Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 19 July 2018

First time masuk Sushi King

Salam Khamis.......

Kalau tanya mak bab makan, mak kan dah cakap, mak semua pun ON kecuali batu, besi dan kayu hahahaha..... 

Tapi korang, walaupun maknya semua ON, tak tentu tentu tau, anaknya pun ON jugak. Macam sulung mak tu, si abang, mak tengok kadang kadang dia macam pemilih jugak kalau tiba bab makanan ni. Tom Yam putih tak suka, nak kena Tom Yam merahlah...... 

So moral of the story, kalau nak makan Sushi tak payahlah ajak dia, habis cerita hihi..... Pak King masa ni pun tak de, mak dengan anak dara sorang je. Sorang lagi sekolah. Maka enjoylah kami berdua makan kat Sushi King gamaknya..... Kalau sedap kita makan ajak Pak King pulak. Kalau tak sedap, diam diam sudahlah hihihi...

Bila tengok Sushi teringat kat sorang sahabat blogger yang dah lama menyepi, tapi masih berhubungan di FB, Dr Pinky Cat. Sushi ni faveret dia dengan suami.....  

Chinese Tea sudah!!

Mak memang tak pernah masuk resto Sushi sebelum ni. Makan Sushi tu adalah...... Kiranya inilah pertama kali masuk Sushi King. Adalah jugak masa masa teringin nak mencuba makan kat sini, tapi takut tak kenyang pulak weyh! Korang tengok ajelah besar mana aje Sushinya tu, mau 20 ketul Sushi mak bedal bagi kenyang hahaha......

Baru tau, rupanya harga makanan dalam setiap pinggan yang lalu tu berbeza ikut warna pinggan..... Harga ada tulis kat tepi meja tu. Kalau tak silap, paling mahal pinggan fefel - Rm6.00
Rupanya ada makanan lain jugak yang boleh kita order. Baru tau you!!!...... Maklumlah first time kan huhu..... Yang mak order ni set 3 mangkuk harga Rm22.00. Boleh pilih menu yang korang suka. Mangkuk dia, kecik je, lebih kurang 5-6 kali suap kot...... Rasa dia boleh tahan sedap! Confirmed mak memang tak salah masuk kedai makan!.....




Yang ni hasil tangkapan mak kat meja yang bergerak tepi meja tu.... Kulit salmon goreng tepung pun ko teringin mak!! Hahahhaa........ Lemak oii.... Harga Rm5.00 kalau tak silap.

Katanya pergi Restoren Sushi tapi tak makan Sushi hihi.... 



Walaupun cuma kepala sotong dengan timun...... tapi nak rasa jugak weyh hahaha.... Kalau ikutkan semua benda yang lalu tepi meja, nak aje mak sambar tapi apakan daya takut duit tak cukup haha......



Bila lalu benda ni, teringat kat Phong Hong..... Apa rasa dia ek? Kalau ambik dah tentu tentu tak habis....



Jom Pak King kita makan sini!

29 comments:

  1. aah sushi king paling murah piring color biru rm 2 and paling mhl piring pepel rm 6..tp kalo nk flat rate pi time bonanza la rm 3 tp mkn ada limited time ..45minit je kalo time bonanza hehe

    ReplyDelete
  2. bagus hainom ni...semuapun makan...enjoy je makan apa pun...senang nak kemana mana kata orang...kalau saya..sushi ni pilihan terakhir la gamaknya...hahaha

    ReplyDelete
  3. Den punyo tekak tak boleh terima sushi ni nom..
    Tak lah hang ajak kemari😉

    ReplyDelete
  4. kita lagi jakun kak..xpernah masuk pun sushi king ni..haha. xthu apa rasa maknan dia..hihi

    ReplyDelete
  5. Akak samalah dengan yatie ,nom.Tekak kampung akak ni tak boleh terima sushi ni.Kalau ank2 nk mkn belikan juga .

    ReplyDelete
  6. Teringin gak nk masuk makan sushi...
    Klau tnye anak2 laju je nak gi...hubby pula x nak huhu
    Sbb tu anak2 rajin gn mak su nyaaa...kaki sushi

    ReplyDelete
  7. kalau mak pestime, saya ni mak tak pernah jejak pun sushi king tu apatah lagi nak merasa makanannya tu...

    ReplyDelete
  8. Pestime, ah? Takpe Hainom, there is always a pestime. LL dah lama tak masuk Sushi King. Dulu bukan main lagi, laju aje sambar pinggan2 yang lalu depan mata. Benda hijau tu is edamame. Sedap tau! Kopek jangan tak kopek. Just makan biji dia aje. Lemak2 gitu. Lain kali try lah.

    ReplyDelete
  9. Tak payah hidang sushi jika ke rumah awak, sotopun jadilah..

    Maklumlah tekak kg..

    ReplyDelete
  10. Ira x penah masuk sushi king, makan sushi pun x penah. Hihi..
    Sedap ke sushi? Tekak x berani nk try. Haha.. Aimy punya la mengajak makan sushi, tp ibu dia takut xleh telan je. Hihi..

    ReplyDelete
  11. rietta pun baru 2 kali...brp minat sangat sushi....rietta suka kacang tu, sedap juga la....

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum Nom
    Boleh contact makchaq kat
    mchaq1812@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Nom
      Minta maaf sangat2..
      Disebabkan dah lama tak online, email dah tak boleh masuk...
      Makchaq bg hp la.. nanti kot2 nak contact ada contact no
      0192671046

      Delete
    2. Nom masukkan mak chaq dlm group WA nom..

      Delete
  13. Wahh...tahniah Kak..akhirnya sampai juga ke Sushi King tuh. Sotong pinggan purple tuh my fav tau! sukaaaa bangat! lepas tuh yg akak order 3 dishes tuh kalau saya mmg kenyang dah tuh. POrtion dia sket2..tapi mmg muat lah utk perut saya. Nanti boleh pergi lagiiiii~~

    ReplyDelete
  14. kepala sotong tu fav sangat tapi mahal le harganya

    ReplyDelete
  15. Kaalau ada menu tempe goreng tepung jual kat situ nak juga WP masuk.

    ReplyDelete
  16. Hurm... dah cuba mesti nak datang lagikan...
    Mrs.A selalu order yang set jer.. HOKje set salmon steak namanya.
    Dah kata perut melayu nak nasi juga walaupun mensushi giteww... ngeh! ngeh! ngeh!

    Kepala sotong tu peberet LZ tu tapi yang sejenis lagi tu piring pink takde timun kalau dia order dua piring sekali muahahhaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepat sekali apa yang Mrs. A nyatakan, memang memahami maklumlah Mrs. A part of gang lunch hehehehe

      Delete
  17. tak pernah masuk sini. tapi makan jepun ni sesekali lah ada makan. anak2 mmg suka. i kureng sikit lah..

    ReplyDelete
  18. Akak pertama kali masuk dulu, keluar kedai rasa lapar kena cari nasi.

    ReplyDelete
  19. Kak dulu tak boleh nak hadap Sushi2 ni...tapi semenjak adik suka makan dan beli kak pun jadi terikut pula.

    ReplyDelete
  20. Kak Nom Sushi King feveret LZ boleh kata setiap minggu LZ & gang lunch pasti akan ke Sushi King.. LZ suka order chuka idako (2 pinggan) dan mixed bento.. Sedap yang amat... Hurrrrmmm esok ingat nak ke Sushi King lah hehehehe

    ReplyDelete
  21. nomnom sedapnya rasa nak pergi Sushi King.. time bonanza ritu xdan nak singgah. sedapp kan ? lepas ni boleh jadi fevret sbulan skali jadila kan hehe..

    ReplyDelete
  22. Yang Mak ambik tu semua adalah feveret kita. Lapar lak rasa. Jap lagi nak ajak cik abang gi sushi king lah.

    ReplyDelete
  23. best makan kat sushi king.. lagi pun kita pernah buat part time kat sushi king masa zaman belajar dulu..

    ReplyDelete
  24. Yg gambar last tu kacang peas..rugi x ambik.sedap...macam snek.
    Sebln sekali time gaji mesti ke sushi king..time pregnant dl selalu ambk bento yg ad salmon.konon nk tambah DHA utk baby.la ni baby dh kuar..kita tunggu hari nk bedal sashimi salmon plak...

    ReplyDelete
  25. Amboiiiii geng, sibuk benar skrg ni, lgsg x sentuh blog..

    ReplyDelete