Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 4 September 2013

Dirimu sentiasa dalam DOAKU

Baru sat ni my Sudden Attack call.....

Malam tadi, 2 kali dia missed call HP OKje dan sekali kat HP ayah dia.....
Dah tengah malam pun, haruslah mak pak dia tak dengar...... Memasing dah bermimpi sampai ke Grand Lexis PD kot ( entah bila nak merasa !!! hehe ). For info, mimpi kitaorang selalunya mimpi destinasi budget je, yang boleh sampai dengan kereta dan mengambil masa sejam dua hehe......

Berbalik pada kisah Sudden Attack tadi......
Dia mintak tolong doakan, sebab pukul 12 tadi ada exam Matematik Moden Kertas 2. Kertas 1 baru habis. Esok pulak ada paper 'Karen' ( istilah budak-budak TI bagi subjek Letrik ).
Sekarang nikan tengah musim Trial SPM.

Alahai rasa sayu pulak OKje.......
Dan dan tu terus bergenang air mata. Dirimu sentiasa dalam doaku, abang.......
Daripada tengah duk blogwalking terus ambik wudhuk baca Yaasin.....
Moga sedikit sebanyak dapat membantu melapangkan dada dan menerangkan hatinya dalam menjawab soalan tu.  Sebenarnya jauh disudut hati ini memang cukup risau dengan anak jantan nan sorang ni.

Selalu pesan pada dia dan anak-anak yang lain.....
'Belajar betul-betul, tengok muka ayah, kenangkan jasanya, ayah tu kerja, keluar rumah subuh, balik dah malam, memanglah dah tanggungjawab ayah tapi semua tu ayah buat sebab untuk memenuhi permintaan korang......'.


Yelah sebagai ibu, hanya doalah yang mampu dipanjatkan disamping mempraktikkan tips yang disharekan oleh teman blogger.  TQ Veesandy @ Tips peperiksaan untuk ibu dan anak !

Itulah.......tak tau kenapa sejak lepas Ramadhan ni, rasa MALAS cukup kuat dalam diri OKje......
Terasa pulak diri ini, bila dengar ustaz-ustaz cakap pasal tanda-tanda amalan Ramadhan tidak diterima bila mana kita tidak beristiqamah selepas itu! Na'uzubillah........  

41 comments:

  1. semoga dapat menjawab dgn tenang sudden attack..

    ReplyDelete
  2. gud luck..moga dapat result yang cemerlang yer..

    ReplyDelete
  3. touching lak entry okje nie..UA pun terasa cam nak nangis..hehehe poyo tp betul...all the best yer SA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke UA? Hehe mrnjadilah kiranya ni....

      Delete
  4. alahai sayu je bila baca statement OKje ni.. rasa nak menitis air mata..
    sabar ye OKje, kita sebagai parents haruslah memanjangkan doa utk mereka.. InshaAllah.. semoga SA success hendaknya.. chayokkk ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul zaza....mmg harapkan yg terbaik buat anak anak...

      Delete
  5. semoga cemerlang.... teringat dulu2 kalu nk peksa apa2 msti suh mak doakan, pstu mak msti ckp gini `tiap kali solat mak msti doakan anak2 mak berjaya`...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh siap dialog lagi yeh Dana hehe

      Delete
  6. walaupun entri agak serius & sayu tp kak okje mesti nak berlawak jenaka jugak kan..suka je baca..hihi.. utk anak teruna nan sorg tu, moga berjaya ye.. ingtlah jasa kedua ibubapamu yg tlah byk berkorban utkmu..huhu.. sayu jugak komen deqla ni.haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai awak Deqla membaca hati okje hehe....Okje pun suka gak kalau geng semua terhibur

      Delete
  7. all the best untuk Sudden Attack... yang baca ni pun sayu... hu hu hu...

    ReplyDelete
  8. Gud luck untuk abang. Anak KZ pun akan ambil upsr dan pmr tak lama lagi. Mak bapa pun nebes sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah KZ, kita yg nebeskan....
      Gud luck jugak utk ansk KZ

      Delete
  9. insya Allah, dia dapat menjawab dengan tenang berkat doa mak n abah hehe

    ReplyDelete
  10. Semoga berjaya :D
    wish u the best.. jgn lupa doa huhuu..

    ReplyDelete
  11. Insyaallah..doa sorang ibu, semoga makbul hendaknya. Saya doakan juga agar berjaya. Buat yg terbaik...

    ReplyDelete
  12. Ala sayulah pulak bila singgah kali ni... sob sob sob.... hehehe... gud luck SA... Insya Allah dengan iringan doa mak tu.. moga berjaya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayu betul betul ke ni? Hehe....menjadilah kiranya ni yeh......
      Insyaallah MFM....aminnnn

      Delete
  13. InsyaAllah doa Ibu sentiasa makbul..moga SA dipermudahkan menjawab soalan2 peperiksaannya nti...amin! :)

    ReplyDelete
  14. nak tahu sebab apa okjer (bukan okjer) sebab masuk syawal, tabiat banyak makan tiimbul semula..
    mana2 ada open house..ada kenduri..
    sebenarnya masa kita berlapar tu kita lagi kuat beribadat, kuat nak baca quran..
    mudah2an kita tak terbabas jauh...amin

    p.s doa untuk sudden attack juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan okjer aja...saya juga...

      Delete
    2. Fahamnya Okje Anim.....dont worry
      Mungkin jugak tu Anim, yelah....mcm mcm yg masuk tak tentu masa... hehe
      Jadi malaskan!

      Delete
  15. in shaa allah mg dipermudahkanNya

    ReplyDelete
  16. In shaa allah okje.doa ibu tentu mudah Allah makbulkan.betul tu okje.kita mmg mudah terlalai..sebab tu perlu saling mengingatisupaya sentiasa di landasan yg benar

    ReplyDelete
  17. Doa ibu mustajab Okje..that's why bila kita nak exam..selalu mengadu kat mak..sampai mak pun boring..macamlah kita aje yang ambil exam..tapi itulah hakikatnya..he..he

    ReplyDelete
  18. Ohhh,trial SPM jugak ye anak Okje Anim ? (Huhu,tak tau nak panggil apa) All the best untuk dia yea,saya habis esok,paper sej 1 ...
    Doa ibu sungguh membawa berkat :)

    ReplyDelete
  19. semoga berjaya ya anak kak okje :D

    ReplyDelete
  20. terima kasih masukkan link saya . Berusahalah , insha Allah akan ada hasilnya ... doa seorg ibu tu mustajab ...

    ReplyDelete
  21. Anak tu amik peksa apa okje?trial spm ke?

    Sypun ada bc psl kata ustaz tentang amalan kita di bln ramadan tk diterima bila slps hbs ramadan kita tidak istiqomah...dlm seminggu dua ni sy dh mula mls blk...agaknya byk sgt mkn kot...nasib bc entry okje ni...rasa tersentak sikit...allahuakbar......

    ReplyDelete
  22. Salam kenal dari Umi Qi...oh kenal blogger veesandy jua ye...samalah kita...suka rujuk vee ttg doa2 pilihan...seronok kan. :)

    ReplyDelete
  23. Good luck untuk anak teruna okje ! Semoga dapat jawab dengan tenang.....

    ReplyDelete
  24. Budak lelaki mmg suka main2, lagi la kalau hensem macam ALong ni. tapi dorang otak geliga sebenarnya. All the best to him ;)

    ReplyDelete
  25. Insyaallah doa ibu pasti akan dimakbulkan..smoga cemerlang dalam tryer n lebih cemerlang lagi dlm spm

    ReplyDelete
  26. sayu pula bila bca entry akk ni..

    ReplyDelete