Besday Family 2021

Salam Isnin….

Macamana hujung minggu korang? Seronok? Hakak biasa biasa ajelah…. Nak balik kampung pun, bawak bawaklah ber sabar, tunggulah 3 minggu lagi…Kalau nak balik jugak, cubalah gi balai polis mintak permit, tapi, itulah yang malas….malas nak bersoal jawab dengan abang polis. 

Minggu ni, makan  luar. Permintaan anak bongsu nak makan kat sini . Katanya nak makan panggang panggang, bakar bakar, rebus rebus. Kebetulan meraikan Besday si abang jugak, 6 September. Kalau tak pergi macam rugi pulak, sebab bulan Besday, Besday Boy dapat makan free. Macam biasa …. kalau makan kat luar, masa kat sana rasa kenyang tak hengat, tapi bila dah balik, baru terbayang bayang….


Alang alang dah cerita pasal Besday, baiklah hakak himpunkan Besday Family 2021 dalam blog ek…

Besday King of the House…. Pak King 😍, Februari… 
Jatuh hari kerja rasanya….

No cake, no makan luar, makan Cinnamon Rolls aje, itu pun order hahahhaha…


Besday Queen of the House…..April,  haruslah gilang gemilang khannnn…. hahhahaha… Berani tak nak celebrate? Merajuk setahun!😜

Jadiklahhhh…. Walau hanya sesuap kek 🙄

Introducingggggg …. The King and The Queennnn 😉


Lepas tu Besday anak no 2, Mei…. Besday girl tengah sebok nak exam masa ni… so paksa jugak ambik gambo sebab maknya nak post kat ig 😜…


Kononnya buatlah Pavlova…. Tapi time nilah nak spoilnya…kirim atas tu cair bangettt kok…. Emm … hantam ajelah, bolehlah daripada tak do!

Besday si Bongsu pulak, Julai….. Also no cake! Udang butter jew…. Cucuk lah dengan Arcylic Besday tag tu buat jangan tidak hihi…

Dan Besday paling last of the family,  anak paling sulung …. Tahun depan dah sambut Besday dengan bini lah ye abang…. Suka lew tu!!!! 🙄😂😂

Sejak anak dah beso beso ni, kalau besday memang tak beli kek sebiji, kek sepotong tu pun nak habis ambik masa seminggu dalam esbok. Aduhai…. 




Comments

  1. Hahaha!!! berani tak nak celebrate besday queen ya merajuk setahun tu naya tak berasap dapur ya. Apa-apa pun happy belated besday semuanya.

    ReplyDelete
  2. hepi belated besday semua2 lah.. 😅😅

    ReplyDelete
  3. Wah hendak dapat menantu tahun depan.
    Eh oklah ada sambutan walaupun sepotong kek. Buat kenangan.

    ReplyDelete
  4. Happy birtday satu family kak!
    Patutlah terbau nasi minyak ni, si Abang nak kawin ye :)

    ReplyDelete
  5. Merajuk apa yang sampai setahun tu

    ReplyDelete
  6. Hb semua 🎂🎂
    Panjang umur murah rezeki 5😘😘

    ReplyDelete
  7. sejak dah bizi dengan ig ni suka nengok gambo akak...
    rajin akak masak untuk setiap bday, nak kene cari jugak lah arcylic bday tu kak ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada masak setiap Bezday Dana … pavlova je tu… itulah sekali utk tahun ni hahhaha

      Delete
  8. hujung minggu sejak work from home ni stress sbb ari cuti pn kena ngadap keje..bertabahla...xsabar nk masuk opis ..dh 3bln work from home...biasa birthday ni sure ada special celebration walaupun dgn keadaan pkp..janji celebrate bersama keluarga...saya sefamily smua birthday jatuh time pkp, pkpp ,pkpb haha...jwbnya makan2 kt umh je la..wah xlama lg trima menantu...tahniah

    ReplyDelete
  9. Seronok bila anak2 dah besar2 yer..

    ReplyDelete
  10. Belated Happy Besday to King and Queen of the House and the princesses and prince! Oi LL nak itu cinnamon rolls!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts