Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 18 December 2013

NAZA TALYYA

Salam Rabu dengan kata kata....

Mood Penang masih mari...... jangan boring yeh hehe....
Masa pergi Penang hari tu kan OKje main terjah je......tapi dalam terjah terjah tu, ushar jugak mana mana hotel yang kosong..... nak titun maaa......

Pilihan utama tentulah nak yang MURAH hehe...... lepas tu nak yang ada swimming pool dan pantai.....Si TLBD tulah, faveret diakan merangkak dalam air......hoho....

Akhirnya kitaorang pilih NAZA TALYYA, malas dah nak cari yang lain.......
Boleh tahan jugak hotel dia, pantai pun bersih dan pemandangan pun cantik.....


Yang tak bestnya, tengah musim menatang ni!! Orang hotel tu katalah....... Berani nak merangkak dalam air?....
Obor-obor ni Mama Zir snap kat pantai tu....
Kebetulan pulak masa ni ada budak nangis dah kena sengat kot.....
macam kena gali gata tu......lagilah serem mama Zir nak merangkak!!!

Kang badan Mama Zir gatal-gatal kang....... ha... sapa nak jawab???? Papa Zir jugak yang susah ..... kena tolong garu ... hehe.......

So, jalan jalan tepi pantai je lew.......dapat posing tepi batu pun jadiklah.....Tu yang sudahnya sampai ke Langkawi tu...sebab TLBD tak puas hati tak dapat mandi pantai! Alang-alang dah sampai Penang ......naik teruih le ke Kuala Kedah....

Tak gitu bangggg???   kih...kih.....




41 comments:

  1. Tetiba smlm en.asben ajak blik kg mak ayah sy kat perak okje...then nak jenjalan peneng katanya...trus sy teringt ingt kat okje...kikiki...tp x psti jd ke tdk...huhuhu....

    ReplyDelete
  2. sakan depa bercuti dr peneng truih ke langkawi.... byk duit papa zir

    ReplyDelete
  3. Seronoknyaa jlaan2 ke Penang.. dah lama tak kesana.. :)

    ReplyDelete
  4. huish.. obor2... berani la nak mandi.. gatal2 mmg kesian la kat papa zir.. bkn kesian kat akak tau.. sbb dia yg kena garu.. hahahhaa... mmg cantik pemandangan tu kak...

    ReplyDelete
  5. hehe hotel yang sama cikjah duduk haritu masa ke Penang..

    ReplyDelete
  6. best.. best.. memang cantik pemandangannyer.. nak sangat gi penang... dah lama tak gi..

    ReplyDelete
  7. wah bestnya pi tidok kat hotel yang menghadap pantai ni..luas pemandangan gitew..lagi2 tengok matahari terbenam..
    erm bilalah dapat pi penang kan!..

    ReplyDelete
  8. huhuhu bestnya jenjalan.. nak itut.. 27hbni saya nak cuti gak tp xtau nak kemana...

    ReplyDelete
  9. org ckp kat penang byk tmpt best and byk tmpt mkn yg best ea kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tu...tp tak jumpa pun Einn....

      Delete
  10. wahhhh bestnyaaaa. amboiii org tuh mai peneng bukan nak rojak2 kita kannn hukhukhuk. okje!! esok kita nak p langkawi gakkkk ehehhe nak hanimoon laaaa sangat kannnnn ahha best tak langkawi??? hhuhu

    ReplyDelete
  11. ambooiiii.. cuti sakan eh~
    lajak ke langkawi terus yer.
    tak boleh jadik nih.. jeles lah~

    ReplyDelete
  12. Salam Hainom...

    Best tak Naza Talya penang?? k idah tak pernah try lagi...
    Kat Melaka pernah la... selesa juga... makanan dia pun not bad... :D

    ReplyDelete
  13. Alo xbest la xspt mndi laut sbb de obor2

    ReplyDelete
  14. Oihh obor2 pun gigit jugak yer..baru tau..
    apsal angry bird tuh tutup muka camtuh..? takut obor2 yer..

    ReplyDelete
  15. penang pon best kak..nampak gaya next year kena gi penang nih..
    kena kumpul duit lorrr..taun depan toll dah mahei.. belah utara nun banyak benor tol..hehehe

    ReplyDelete
  16. oic
    stay Naza Hotel ye
    not bad gk hotel ni..
    murah la rate dia..
    tp kita yg png ni blm la nk stay sini..
    dh duk png kan..hikss

    ReplyDelete
  17. Mandi kat pool jer lah OKje... nanti kena sengat nangis pulak susah en hubby tu hehehe :)

    ReplyDelete
  18. Hari tu dapat murah Leisure Cove Resort.. siap ada swimmingpool kat rooftop lagi tu..
    Alaa.. obor2 tu tak kacau la.. gigit pun main2 jer hahaha.. :P

    ReplyDelete
  19. Yg nak pergi merangkak tepi pantai tu buat apa? Berenanglah lawan obor-obor siapa lagi laju hihi...

    ps: obor-obor kalau kena memang boleh gatal satu badan tau dinda..

    ReplyDelete
  20. seb baik tak merangkak...kalau tak abis lah sudu2 kat dapur buat garu...hahahahaa

    ReplyDelete
  21. amboi mmg berseronok sungguhlah okj yer

    ReplyDelete
  22. waa. nangis tak berlagu le kLau kena obor obor tu.
    sian bdk tu.
    akak naik feri dri peneng ke ?

    ReplyDelete
  23. Haa... boleh obor obor jadi alasan utk ke langkawi ye? Bagus la tu...kesimpulannya seronok bila jalan dgn famili kan..

    Okje.. yg komen saya sebelum ni bukan main2 tau.. kena jawap..saya tunggu

    ReplyDelete
  24. wah best tu..kiranya 2 pulau dijejaki cuti ni hehe.Pulau Pinang dan Pulau Langkawi.best2!

    ReplyDelete
  25. Oooh ada obor-obor ye,kalau kena memang bisa tu.
    Langkawi best kan Okje..lama ummi tak kesana.

    ReplyDelete
  26. Best tu...dapat mandi dengan obor2...hehe
    Swimming pool ada kan...boleh berendam sepuas2nya.

    ReplyDelete
  27. Bagus juga ada obor2 tu, boleh melencong ke Pulau Langkawi pulak :)
    Orang kata, kalau kena obor2, kena cari air kencing utk hilangkan gatal2 tu…

    ReplyDelete
  28. kesian la habis gatai2 bile kena obor ni..
    waa bestnya...dapat pi pulau langkawi pulok yek...

    ReplyDelete
  29. wahhh bestnya dapat bercuti..dari penang terus ke langkawi..lagilah seronok...

    ReplyDelete
  30. Bahaya kena obor2 ni Okje.....ada hikmahnya juga dia kluar merayap kat pantai tu, nak bagi peluang Okje ke langkawi...hehe

    ReplyDelete
  31. klu kt tepi batu dibatu feringgi ..
    mcm adegan dalam filem Ali Setan tuh ..
    best percutian nay reko yor ..

    ReplyDelete
  32. apasal komen UA xder kt sini? rasa2nya udah kemari, mgkn smlm silent reader jer, ahakkkkkkk..

    ReplyDelete
  33. bestnya jln2 knor ni bila la nak jln2 mcm okje

    ReplyDelete
  34. bahaya tu kalau kena obor tau. . blh masuk sepital dibuatnya. .ok la tmpt tu janji happy. . .

    ReplyDelete
  35. La sapa suruh merangkak? Memang ler kena sengat.... Bestnya alasan, sebab TLBD tak leh melompat setempat dalam air kat Penang, terus aje gi Langkawi ya...yalahkan...keliling air mesti best berenang2 di tepian. Sampai hati OKje, buah pala pun tak lanting kat kita yang demam kura nih!

    ReplyDelete
  36. bahaya gak tu kalau kena sengat obor2....

    ReplyDelete
  37. png mmg byk obor2..klu naik feri mmg nmpk dalam air obor2 ni tau..holiday utara rupanya..awat tak menyinggah sp.huhu

    ReplyDelete