Kacau bilau resepi orang jadinya
Salam Jumaat.....
Sejak meloya loya ni, mengidam sungguh benda yang masam masam ni..... Jangan salah faham pulak ek, ini semua bukan angkara lepas Anniversary haha.....
Kebetulan kelmarin mak tengok rancangan Datin Masak, Datuk Suka ke hape tu..... Masa tu Datin Shahida, isteri Datuk Aliff Syukri Terlajak Laris yang masak. Walaupun Datuk Syukri ni lebih pandai masak daripada isteri dia, tapi dia cakaplah yang dia paling suka kalau Datin Shahida ni masak Nasi Daging dengan air asam. Adoiiiii...... kecur air liur terus bila mak dengar air asam.
Meh cuba kita tengok pulak Datuk Jilapah suka tak kalau Datin Jilapah masak air asam haha......
Wuhhhhh....... punyalah sedap air asam datin, sampai Datuk Jilapah jilat lima jari tau! haha....
Kebetulan...... tersama pulak dengan menu Yati semalam. Mentang mentanglah dia tengah cuti, bukan main lagi ek macam macam menu ditayangnya tiap tiap hari, ceh!!!
Nama aje Nasi Daging ye,tapi daging tu mak tukar kepada ayam. Yati tanya boleh ke? Apa yang tak bolehnya Yati! Kita yang buat dia kan haha.... Sebenarnya mak baru masak daging semalam semalamnya.
Kentang tu pun mak memandai mandai masukkan dalam senarai resepi Azie Kitchen. Adoiyai...... Kacau bilau resepi orang jadinya....
Haih! Ni kalau Orang Utara tau ni, habislah mak kena kecam!
janji masak dengan ikhlas dan penuh kasih sayang Datin Jilapah..hehe. terus jadi sedap
ReplyDeletebawang rupanya ngn kentang tu ingt sotong td..huhuhu.. btambh2 lapar pagi jumaat ni :(
ReplyDeleteHehehe...nampak sodap tu ha...
ReplyDeletenampak sedap datin masak ni, walaupun kacau bilau :D
ReplyDeleteCayalah! Datin J masak nasi daging bertukar ayam! Janganlah rajin sangat Tin J, nanti I takda kawanlah nak bermalas-malasan sambil makan kendondong kat bawah pokok belimbing depan rumah kita ^_^
ReplyDeleteBetul ke PakJilap jilat sepuluh jari? Nak membayangkan terasa hodoh pulak. Cuba lain kali ambil gambar selfie jilat sepuluh jari tu, barulah I boleh percaya ^_^
Kalau dah hidangan ada depan meja apa nak tunggu lagi dinda ngap ajelah
ReplyDeleteYg makan bukan tahu kacau bilau ke apa
Jilat 5 jari tu tanda sedap terlampaulah tu:)
bubuh kerisik ke air asam tu ..sy mmg suka air asam sedap
ReplyDeleteKalau ada air asam, makan dengan nasi kosong pun kakcik boleh layan... :)
ReplyDeletetakpe yang penting sedap juga dimakan
ReplyDeleteErkkkkkkk tiba2 ada gelaran datin j.. bila dpt anugerah tu?
ReplyDeletecoming soon positive lah tu..hihi
ReplyDeletewowweeee tetibe dapat datin..kekeke..sedap nyer kak!
ReplyDeleteOo pocot mak datin jilapah meletop, apo kono eh apo kono ko meloyo, eh loyo..eh..
ReplyDeleteIshh..melatah plak kita.
Cayelah ko mak, habis tu ape nak dibagi nama resepi ko ni? Nak kate nasi daging bukan, nasi ayam pun bukan, tak pun nasi yamging kan, haha..ada ala-ala korea namanya.
Air asam ko terbaik mak, den pun suka buat air asam cicah ikan cencaru bakar.
Hari ni saya tak masak. Semalam pun tak masak. Esok dah tentu tak masak.
ReplyDeletehamboi2 kak nommmm...
ReplyDeleteskrg dh makin teror msk mcm2....
wah2 kerlas tau
Wah, sedap tu Hainom! Baru aje semalam tengok buku resipi ternampak resipi air asam. Sedap makan dengan ikan goreng atau ikan bakar. Nasi daging tu pun sedap. All in one, lebur semua dalam periuk nasi.
ReplyDeleteYang penting sodap.
ReplyDeleteXkiralah kacau bilau ke, huru hara ke, tsunami ke.
Betul tu..kita masak suka hati nk letak apa kan huhu
ReplyDeleteTerliur jap..
amboi kak,....sedapnya...kentang tue inovasi...tambah sedap lagi tue
ReplyDeleteEh kak hainom.. Kebetulan, semalam reen buat air asam.. Makan dengan ikan bakar dan nasi. Wah..
ReplyDeleteBiarlah kacau bilau Nom oiiiii..
ReplyDeleteAsalkan kena dengan tekak sendiri hahahhahha..
Encik suami CH pun bukan setakat jilat lima jari..
Dengan pinggan2 habis dijilatnya..
Punya sedap Datin Yati memasaknya hahhaha..
sedap nampak nasi tu kak.. kalau saya pun main hentam keromo je kak... janji tekak rasa sedap.. terbaca ayat pertama tadi.. ingat bebetul ngidam tadi.. hehehe..
ReplyDeleteterliur plok tengok ...rasa kecur air liur
ReplyDeleteTak kisah le kacau bilau pun kak.. janji sedappp
ReplyDeletenyummm..sedapnya...
ReplyDeletemcm nk try jgk laaa
hahahaha org utara pun mkn mcm ni ok je kalau dh takda daging pakai ayam mcm tu la janji sedap
ReplyDeletetengok air asam tu...meleleh ailio dibuatnya. takpa resepi kacau bilau pun mak janji sodapp
ReplyDeleteHahaha.. suka bila singgah baca entry akak.. mesti buat Sha tersenyum dan gelak sorang-sorang.. sempoi amat..
ReplyDeleteNasi daging versi akak kena tukar jadi nasi ayam bersama kentang.. bestnya..
sekali sekala datin anom masak...fuh...sampai menjilat jari...nasib 5 jari jer...:)
ReplyDeletekira sejak duduk utara je baru pandai makan nasi daging hihihi. air asam tu kalau kira buat suka pakai kerisik. tapi kalau husband kira tak. dia tak pakai kerisik. lain orang lain cara iihihihi
ReplyDeletehadoi !!!!
ReplyDeletesedap nyer... meskipun kacau bilau. ha ha ha :)