Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 10 July 2017

Raya kat IKEA pulak

Salam Isnin korang....

Berapa puluh Open House korang terjah hujung minggu baru ni? Mak jangankan sepuluh, sebuah rumah pun tak de yang ajak haha..... Maklumlah tak fofuler ( eh! macam tertiru statement hang pulaklah Aryan Azra hihihi.....)  jadinya kita terjah ajelah rumah orang yang sudi menerima kita.  

Mak pergi beraya jugak weyh...... pergi terjah rumah adik beradik Pak Jilap . Kita kasi chancelah pulak Pak Jilap bermesra dengan adik beradik sepusat sepusing dia hihi.... 

Ni cerita masa hantar abang dan Angry Bird ke KL Sentral lepas cuti Raya hari tu......
Tengoklah..... Si Angry Bird bawak beg tak cukup satu, yang digalas lain, yang di jinjing lain, entahlah apa yang dibawaknya, mak pun tak tahu. Si abang pulak, beg silang tulah seketul.... kalau dah namanya pompuan, pompuan jugaklah ek! hihi..... 


Lepas hantar depa, mak terus melencong ke sini..... Gatal kaki weyh, lama tak jejak mall hihihi.... 


Inilah makanan lepas raya mak,  Fidah Shah hihi.... Nampaknya memang betul betul memulun ni kan namanya!haha.... Tak jemu jemu makan ayam walaupun lepas Raya weyh! 

Inilah benda yang anak dara tu nakkan...... 


Huh..... lepas ni, kalau tak rajin rajin study jugak, tak taulah..... 

22 comments:

  1. ye lah mak.. kena adillah kan, pak jilap pun nak beraya dengan adik beradik dia jugakkan. Amboi2 sedap makan tu terliur kita ni tengok.

    melayan anak dara yang seorang tu ye mak, dah dimintanya mestilah rajin study lepas ni.

    ReplyDelete
  2. Mane de open house mak .. mereput kat umah jerrr .. hehehe..

    ReplyDelete
  3. CH sibuk gi kenduri kahwin raya nom...
    Minggu ni sepupu lak kawin kan anak nya..
    Open house ada dua jemputan utk minggu ni..
    Gantung periuk belanga lah CH 😆

    Pompuan mmg cengitu ..
    Adalah yg hendak dibawa balik asrama tu kan..
    Tak pa nom..
    Dorang yg bawa tak suruh mak nya yg bawa 😀

    Cantiklah meja tu..
    Kecik ajer..
    Boleh beli utk nabil juga ni..

    ReplyDelete
  4. terliur mak tengok meatball..lama x gi IKEA. Yumm

    ReplyDelete
  5. lepas raya mesti rindu nak jejak mall kan. hikhik.lamanyaa tk mkn meatball. yummy yummy

    ReplyDelete
  6. Comel je ayat sepusat sepusing tu kak. Hehe.

    Sedapnya meat ball tu. Lama sungguh xmakan.

    ReplyDelete
  7. Dah dahla berayanya, cer gi Naik penimbang tu, mau nangis penimbang tu mak oiii,😉😘 tak caye gi sekarang, wakaka..
    Den pun tkdo berayo mano pun, jalan2 jumps ank je.

    ReplyDelete
  8. Takde dpt jemputan open house pun..
    Pegi beraya umah sepupu je.. Hehe..
    Sedapnya tgk makanan tu..
    Dah dpt meja study yg cantik tu, mesti semangat nk belajar..

    ReplyDelete
  9. Wahhh...sedap tu Mak. Ni yg rasa nak ajak cik abang jalan gi sana wknd nanti.
    Apa-apa pun..tekak kena layan...hihi

    ReplyDelete
  10. sedap tu mak, lama dah tak makan kat ikea. terasa nak pegi pulak

    ReplyDelete
  11. I jeles tgk meetball tu.. Hehehe.. Lawalah meja study dia..

    ReplyDelete
  12. ngeh3.. ritu raya kat Ikea gak.. jemu da rendang kat rumah tapi smpai ikea makan daging gak eh..

    ReplyDelete
  13. semangat untuk dia ulangkaji kan..meatball dia memang sentiasa menjadi igauan ramai

    ReplyDelete
  14. Mia adalah 2 3 ke rumah terbuka thn ni. Samalah tak popular .. x org nak jemput .. hehe
    Jeleslah .. bilalah nak buka cwgan ikea kat kk ni huwaaaa

    ReplyDelete
  15. bebola!
    bebola!
    bebola!

    hadoi lah nom. kul 8.23 pagi aida baca entri ni terus membara nak cari bebola ikea!!! memang sedap.
    last weekend ke umah abg ipar di subang bestari.
    meronta hati aida ni nak ajak mr.asben ke ikea damansara tau.
    tapi application ku tak diluluskan la :(
    mr.asben kata, ikea tutup time syawal, dia suruh kita beraya, bukan soping!
    hadoi lah laki aku nih!!!

    ReplyDelete
  16. Oh! ini yang HOkjer kata tu makan meatball ikea tu.

    Betullah pompuan mesti banyak bag. Sama juga dengan anak Mrs. A yang pompuan tu kalau balik kg mesti banyak bagnya yang Along dengan Adik satu je

    ReplyDelete
  17. LZ pun menunggu masa balas dendam sbb lama tak pi IKEA.. Mengancam betul hidangan atas meja tu..

    Tentu lebih semangat belajar dengan meja baharu tu.. hihihi

    ReplyDelete
  18. lamanyaaa xmkn ikea.. harap siap siap la branch baru di penang 😄😄 tgk buku teks terus mengantok time jd bdk skolah haha

    ReplyDelete