Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 28 October 2019

Salmon Crumbso Cik B

Salam Isnin ....

Minggu lepas ajak Pak King pergi Karnival Usahawan Desa kat Putrajaya. Tu diaa.....ada beratus ratus kiosk rupanya. Bukan setakat produk desa, produk artis pun banyak. Sebabnya mak ternampak Emma Maembong sebelah kiosk Dato Vida tu. Jual barang kosmatik kot. Tak sempat nak singgah, sebab dah nak maghrib masa tu, dahlah tu hujan pulak tu.... Kalau tak, dapat selpiee huuuuuu. 

Sebenarnya tujuan utama mak ke sini nak try Salmon Crumbso Cik B. Yelah....  tak menahan tengok DatoVida promote benda tu kat IG ....bukan main panjang lagi Cheese dia tarik!!! Tu yang jadi terlajak teringin tu....

Sudahnya alhamdulillah...... mendapat jugek.
Harga boleh tahan wei..... Rm15 henggit. Si bongsu pulak nak air Bobalova.... ala ala air yang ada pearl tu..... Tu pun boleh tahan jugek harganya, Rm15 henggit.



Sedap ke idok? Ikut tekak oranglah kot..... Bagi mak, okaylah....beshe beshe aje! 

Sos dengan mayonis tu mak buh sendiri sebab tulah ghope itu kejadiannya hihi.... Al maklumlah....tahap tahap makcik yang  punya keroje hahaha....


Mula mula ingat tak ada sosej dalam tu, rupanya ada. Separuh cheese, separuh sosej!


15 comments:

  1. wow..makanan orang have2 ni..haha.. cik nor tak pernah merasa lagi makanan ni..:)

    ReplyDelete
  2. Oh! Makanan baru ni, Hainom. First time LL dengar apasal Salmon Crumbso Cik B. Macam crispy gitu kat luar.

    ReplyDelete
  3. Thank you so much for this wonderful Post and all the best for your future. Get 1000s of Twitter hashtags using Keyword Tool for (FREE)! Grow your Twitter followers & find trending topics. #1 BEST alternative to Twitter search!

    ReplyDelete
  4. Hahaaa... Kan dah terjebak 😆😆

    ReplyDelete
  5. Wow! ikut trend sungguh Hokje nih! tulah kan pengaruh IG ni boleh buat kita tergoda. Mrs. A pun tak pernah makan Salmon Crumbso cik B ni lagi salmon sushi king selalulah. Boleh tahan harganya tu ya HOkje nak rasa sekali-sekala oklah kot selalu-selalu hawub dibuatnya.

    ReplyDelete
  6. Ni kalau budak2 memang suka sangat kan...Besar ke rm 15 tu nom?.Tengok kat ig Dato Vida tu perghh...

    ReplyDelete
  7. Kemain lagi hang nom..
    Tekak Artis sungguh..
    Dah Artis yg masak tentulah regenya mcm retis jugak Tu 🤭🤭

    Boleh lah nom ..
    Bila lagi Haji ayem nak belanja mengidam isterinya yg sesekali Ku rasa teringin Tu 😅

    ReplyDelete
  8. harga dia memang boleh tahan bebeno, patut la ramai yang kata mahal... memang mahal betul.. yolah diva2 kan
    air boba nya pun mahalnya kak, sedap bebeno ke
    rasanya air tealive yang rm8 tu dah sedap n besar bagi dana... tapi kalau rm15 tuh, dana taksanggup nk try

    ReplyDelete
  9. oh cik B jual ye...tk prasan plak kt ig..sbb sebelum ni tgk yg salmon skin tu..yg mcm ni skarang tgh femes..ada juga yg buat sdiri

    ReplyDelete
  10. Wak tak pandai makan benda2 gini.
    harganya dah boleh beli ayam sekor

    ReplyDelete
  11. wah...mengikut trend gitu!
    tapi kan..saya dgr nama tu pun tak pernah. adoila..ketinggalan sungguh. :D

    ReplyDelete
  12. RM15 + RM15=RM30 x kami 6 beranak.. (CONTOH)

    Urmmmm makanan orang have2 tau, pandang je kot.. ☺

    ReplyDelete
  13. Boleh tahan harganya. Tapi banyak baca review dlm IG Dato Vida, ramai complaint psl menu dia. kami husnuzon je la. air boba cik b kami xpernah try lg.

    ReplyDelete
  14. Tak kose aku nak try makanan rope ini, dahle mahai, beshe2 aje plak tu..hehheh..ermmm..cakaple aku takdok duit nak beli kan senang..

    ReplyDelete
  15. wahh sedap nampak tu. letak cheese letak ada isi salmon.perghh..sedap terasa kat tekak ni..huhu

    ReplyDelete