Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 11 December 2013

CERI beri noq!

Salam dari kejauhan......hehe.....

La ni.....OKje bukan di Penang lagi tapi di negeri Lagenda Mahsuri.....
Tapi yang tak bestnya..... Mama Zir CERI BERI ni sejak tinggaikan Penang hari tu.... Yang peliknya King of CERI BERI tak pulak kena.... adusssss.....

Sakit perut tu idaklah.....tapi yang tak bestnya banyak kali dan cayoooo...huhu.... Potong stim betul Mama Zir nak shopping coklat!...

Seingat OKje..... Kami berdua makan benda yang sama sebelum tinggalkan Penang hari tu.....bezanya dia ambik Coconut Shake  dan OKje ambik air suam je.... Takkan air suam kot punca dia.....

Sampai la ni.....tengok gambaq ni pun OKje tak boleh...... Sorry na orang Penang !...


Cer teka mee apakah yang OKje pekena?

62 comments:

  1. Nampak macam mee goreng dengan sambal sotong je tu.. betul tak? Makan mee ni kat Penang ke Langkawi tu?

    Amboi, banyak tempat sekali jalan tu.. bestnya.. dah makan ubat belum? Kalau sakit perut memang tak seronok nak jalan2.. semoga Okje cepat baik. Takkan beli coklat je? Angkutla lain2 gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul AN.......kat Penang Padang Kota sebelum nak bertolak ke Kuala Kedah.....
      Akhirnya baik sendiri je AN....

      Delete
  2. mee goreng mamak..huhu
    ala ceri beri nak shopping tak best la..get well soon...:)

    ReplyDelete
  3. Lorrrrrrrrrr siannya, itu le, kita xleh jangka makanan tu bersih @ tercemar jika makan kt luar, cepat2 g klinik ambik air garam (ORS), nnt 'hipo' & tak larat nak jalan, rugi wooooo xleh nak shopping..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya, mee goreng mamak, betul tak?

      Delete
    2. Geng.....syukur baik sendiri......insaflah jugak 3 hari hehe....
      Mmg mee mamak punnn....mee sotong!

      Delete
  4. Makan mee mamak ke Kak?? moga cepat lah beransur sembuh ye...mgkin air yg akak minum tu tercemar/kotor...
    Kak : klu Ceri beri tu tak berhenti lagi, baik akak pegi klinik..takuta akak hedrasi..sekadar nasihat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Atie.....alhamdulilah....hari balik KL tu dah baik...
      Ye Atie mee sotong ....mamak masak!

      Delete
  5. Kanda rasa dinda alah dgn mee kuning itu bukan air masak. Kalau tak memang tak selesalah nak jenjalan kan. Coklat boleh beli tapi jgn makan dulu. Balik barulah makan...

    ReplyDelete
  6. kurang selesa kan okje..harap cepat sembuh dan boleh shopping coklat banyak2

    ReplyDelete
  7. makan kat padang kota ya Okje? perut tak tahan kot..Ida dah lama tak makan..setahun sekali pun susah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai Ida...mmg kat Padang Kota....org kata femes mee mamak kat situ .....tu yg cuba tu....tp sedihnya tak brrnasib baik hari tu!

      Delete
  8. minum air teh pekat2 kak mana tau ok

    ReplyDelete
  9. Mee goreng mamak ye, teringat kisah mamak pakai cincin tu...eeee, kembang tekak! hehehe
    Enjoy ur holiday!

    ReplyDelete
  10. Alahai ciannya.. moga dah sihat yer... kalau belum jgn lupa makan ubat..

    ReplyDelete
  11. perut okje tak tahan rempah2 kot....kalo org yg tak tahan rempah2 ni mmg cery bery jadinyer.....

    wahh best2 kang langkawi..selamat jalan2 n cuti2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin tak tahan tangan mamak Penang kot....hehe selalunya okjer Lieya

      Delete
  12. hehe sib baik mood berholiday masih tegar...
    mee goreng mamak kot !..

    ReplyDelete
  13. Sbb mee kot OKje....uhuhuhu
    Wah bestnya....selamat bercuti ya! :)

    ReplyDelete
  14. Mee goreng mamak......agaknya okje x serasi dgn makanan tu....aku pun klu mkn kat kedai india confirm esoknya ceri beri. Anak2 aku plak ok jak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya okje kebal Mia...hehe...tp entahlah....kali ni tewaslah pulak!

      Delete
  15. cari ler oat segera tu , pi mkn ... mana la tahu berhasil or google jer cara nak hentikan nya ... cian dear , bercuti dah jadi trajedi yer ...

    ReplyDelete
  16. olo kesian mama zir kena ceri beri..makan pil chi kit teck aun la ek...makan mee goreng mamak kat kedai makan tu mama zir..

    ReplyDelete
  17. Kesiannya okje...ada la tu yg tersalah mkn kot...mee goreng mamak la gaknya gmbr ni...

    Nak cekelattttt......ngeh3....

    ReplyDelete
  18. mesti perut mama zir tak tahan makanan penang kot kukuikui... takpe take care tau...

    ReplyDelete
  19. ciannyer..mesti tak selesa lah nak jejalan...mg cpt sembuh..coklat tuu boleh je borong nnt pos je ke sini...hihih.. telan lah pil chi ki tek on

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak tak selesa....tp nasiblah tak sakit perut cuma berbunyi je perut tu....

      Delete
  20. kalau saya, mmg sedia pil kit chit teck aun… utk kes cer beri lagu tu…
    moga cepat baik…

    ReplyDelete
  21. mee goreng sambal kupang kod :D hehe

    ReplyDelete
  22. ahahaaa...cian nye..semoge cepat sembuh ye makkkk

    ReplyDelete
  23. Mee goreng basah ke tu.... macam sedap je macam macam marvelous je

    ReplyDelete
  24. Waa bercuti ke utara rupanya, best2!.
    Moga dah pulih ceri beri nya tu..

    ReplyDelete
  25. singgah jgk kejap cuti2 ni ! ssh nk berkomen dgn tab ni ha

    ReplyDelete
  26. jalan-jalan cari makan ke okje. Mkn apa yer susah nak jawab ni? mee mamak kot.

    ReplyDelete
  27. Alahaiiii.. potong nafsu tuh kalo time berjalan kena cirit-birit!
    memang mengundang mood tak baik~
    mungkin Okjer tak tahan pelbagai rempah dlm masakan mamak kot.
    moga cepat sembuh yer Okjer. cer makan roti putih barang sekeping 2. orang kata roti putih tuh jadik ubat gak untuk cirit birit.

    ReplyDelete
  28. Mee goreng mamak eh? Hmm.. perut x leh terima kot. hehe. GWS!!

    *Jemput singgah blog saya
    http://vitaminformeandyou.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. moga cepat sihat.try amik pil chi kit teck aun.mmg x selesa n tak best la berjalan bila kena CB nih

    ReplyDelete
  30. cery bery is da most hated thing while on vacation khenn. tak syok nak berjalan kalau asyek nak terjah tandas aje. tu pun kalau senang jumpa...kalau tempat yang payah nak jumpa...biru muka. hik hik hik

    ReplyDelete
  31. sekali sekala dia nk jengah tu... hehe...

    ReplyDelete
  32. stress klu dpt cery bery ni...nk jalan pun x seronok...duk nk cari tempat ceri bery jer..semoga OKje cepat sembuh...mee goreng mamak ke tu??

    ReplyDelete
  33. Sypun tgh sakit perut ni...makan kenduri je kat sini.....

    Mee goreng mamak kot....haha.....

    ReplyDelete
  34. selalunya macam mee goreng mamak je.. sbb ala2 melekit gitu. heheh

    ReplyDelete
  35. nampak mcm mee goreng mamak ja tu..
    takut sambal yg digunakan tu buat cherry berry..

    Cik Bedah oklah perut boleh tahan hebat.. tak kena plak cherry berry mcm papa zir. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh....ni maklah yg kena ni.....Papa Zir yg selalunya kena....tp kali ni dia yg kebal pulak....heran mak tau!!!

      Delete
  36. mee goreng yer okje..tak selerahlah nengok..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa makan hari tu pun okje tak selera UA....tp tak de pilihan masa tu....huhu

      Delete
  37. ish3... mmg x menyelerakan la tgk... eleh.. cer kak okje x ckp psl sakit perut tu..mesti ramai komen.. wahh sdp la.. hahahaha... pndai kan deqla ni... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa ceri beri hari tu...tengok gambar ni pun okje dah loya tau Deqla...

      Delete
  38. Okje, boleh bg alamat tak? Nanti bg alamat di blog saya k....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nilah yang tunggu jawapan tu yeh........orait!

      Delete
  39. Replies
    1. Namanya mee sotong mmg le macha yg goreng QR....

      Delete
  40. Rugilah kan OKje bila tengah jalan-jalan, cuti-cuti kena ceri beri. Sungguhlah tak selesa and potong stim habis kalau gini gayanya. Tapi takpalah mesti indah aje kenangan bersama PapaZir dan anak-anak tercinta walaupun ceri beri melanda dunia!

    ReplyDelete
  41. alahai kesiannya... mmg tak best la kalau perut buat hal time nak berjalan2... huhuhu

    ReplyDelete
  42. perut stiap org tak sama..agaknya sbb mee goreng mamak ni kot kena ceri beri...

    ReplyDelete