi, yang penting tetap maintain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu AN...tengok TV yang penuh bintik bintik kat atas ajelah gamaknya...

      Delete
  9. kopi buatan org?? arjuna tlg buatkan eh.. untung laa...meh la deqla urut akk plak meh... nak rasa? kohkoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah Deqla ni....Hailam Kopitiamlah.....
      Nak...nak... tgh sakit sakit badan ni Deqla...hehe

      Delete
  10. samalah kita okje, menda yg sama dilakukan hari2, tapi tak apa asalkan kita bahagia sudah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah...penat nak menjaga hati orang sentiasa.... ada masa kita nak jugak memanjakan diri sendiri!

      Delete
  11. mak aii..sdapnya roti tu..:)

    ReplyDelete
  12. kami sekeluarga pun jemu skarang ni , tak tua nak makan kat mana dah

    ReplyDelete
  13. Ambil peluang sarapan luar...Bungkus utk MIL tak? hehe
    Jom pekena nasi lemak spesel pulak....

    ReplyDelete
  14. Oklah tu.. lama-lama terbiasa. Keluarkan seketika dari kelopak minda. Tenang-tenangkan fikiran minum kopi di luar, tak cukup secawan order lagi 2-3 cawah hihi... (saja nak buat dinda senyum ni,...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....terhibur bila Kanda dtg menjengah....
      Lagi bagus kalau minum 10 cawan haha...

      Delete
  15. yang penting Arjunanya telus you......

    ReplyDelete
  16. itulah yg plg sesuai bila dok satu bumbung . elak timbuln rasa x selesa . ok jer bernasib baik sbb masih ada aktiviti seharian . boleh free sikit ...

    ReplyDelete
  17. Saya amat memahami dan sangat faham bila menjaga ibubapa yg uzur ni...bila giliran adikberadik tidak dibuat secara adil...mmg mudah melihat tp bkn senang bagi yg merasanya...bila menjaga ibu yg perlu 95%kita kene uruskan...kita manusia biasa kadang2 ada jgk perasaan...
    Saya baru sahaja kehilangan ibu 14/5 ini genap dua bln tiada didunia ini...alfatihah...

    Apapun kita perlu ada masa untuk diri sendiri dan berbincang la adalah yg terbaik..walaupun kadang amat menyakitkan...sabar yee....

    ReplyDelete
  18. kenapa kopi buatan org...suruhlah si arjuna buat kopi...lagi telus!kihkih;p
    apepun semoga happy sokmo ye laling!ikhlaskan hati dalam semua perkara yg kite buat...insyaAllah kebahagiaan yg kita dpt:)

    ReplyDelete
  19. Sedapnya roti n telur tu...tiba2 rasa teringinnak minum kopi o panas...sabar ye okje hihi...i punx pandai picit2 ni

    ReplyDelete
  20. bekpes luar ye akak..

    skrg baru jelas tulisan blog ni..cantikk

    ReplyDelete
  21. memang mengiurkan betul lah roti telur tu.. mau tiru lah.. hahaha.. nanti kalau berjaya saya report ye OKje..

    OKje kena jaga PIL ke.. ok lah tu.. hehehe.. tak berapa paham sebenarnya.. itulah kalau berjalan dari depan ke belakang...

    ReplyDelete
  22. he he he... aktiviti seharian sebagai isteri memang kena report kat suami... ekekekeke... kalau x report pun mesti kena interview...tapi diaorang ni understanding... *_^

    ReplyDelete
  23. Telur separuh masak tu...menggiurkan...memang suami isteri kena selalu telus...

    ReplyDelete
  24. lama2 dah terbiasa nanti oklah tu... ingat besar pahala tu okje hehehe

    ReplyDelete
  25. cik pon mcm tu jugak..tapi lelame dah biase dah pon..kehkehkehhh

    ReplyDelete
  26. saya xbiasa dgn org lain lagi sbb buat masa ni ada mak abah je.. sabarlah kak okje, org tua kan mmg mcmtu. kalau kita berjaya penuhi kemahuan mereka, menyenangkan hati mereka insyaAllah pahala berganda2 tu kak :)

    ReplyDelete