Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 14 February 2014

Esok ZIRAFAH nak piknik yek....

Salam Jumaat.....
Jumaat datang lagi...... baru balik dari menghantar Sudden Attack ke Bangi...... dia kan businessman hehe.... Psst.......  esok mak nak berpiknik dengan geng x-TIKL Ladies.....dengan small group family members, kepada mereka yang nak join jer, bukan semua......

Idak le piknik ala ala English cenggini.......... hehe.... makan buah je mana kenyang weyh Zirafah!....
homefoodsafety

Di mana ? Pengkalan Balak ..... korang pernah ke situ? OKje tak pernah sampai situ lagi..... Baru sat ni baca blog, diaorang kata ada buaya.... betul ke? Potong betul!!!.....
Balik nanti, mak buat LIPUTAN KHAS khas yeh hehe......
First time OKje berpiknik ni tau, selalunya pergi duk hotel dengan family sendiri jer........

Untuk pengetahuan, sekarang ni mak menulis guna lappy yeh bukan HP hoho..... bukan di bilik tapi depan TV!.....

Anak Pak Rahman tu bukan suka sangat berpiknik gini sebenarnya...... bercampur ramai ramai, lebih lagi dengan geng-geng Mama Zir yang dia tak berapa nak kenal walaupun satu sekolah. Tapi nak buat macamana, dah bininya nak banget berjimba dengan geng dia..... hehe.... terpaksa jugaklah dia turutkan..... Kira UPAH Mama Zir jaga makan minum mak pak dia 6 hari le tu.....
TQ bang!.... Abang duk je dalam chalet kalau abang tak selesa, sambil hulur duit ! hoho.....

Dah katanya piknik beramai ramai, haruslah ada tugas yang OKje kena buatkan.
Nasib tugas mak senang..... kena bawak SOSEJ untuk BBQ malam Sabtu tu...... Selebihnya teh, kopi, gula dan kettle..... Mereka nak pekena mak jadi TEA LADY le tu gayanya.......
Tak per....OKje buh kopi banyak banyak biaq pekat! Biaq korang semua fening hehe....

Tengah duk fikir ...... apa nak tambah untuk minum petang..... Cer bagi idea sikit......
Depa dah bawak, cup cake, puding oreo, spaghetti, sandwich.....
OKje bawak KUIH BAKAR OK gak yek!...... Bakar malam ni pun dah boleh kan....

Ingat nak membaking le hari ni .... Esok BEZDAY PAPA ZIR!
       





37 comments:

  1. apa kata wat roti jer, pastinya meletop hasil air tangan OKje lagi2 dicicah kopi o kow2, mantopppppp beb..

    ReplyDelete
  2. bestnya berpicnin sambil gathering gitu :)

    ReplyDelete
  3. rasanya macam penah sampai sana @Pengkalan Balak , ...tp nak tgk juga gambar2 update seterusnya...esok eh? selamat berpiknik ye..

    ReplyDelete
  4. amboii... mesti seronok kak berpiknik... hehe... ha'ah akak buatlah kuih bakar tu, mesti sedap.. hehe.. selamat bercuti2an kak...:)

    ReplyDelete
  5. happy weekend mama zir
    wahh bestnya nk berpiknik ye
    nk ikut..hikss

    ReplyDelete
  6. hati2 mak..kang ade pulak buaya itok piknik..
    Elok bawa ulam2 je lah mak..zirafah kan suke makan daun...kohkohkoh
    nanti tangkap gambar bebanyak ye...boleh lah masukkan dalam blog sekali...puas jugak lah nanti kitaorg cuci mata sambil tadah liuq..haha

    ReplyDelete
  7. Fuyooo....nampak terserlah 'keayuannya' bila PIL dah takda. OKje ni excited nak pi piknik ngan girlfriends ke atau nak celebrate besday Arjuna hati nih? Confused ler.... Nanti pi piknik jangan lupa ambil gambar tea lady tengah servis kopi pekat kat kawan-kawan ye! Untuk minum petang Sabtu tu OKje bawa ajelah roti sardin gulung cam si Lizz ajar tu .... kan senang...sambil kunyah daun sambil gulung roti lepukkan ngan sardin!

    Pssstt... make sure kek besday jangan sampai rentung pulak! Rentung hati Arjuna dinda tu nanti tengok perangai buruk bininya...

    ReplyDelete
  8. Happy weekend ye..siap BBQ bestnya

    ReplyDelete
  9. syoknyeeeeeee!
    jeles plak~ anak2 ikut sekali x?

    masak lebih sket kuihnye yer.. hikhikhik.

    ReplyDelete
  10. amboi mesti meriah ni.. enjoy yer OKje

    ReplyDelete
  11. Bertuah Papa Zir yelah birthday isteri baking sendiri kek. Masak dengan penuh kasih sayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish JA ni.....tak tentu lagi lah hehe....buat kek pun jarang sesangat hehe...

      Delete
  12. selamat berpiknik,OKje..SB piknik depan oven je sehari dua ni..hhiii

    ReplyDelete
  13. huhuhu...berpiknik di pengkalan balak ye...

    ReplyDelete
  14. wahh syoknye berpiknik.. mujurlah bawak husben skali... balak ramai tu kat sana.. hahahahaha... :p

    ReplyDelete
  15. Seronoknya Anak Pak Rahman makan kek hasil tangan isteri dia esok ni. Hihi. Mesti sedap tu, penuh kasih sayang masa membuatnya...

    Nak gi piknik tu dah best.. pegi pulak dengan kawan2 lagi best.. jangan lupa story kisahnya k..... jelesnya.. kami sekolah ganti esok ni.. tak best tul kan?

    ReplyDelete
  16. Kan betul OKje.....berkat kesabaran akhirnya dapat juga update blog dengan lappy sambil bersantai depan tv...hehe

    selamat berpiknik2 Okje!

    ReplyDelete
  17. salam hainom ..
    best pengkalan balak tu ..
    beberapa kali juga aby pegi ..
    tunggu N3 okjer masa disana nanti ..
    hepi besday utk lanang ngay ..

    ReplyDelete
  18. selamat berpiknik dan heppy bfdayz :D hehe

    ReplyDelete
  19. selamat berpiknik dan heppy bfdayz :D hehe

    ReplyDelete
  20. seronoknyaaaaa.. kalau boleh join mesti Cik Jah orang pertama angkat kaki nak menempel skali.. hehehe.. Kuih bakau beli je kat melaka.. dah nama pun kuih tradisional melaka..

    Dok kat chalet mana?? kalau dok kat Chomel Chalet tu sedara Cik Jah punya tu... ;)

    ReplyDelete
  21. Sesekali berpicnic, syok juga kan.. kumpul ramai ramai..

    ReplyDelete
  22. haishh.. syoknya dapat berpiknik ramai-2 macam tu.. dah lama tak p piknik. tak boleh jadi ni. hehe.

    ReplyDelete
  23. mesti meriah ni.. xsabar nk baca liputan khas tu.. hahaha

    ReplyDelete
  24. Berpiknik...ingatkan dekat zoo...hehe
    Selamat berjimba-samba :)

    ReplyDelete
  25. Syok berpiknik reramai..lizz dah lama x berpiknik gini

    ReplyDelete
  26. dahpun selesai tak sempat nak bagi idea...

    ReplyDelete
  27. Nasib udah bc entri yg kat atas td..,hikhik,,.,ketinggalan betul sykan okje..,,

    ReplyDelete
  28. seronok baca liputan khasnya tadi..piknik yg meletop!

    ReplyDelete