Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 12 July 2017

Kawan Den datang Berayo

Salam Rabu....

Sekejap je dah hari Rabu...... sekejap je nak jumpa hari Sabtu balik. Yahoooo!!!hihi.... Yelah kan sapa tak suka hari cuti weyh! 

Esok malam jiran taman mak ada buat makan makan. Macam aktiviti Ziarah Raya tahun tahun sudah jugaklah, terhad untuk family geng mommies aje. Nak menjemput satu taman, kena buat Open House besar besaran pulak kang hihi..... Tahun ni macam tak ramai pulak geng mommies yang buat. Tak seronok jadinya. Kalau ikutkan, mak pun malas jugak nak buat sebenarnya. Satu sebabnya tak reti nak masak banyak banyak weyh. Takut ke laut pulak rasanya kang haha......Nak order aje, bajetlah pulak yang ke laut haha..... Keduanya, memikirkan mak sorang sorang yang kena settlekan semua tu. Ngeri you..... 

Tapi tak perlah, setahun sekali je pun ......pasrah ajelah hihi....

Yang ni pulak cerita Ahad lepas, kawan den datang berayo.... Namanya pompuan, sampai sampai  aje terus selpie haha..... 


Sepasang kapel slim, sepasang kapel sado haha.....


Jamu Makaroni Goreng je dengan Agar agar koktail. Jangan serik datang rumah aku Seb......

29 comments:

  1. mencengkam jiwa...bergetar perut tengok macaroni goreng tu makkk..ishh macam nak buat juga untuk berbuka petang nanti tapi kat rumah ada spiral jek..hmmm tengoklah apa yang jadi petang nanti eheh

    ReplyDelete
  2. Mana aci, kitapn nak merasa makaroni goreng, sedapnya..

    ReplyDelete
  3. Sado pun sado lah okje .. janji menten comel.
    Menu tu tak penting, yg penting ziarah menziarahi *cewah!

    ReplyDelete
  4. Seronok nya buat open house jiran setaman....makanan tu akak rasa buat je yang simple tapi sedap ,kalau dah xde yg dpt tolong masak....atau tapau je dari WB ,hihii...
    Pasangan sado ke slim tapi tetap cun...

    ReplyDelete
  5. akak klu cik nor g beraya umah akak..akak nak masak apa utk cik nor? hhaaha..larikkk

    ReplyDelete
  6. Macam best jer tgk makaroni mak...
    Nasib baik terjah sini masa perut masih kenyang...

    Suwwit la kapel sado tu...

    ReplyDelete
  7. tak kisahla msk apa kak nom, yg penting ziarah tu ... mengeratkan silaturrahim

    ReplyDelete
  8. Nom..
    Hari ahad ni group aweks bloggers pulak datang rumah ye 😅😊

    Ok jugak makaroni goreng utk kami.. betul tak UA. AA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sokong... 😀😀😀

      Delete
    2. Alamak ngerinya hihi.....
      Dua kengerian disitu...satu nak jumpa korang, satu lagi nak masak haha....

      Delete
    3. Jom serbu rumah dia, yeyey..biar dia ngeri, haha

      Delete
  9. Wah.. 😋😋 sedapnya macaroni tu..
    Tetiba terliur plak menengoknya.. Haha..

    ReplyDelete
  10. Macaroni je pun dah nampak sedap kak oi. Kalau ana boleh bertambah2 makan ni.

    ReplyDelete
  11. Yang penting ziarah menziarahi.
    mengekalkan ukhuwah.

    ReplyDelete
  12. macaroni goreng tu sedapppppp..

    ReplyDelete
  13. Sabtu ni on ye Mak :p Kita sampai lunch time hehe

    ReplyDelete
  14. macaroni goreng :)
    sodap!
    aida jarang buat ni kat umah, nom.
    anak-anak x brape gemar.
    diorang prefer spageti.
    kalau aida nak makan, beli kat kedai aje la.

    ReplyDelete
  15. Wah! western pun di hari raya rare bagi Mrs. A ngeh!ngeh!ngeh!

    Jeleslah sporting habis hubby memasing selpi kalau hubby Mrs. A ke laut jawabnya.

    ReplyDelete
  16. runcing betul dagu mak sekarang ni, dah kurus ek?

    ReplyDelete
  17. raya dan raya lagi.....
    teringin plak ngan macaroni goring kikiki

    ReplyDelete
  18. OK sangat tu dapat jamu tetamu dgn Makaroni goreng.. bukan selalu...hehe..
    saya kak,lagi lah takut nak masak klu utk ramai2 ni..dah macam nak kena sawan.. hahaha..simple2 bolehlah... :)

    ReplyDelete
  19. Ngam menu macaroni goreng dengan cocktail tu :D


    Jemput baca bahaya impetigo pada kanak2 : http://nurulatiqah.com/impetigo/

    ReplyDelete
  20. ala !! mana gambar koktail ??? hee~ kasik resepi skali.. boleh ?

    ReplyDelete
  21. kerlasss hahaha kelakar caption couple 😁😁 mana gambar koktail? mesti sedapp. selamat hari raya Okje

    ReplyDelete
  22. aiiihhh terliur makaroni la pulok .. kekeke..

    ReplyDelete